Neler Yeni

Çözüldü✓ Windows kurarken yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
hocam bölümler aynı diske ait. Mbr gpt farkından kaynaklanıyor. %99 büyük ihtimalle diskler mbr biçimlendirildi Windows 11 GPT formatını kullanıyor o yüzden sadece bir parçası silinip biçimlendirilemez. Tamamını silip bölüm oluşturman gerekiyor.
Diski zaten GPT olarak veriyor Acer. Sürücü partitionu vs. ile veriyor birkaç senedir OS'suz modellere. Alanlar Wi-Fi sürücüsü vs. kursun diye çünkü eksik oluyor.

brsokcu

80+ Bronze
Diski zaten GPT olarak veriyor Acer. Sürücü partitionu vs. ile veriyor birkaç senedir OS'suz modellere. Alanlar Wi-Fi sürücüsü vs. kursun diye çünkü eksik oluyor.
GPT diskin formatlanması için tüm disk kısımlarının silinmesi gerektiğini bilmiyor musun ? Ayrıca o kısım alanların sürücu kurması için değil windowsu acer uygulamasıyla vs sıfırladığında bilgisayarın kendisi kurması için. ilk aldığın güne aynı şekilde döndürebilmek için. Dandik Firma isosu işte kabaca. Lenovo Recovery tuşu gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim hallettim.
nasıl çözdün dostum dediğim şekilde değil mi.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
GPT diskin formatlanması için tüm disk kısımlarının silinmesi gerektiğini bilmiyor musun ? Ayrıca o kısım alanların sürücu kurması için değil windowsu acer uygulamasıyla vs sıfırladığında bilgisayarın kendisi kurması için. ilk aldığın güne aynı şekilde döndürebilmek için. Dandik Firma isosu işte kabaca. Lenovo Recovery tuşu gibi.

Sen yanlış biliyorsun. O partitionların içinde imaj dosyası vs. yok. Sadece sürücüler ve içinde EFI Shell olan bir ESP bölümü + Windows'u kurmak için partition var. OneKey Recovery vs. gibi değil yani. OS'suz (FreeDOS demek yalan olur çünkü Acer FreeDOS veren firmalardan değil MSI
gibi) alan insanlar ortada kalmasın diye böyle bir şey yapılmış. Disk GPT olarak geliyor. Keşke kuran kişiden Diskpart'ı açtırıp SS isteseydim görmen için. Sorunu bir bug sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Zeki Erdem DURGUN

knk hepsini sildim , sonra yeni oluştur dedim ondan sonrası çorap söküğü gibi geldi

brsokcu

80+ Bronze
Sen yanlış biliyorsun. O partitionların içinde imaj dosyası vs. yok. Sadece sürücüler ve içinde EFI Shell olan bir ESP bölümü + Windows'u kurmak için partition var. OneKey Recovery vs. gibi değil yani. OS'suz (FreeDOS demek yalan olur çünkü Acer FreeDOS veren firmalardan değil MSI
gibi) alan insanlar ortada kalmasın diye böyle bir şey yapılmış. Disk GPT olarak geliyor. Keşke kuran kişiden Diskpart'ı açtırıp SS isteseydim görmen için. Sorunu bir bug sadece.
knk hepsini sildim , sonra yeni oluştur dedim ondan sonrası çorap söküğü gibi geldi
demekki yanlış bilmiyormusun kardeşim disk zaten gpt ama gpt disklerde bir bölümü silip diğer bölümleri bırakıp kurulum yapamazsın. Hepsini sileceksin. Normalde farklı bir hata vermesi gerekiyordu ama bu hatanın sebebide tam olarak dediğim şey.Diğer partlarda da iso gibi sistem dosyası yok sadece sistem komple sıfırlandıktan sonra kurulumu otomatik yapılacak driver ve programlar var.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
demekki yanlış bilmiyormusun kardeşim disk zaten gpt ama gpt disklerde bir bölümü silip diğer bölümleri bırakıp kurulum yapamazsın. Hepsini sileceksin. Normalde farklı bir hata vermesi gerekiyordu ama bu hatanın sebebide tam olarak dediğim şey.Diğer partlarda da iso gibi sistem dosyası yok sadece sistem komple sıfırlandıktan sonra kurulumu otomatik yapılacak driver ve programlar var.
Hayır, öyle bir şey yok. Öyle olsaydı senelerdir benim Windows kuramamam gerekirdi. Bu bir bug sadece. Ben partition silsem bile çözememiştim yeni SSD aldığımda. Her Windows sürümü farklı hata veriyordu (Server 2008 R2 hariç). Ubuntu da sorun yoktu. İlk önce Windows yerine onu kurmuştum. Sonra işte 7, 10 (ESP FAT32 değil gibi garip hatalar verdi ya da yine bu hatayı da vermişti 7'de) denedim ve elimde Server 2008 R2 vardı. Tek hata vermeden kurulan ise o oldu ve sonra diğerlerinde de bir hata vermedi. Bunun haricinde, ben hiçbir zaman ESP'yi vs. silmeden kurarım çünkü kendisi üstüne yazıyor. Silerek çözmüş olması sorunun bug olduğunu gerçeğini değiştirmiyor. Diski MBR olsa ileri butonuna basamayacaktı. Sırf konu sahibi bu sorunu bütün partitionları silerek çözdü diye siz doğru bildiğinizi zannettiniz o kadar. Olay bundan ibaret. Yoksa afedersiniz ama bu beni mal yerine koymaya giriyor.

1. Ubuntu'yu UEFI olarak kurdum
2. Windows 10 denedim ve aşağıdaki hatayı verdi (FAT32 olsa bile ESP bu hatayı verdi):
images - 2023-07-13T052559.191.jpeg

3. Windows 7 denedim sonra (işte onda konu sahibinin sorununun ta kendisini verdi)
4. Windows Server 2008 R2 denedim ve sorun olmadı ve ondan sonra 10 kurmayı bir daha denedim ve bu sorunlar olmadan kuruldu bu sefer.

GPT değil de MBR olsa ileriye basamayacak ve şunu diyecekti:
images - 2023-07-13T053059.766.jpeg

images - 2023-07-13T053106.210.jpeg

Tek bu sorun da değil. Buna benzer başka bir durum da var. Bazenleri GPT hakkında bilgi almak için Microsoft'a bakmamızı söyleyen bir mesaj çıkabiliyor (ben de de bazenleri çıkıyor bazenleri hiçbir Windows sürümünde çıkmıyordu):
images - 2023-07-13T053324.851.jpeg

İzleyin.

Son düzenleme:
Top Bottom