Neler Yeni

Windows ilk açılışındaki hantallık

PC başında acil bir işim vardı ve hemen masaüstü gelir gelmez yenile yapmak için sağ tık yaptım ve yükleniyor ikonu çıktı.
Daha sonra Outlook uygulamasına girdim hemen, mailler yüklenmedi. Sonra kapatıp tekrar açtım o zaman mailler geldi.

Yani bu İşletim sisteminin yavaşlığı mıdır nedir?
Sistemde R5 2600, 16 GB Ram, M2.SSD'ye kurulu Windows 10 21H2 var. Sanırım işletim sistemi yeni yeni kendine geliyor, konu hakkında yorumu olan var mı?

Son düzenleme:

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Özgürcan
pc ilk açılışta açılan programlar açılırken bu işlemi yaptıysan ondan dolayı olabilir m2 ssd benchmark test yapabilirsin herhangi bir sorun var mı yok mu diye hızlarında sorun yoksa ilk açılış programlarını düzenleyebilirsin

• Konu Sahibi Konu Sahibi
pc ilk açılışta açılan programlar açılırken bu işlemi yaptıysan ondan dolayı olabilir m2 ssd benchmark test yapabilirsin herhangi bir sorun var mı yok mu diye hızlarında sorun yoksa ilk açılış programlarını düzenleyebilirsin
Bi adet program etkin başlangıçta, o kadar. İşletim sistemi hemen kendine gelemiyor sanırım.
Çünkü Masaüstü gelir gelmez başladım kullanmaya. Bu sırada arkadaki hizmetler vs. hemen açılamadığı için İşletim sistemi hantallaşıyor diye düşünüyorum. Sizde aynı fikirde misiniz?

serkangf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Serkan Gürler
Kullandığın diski test et bence. Eğer bir sorun yoksa diskte belki virüs falanda bulaşmış olabilir. Gerçi sabahları uyanır uyanmaz kendime gelemiyorum bende

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Özgürcan
Bi adet program etkin başlangıçta, o kadar. İşletim sistemi hemen kendine gelemiyor sanırım.
Çünkü Masaüstü gelir gelmez başladım kullanmaya. Bu sırada arkadaki hizmetler vs. hemen açılamadığı için İşletim sistemi hantallaşıyor diye düşünüyorum. Sizde aynı fikirde misiniz?
olabilir kullandığın m2 ssd göre değişir bu bende böyle bir problem yok ama sata ssd kurulu olunca m2 kadar rahat yapamıyorum işlerimi

• Konu Sahibi Konu Sahibi
olabilir kullandığın m2 ssd göre değişir bu bende böyle bir problem yok ama sata ssd kurulu olunca m2 kadar rahat yapamıyorum işlerimi
Yani ilk PC'yi açtığınızda Masaüstü gelir gelmez Sisteme yüklenmeye başladığınızda bu olayı yaşamıyor musunuz? Bu gayet doğal, telefonu kapatıp açınca bile aynı şey oluyor. Sistemin kendine gelme süresi vs.
Cihaz hangi donanıma sahip olursa olsun, işletim sistemleri belli ve gerekli bir takım hizmetleri aktif etme sırasıyla açılmıyor mu?

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Özgürcan
Yani ilk PC'yi açtığınızda Masaüstü gelir gelmez Sisteme yüklenmeye başladığınızda bu olayı yaşamıyor musunuz? Bu gayet doğal, telefonu kapatıp açınca bile aynı şey oluyor. Sistemin kendine gelme süresi vs.
Cihaz hangi donanıma sahip olursa olsun, işletim sistemleri belli ve gerekli bir takım hizmetleri aktif etme sırasıyla açılmıyor mu?
sistemin kendine gelme süresi tamamen sistem kullanılan ssd ile alakalıdır ekte atığım foto benim sistem başlarken açılan programlar anakart fast bios özelliği olmadığı için bios 10.8 olarak gözüküyor eski anakarta bu yarı yarıyadı neyse bu programlar açılırken ben visual studio 2022 bile açabiliyorum bir sorun olmadan ama önceden kullandığım sata ssd bunu yapmam zordu takılıyordu herhalde kullanılan dram kaynaklı

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
SSD'nin marka ve modeli nedir?

iBaCoO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Baran AVCI
Biosta 4.3 sn görünüyo ve açtığım andan itibaren sorunsuz bi şekilde her programı kullanabiliyorum.

Biosta 4.3 sn görünüyo ve açtığım andan itibaren sorunsuz bi şekilde her programı kullanabiliyorum.
Benim son açılma sürem görev yöneticisinde 10.5 - 10.8 arası.
Bende açılmasından yana şikayetçi değilim, gayet hızlı açılıyor işletim sistemi. Masaüstü geldikten sonraki performanstan söz ediyorum. Gereksiz hizmetleri falan kapatsam büyük ihtimal hallolur. Fakat uğraşmıyoruz işte.

Emre Zengin

Moderatör
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
PC başında acil bir işim vardı ve hemen masaüstü gelir gelmez yenile yapmak için sağ tık yaptım ve yükleniyor ikonu çıktı.
Daha sonra Outlook uygulamasına girdim hemen, mailler yüklenmedi. Sonra kapatıp tekrar açtım o zaman mailler geldi.

Yani bu İşletim sisteminin yavaşlığı mıdır nedir?
Sistemde R5 2600, 16 GB Ram, M2.SSD'ye kurulu Windows 10 21H2 var. Sanırım işletim sistemi yeni yeni kendine geliyor, konu hakkında yorumu olan var mı?
Ya virüs var, ya açılırken arka planda sağlam çalışan uygulama var, ya M2 SSD'nin yazma okuma değerlerinde bir problem var tahminlerime göre. Çünkü bu dedikleriniz başıma HDD kullanırken geliyordu.

Ya virüs var, ya açılırken arka planda sağlam çalışan uygulama var, ya M2 SSD'nin yazma okuma değerlerinde bir problem var tahminlerime göre. Çünkü bu dedikleriniz başıma HDD kullanırken geliyordu.
Ama bahsettiğim sadece masaütü geldikten sonraki 3-5 saniye için geçerli. Daha sonra gayet hızlı, bir problem yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,816
Üyeler
164,916
Son üye
piareks
Top Bottom