Windows ilk açılışındaki hantallık

Biosta 4.3 sn görünüyo ve açtığım andan itibaren sorunsuz bi şekilde her programı kullanabiliyorum.
Sizde işletim sistemi ilk açıldığı anda sağ tık ile yenile yapmak istediğinizde yükleniyor ikonu geliyor mu peki?

Son düzenleme:
Arka plan kaynaklı o zaman.
Bu Office uygulamalarını vs. kullanmıyorum ben. Bunları direkt Office uygulamasına başlat menüsünden sağ tık yaparak kaldır desem silebilir miyim sorunsuz? Yoksa ekstradan program gerekli mi kaldırmak için.

Hayır direkt seçenekler geliyo.
Bu arada windows 11 pro crack kullanıyorum.
Hangi seçeneklerden söz ediyorsunuz?
Yenile vb. seçeneklerin bulunduğu bölümden mi?

Bu Office uygulamalarını vs. kullanmıyorum ben. Bunları direkt Office uygulamasına başlat menüsünden sağ tık yaparak kaldır desem silebilir miyim sorunsuz? Yoksa ekstradan program gerekli mi kaldırmak için.
Onla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Görev Yönetisi/Başlangıç kısmındaki uygulamalardan biri %90 tetikliyor.

Onla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Görev Yönetisi/Başlangıç kısmındaki uygulamalardan biri %90 tetikliyor.
Masaüstü gelir gelmez Chrome'u açmak istediğimde 2 saniye sürdü sürmedi bastıktan sonra açılması, hız olarak sorun gözükmüyor. Sanırım başlangıçta İşletim sistemi hantallaşıyor.

Bir de şu Microsoft'un Hava Durumu uygulaması veya Paint 3D uygulamaları falan var. Onları kullanmıyorum, ekstradan durması yavaşlatır mı acaba Windows'u bilemedim.

Masaüstü gelir gelmez Chrome'u açmak istediğimde 2 saniye sürdü sürmedi bastıktan sonra açılması, hız olarak sorun gözükmüyor. Sanırım başlangıçta İşletim sistemi hantallaşıyor.

Bir de şu Microsoft'un Hava Durumu uygulaması veya Paint 3D uygulamaları falan var. Onları kullanmıyorum, ekstradan durması yavaşlatır mı acaba Windows'u bilemedim.
Windows Ayarları/Gizlilik/Arka Plan Uygulamaları olması gerek aşağı doğru kaydırınca onu kapatın komple.

Windows Ayarları/Gizlilik/Arka Plan Uygulamaları olması gerek aşağı doğru kaydırınca onu kapatın komple.
Gereksiz olanların çoğunu kapalı konuma getirdim, umarım rahatlar biraz daha İşletim sistemi.

Yani ilk PC'yi açtığınızda Masaüstü gelir gelmez Sisteme yüklenmeye başladığınızda bu olayı yaşamıyor musunuz? Bu gayet doğal, telefonu kapatıp açınca bile aynı şey oluyor. Sistemin kendine gelme süresi vs.
Cihaz hangi donanıma sahip olursa olsun, işletim sistemleri belli ve gerekli bir takım hizmetleri aktif etme sırasıyla açılmıyor mu?
Yok hocam sistem zaten 3-3.5 saniyede açılıyor.
Girer girmez çok rahat biçimde oyuna girebiliyorum vs.

İşlemci yükünü indiriyor, eski sistemlerde epey performansa etkisini gördüm.
İşlemcim R5 2600, o kadar da eski altyapı değil ama. Bakalım, bu işlemden sonra deneyeceğim.

İşlemci yükünü indiriyor, eski sistemlerde epey performansa etkisini gördüm.
Dün şu Office uygulamasını silmiştim, fakat şuradaki Word, Excel vs. duruyordu hâla.
Herhangi birini açtığım vakit Micrososft Edge Tarayıcıya yönlendiriyor.

Bunlar yüklü vaziyette değildir hehalde değil mi sistemde?
Adsız2.png

Geri