Windows etkinleştirme anahtarı?

Reaksiyon skoru
36
Arkadaşlar geçen yıllarda masaüstü pc aldım aldığım kişi windows keyi satın aldığını söyledi format atacakken key numarasını verdiği için temiz bir kurulum halinde format atıp kendi e postamı girerek keyi de girdim windows 11 kurdum ve etkinleştirdim lisans anahtarında dijital olarak etkinleştirildi yazısını gördüm bir süre kullandım sorun yaşamadım geçtiğimiz hafta pc tamamen değiştirdim temiz kurulum yapıp aynı e posta girdim keyi her hangi bir şekilde aktarma yapmadım fakat ürün anahtarı kısmına girdiğimde aynı e posta kullandığım için windows etkinleştirildiği yazıyor dijital olarak her hangi bir problemle karşılaşmadım fakat bağzı forumlarda okudum anakarta gömülü kalıyor falan o şekilde ise yeni bilgisayarım da şuan etkinleştirilmiş olarak nasıl gözüküyor her hangi bir sorun da yok sizlere sormak istediğim bilmedim için her hangi bir sorun teşkil eder mi yoksa etkinleştirmedi de o şekilde sadece yazıyor mu anlamadım için buraya yazmak istedim

Aynı maili girdiğin içindir.

Kanka bu durum senin anlattığın gibi büyük ihtimalle dijital lisans olayı. Eğer o key daha önce Microsoft hesabına bağlandıysa, sen yeni bilgisayarda aynı hesabı kullanınca lisans otomatik olarak tanınmış olabilir. Yani sistem seni tanıyor gibi düşünebilirsin.

Windows dijital lisansla etkinleştirildi yazıyorsa her şey yolunda demektir. Key’i elle girmen gerekmeden bile etkinleştirme olabiliyor bu şekilde. Özellikle retail key'lerde bu normal bir durum.

Bir kontrol etmek istersen, slmgr /xpr komutunu yönetici olarak CMD’den gir. Bu bilgisayar kalıcı olarak etkinleştirildi yazıyorsa sorun yok demektir.

Kısaca; eğer etkin görünüyorsa, güncellemeleri alıyorsan, kişiselleştirme ayarları falan açıksa kafana takma, sıkıntı yok. OEM lisans olsa bile dijital hak üzerinden tanınmış olabilir.

Ama ileride anakartı tekrar değiştirirsen bu durum karışabilir, aklında olsun.

Arkadaşlar geçen yıllarda masaüstü pc aldım aldığım kişi windows keyi satın aldığını söyledi format atacakken key numarasını verdiği için temiz bir kurulum halinde format atıp kendi e postamı girerek keyi de girdim windows 11 kurdum ve etkinleştirdim lisans anahtarında dijital olarak etkinleştirildi yazısını gördüm bir süre kullandım sorun yaşamadım geçtiğimiz hafta pc tamamen değiştirdim temiz kurulum yapıp aynı e posta girdim keyi her hangi bir şekilde aktarma yapmadım fakat ürün anahtarı kısmına girdiğimde aynı e posta kullandığım için windows etkinleştirildiği yazıyor dijital olarak her hangi bir problemle karşılaşmadım fakat bağzı forumlarda okudum anakarta gömülü kalıyor falan o şekilde ise yeni bilgisayarım da şuan etkinleştirilmiş olarak nasıl gözüküyor her hangi bir sorun da yok sizlere sormak istediğim bilmedim için her hangi bir sorun teşkil eder mi yoksa etkinleştirmedi de o şekilde sadece yazıyor mu anlamadım için buraya yazmak istedim
donanım degiştirmedigin surece yerelde kursanda etkinleştirir. daha once etkinleştirilmiş pc oldugu için.
mesela pro surum ile etkinleştirmissin yerel hesap ve key girmeden formatlasan microsoft "genel dijital lisans" ile etkinleştirir. key sonuda 3V66T olur.
kontrol etmek istiyorsan;
cmd yonetici aç.
slmgr.vbs -dli enter
gelen ekranda lisans turu ve etkinleştirme durum gorursun.

Son düzenleme:
Yani her hangi bir olumsuz durum yok dimi arkadaşlar dijital olarak etkinleştirildi yazıyor çünkü

Yani her hangi bir olumsuz durum yok dimi arkadaşlar dijital olarak etkinleştirildi yazıyor çünkü
Yok, o anahtarı o mail hesabında kullandın ve aktifleştirdin.
Format attıktan sonra o mail hesabınla oturum açtığın sürece otomatik olarak aktifleşecek Windows.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,422
Üyeler
183,425
Son üye
mavikurt
Geri