Windows boot manager

ThyKe

80+
Reaksiyon skoru
3
Bu hatayı bugün aldım ve nasıl çözeceğimi araştırdım ama çözüm bulamadım yardımcı olur musunuz? Anakart Asus Prime B350M-K

Ekler

• IMG_20240202_191412.jpg
    IMG_20240202_191412.jpg
    2.8 MB · Hit: 105
Windows yükleme USB diskini tak ve USB'den bilgisayarı aç. Sonra başlangıç onarması yaptır.

Windows yükleme USB diskini tak ve USB'den bilgisayarı aç. Sonra başlangıç onarması yaptır.
Herhangi bi dosya falan silinir mi diskten ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide Windows yükleme derken pek olarak anlamadım da biraz açar mısın?

Son düzenleme:
hocam format usbsini takın
(windows kaç kullanıyorsanız onun diski)
sonra dili seçin ve onarıma tıklayın windowsları tarıyacak ordan windows başlangıç onarmayı seçin sonrasını windows anlatıyor

olmazsa format

olmazsa format

Herhangi bi dosya falan silinir mi diskten ?

Bide Windows yükleme derken pek olarak anlamadım da biraz açar mısın?
Dosya silinmez. Windows formatı atarken kurmak istediğin Windows dosyasının bir ISO dosyası olur. O ISO dosyası CD/DVD veya artık günümüzde çok daha fazla olarak kullanılan ve tavsiye edilen USB flash disklere Rufus programı kullanarak dosya içeriği yazılır. Artık bu CD/DVD veya USB disk windows yükleme diskidir. İster yükleme yaparsınız ister onarım.

Windows diski ile başlangıç onarması ile yaramaz ise şu çözümü deneyin:

1. Hangi işletim sistemi kullanıyorsanız onun iso dosyasını usb veya cd/dvd boot edin.

2. Kurulum ekranına geldiğinde shift+f10 tuşuna basıp cmd yi açın. Veya kurulum ekranına girmeden altta tuşlar vardır bir şekilde cmd yi açın.

CMD Ye yazılacaklar :

1. diskpart (enter)
2. list vol (enter)
3. sel vol c: (Sizin si̇stem nereye kuruluysa orasini yazcaksınız ayni şeki̇lde. Ben C dedim)
4. Active (enter)
5. exit (enter)
6. bcdboot C:\windows /s c:

"6. yazan yerde ben c yazdım sizde hangi bölüme kuruluysa onun harfini gireceksiniz."

Hangi disk bölümüne kurulu olduğunu bulmak için önce "bilgisayar onarma" seçeneğine gir. Sonra "sorun gider"e gir. Sonra "sistem görüntü kurtarma". Sonra işletim sistemini seç. Sonra çıkan uyarı ekranında iptal de ve sonraki -> gelişmiş -> sürücü yükle -> tamam seçeneklerini takip et. Artık windows explorer penceresi açılacaktır. Bilgisayarım'a (Bu bilgisayar) gir. Orada diskler görünecektir. Buradan hangisinin senin normalde kullandığın C diskin olduğunu bilirsin. Orada diskin harfi farklı olabilir. O harfi kullanarak üstteki CMD kodlarını girmelisin. Örneğin bazen C değil de D olur E olur F olur. Kurtarma diskinden açtığın için disklerin sırası kaymış olabilir böyle.

daha sonra exit exit diyip çıkın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,752
Üyeler
190,799
Son üye
alper1925
Geri