Neler Yeni

Windows geç açılıyor ve oyunlar takılmaya başladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Alperen Bayraktar
1 haftadır bilgisayarım geç açılmaya başladı windows başlarken dönen daire yavaş yavaş dönmeye başladı oynadığım oyunlarda takılmalar olmaya başladı fps imde problem yok diğer oyunlarda durup kalıp kısa süre tekrar devam ediyor. Bilgisayar açıldığında ki açılan programlar geç açılmaya başladı. Bugün bilgisayarımı temizledim fakat sorun geçmedi sizce nerde sorun olabilir ? Virüs , işlemci ve ya ssd'm de problem olduğunu düşünüyorum.

İşlemci : AMD Ryzen™ 5 3500X 3.6GHz (Turbo 4.1GHz) 6 Core 6 Threads 32MB Cache AM4 İşlemci

Anakart: Asrock B450M-HDV R4.0 Socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, VGA mATX Anakart (ASRB450M-HDVR4)

RAM : Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz XPG GAMMIX D30 Red Ram (AX4U300038G16A-SR30)

Ekran kartı : Galax GeForce GTX1660 Super (1-Click OC) 6GB 192Bit GDDR6 Ekran Kartı

Ssd : Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD (AD-ASU630SS-480GQR)

Kasa : Dark Diamond Pro 4x12 RGB full akrilik ön ve yan panel

PSU : Aerocool 600 W 80+ Cylon serisi Aktif Pfc

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,600
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Eytmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mehmet Eymen
kanka çok bilgim yok ama ssd'ini fazla doldurduysan geç açılma problemi olabilir veya işlemcinin termal macununu yenilemen gerekebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Alperen Bayraktar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci kolay kolay bozulmaz. SSD'ye sağlık ve hız test yap. https://donanimarsivi.com/ssd-sagligi-nasil-ogrenilir-rehber/
teşekkür ederim bakacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka çok bilgim yok ama ssd'ini fazla doldurduysan geç açılma problemi olabilir veya işlemcinin termal macununu yenilemen gerekebilir.
1.5 yıl oldu alalı hiç değiştirmedim bende macundan dolayı olduğunu düşünüyorum. SSD çok dolu değil doluluğundan problemi yoktur .

Eytmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mehmet Eymen
teşekkür ederim bakacağım

1.5 yıl oldu alalı hiç değiştirmedim bende macundan dolayı olduğunu düşünüyorum. SSD çok dolu değil doluluğundan problemi yoktur .
aga bence çok şansını zorlamadan macunuda değiştir ssd sağlık testide yap işlemcini zorlarsan işin sıkıntı

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Alperen Bayraktar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aga bence çok şansını zorlamadan macunuda değiştir ssd sağlık testide yap işlemcini zorlarsan işin sıkıntı
ssd %100 sağlıklı gözüküyor . Macunu değiştiricem . Macunu değiştirme sürem ne kadar olmalı peki ?

Eytmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mehmet Eymen
ssd %100 sağlıklı gözüküyor . Macunu değiştiricem . Macunu değiştirme sürem ne kadar olmalı peki ?
kanka acele etme önce eski macunu temizle sonra küçük nohut tanesi kadar işlemcinin üstüne yeni macunu sıkıp yavaşça dışarıya taşmıcak bir şekilde eski kart gibi düz bir şeyle işlemcinin üzerine yayarsın yavaşça üstüne fanı takarak sıkıntısız bir şekilde hallederisz
ama istersen internettendee araştır

mesut3467

80+ Bronze
İşlemciden ziyade arka planda çalışıp ön belleği dolduran programlar olabilir. Başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol etmeni öneririm. Aynı zamanda bu bilgisayarının açılma hizinida etkileyebilecegi için aklıma ilk gelen bu yöntem oldu. Daha sonra SSD nin okuma yazma sağlık verilerini kontrol etmen yararına olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Alperen Bayraktar
İşlemciden ziyade arka planda çalışıp ön belleği dolduran programlar olabilir. Başlangıçta çalışan uygulamaları kontrol etmeni öneririm. Aynı zamanda bu bilgisayarının açılma hizinida etkileyebilecegi için aklıma ilk gelen bu yöntem oldu. Daha sonra SSD nin okuma yazma sağlık verilerini kontrol etmen yararına olacaktır.
Programlar hep aynıydı ve hızlıca açılıyordu . Arka planda çalışan gereksiz hiç bir program yok. SSD
kanka acele etme önce eski macunu temizle sonra küçük nohut tanesi kadar işlemcinin üstüne yeni macunu sıkıp yavaşça dışarıya taşmıcak bir şekilde eski kart gibi düz bir şeyle işlemcinin üzerine yayarsın yavaşça üstüne fanı takarak sıkıntısız bir şekilde hallederisz
ama istersen internettendee araştır
çok teşekkür ederim

crystal diskten kontrol ettim sağlıklı görünüyor ssd durumu

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Alperen Bayraktar
Sorun ssd de olduğunu öğrendim Hard disk sentinel programında ssd nin sağlığı %9 çıktı . Dün kullandığım crystal disk programı bozuk ssd mi sağlıklı gösterdi.

Top Bottom