demekki yanlış bilmiyormusun kardeşim disk zaten gpt ama gpt disklerde bir bölümü silip diğer bölümleri bırakıp kurulum yapamazsın. Hepsini sileceksin. Normalde farklı bir hata vermesi gerekiyordu ama bu hatanın sebebide tam olarak dediğim şey.Diğer partlarda da iso gibi sistem dosyası yok sadece sistem komple sıfırlandıktan sonra kurulumu otomatik yapılacak driver ve programlar var.
Hayır, öyle bir şey yok. Öyle olsaydı senelerdir benim Windows kuramamam gerekirdi. Bu bir bug sadece. Ben partition silsem bile çözememiştim yeni SSD aldığımda. Her Windows sürümü farklı hata veriyordu (Server 2008 R2 hariç). Ubuntu da sorun yoktu. İlk önce Windows yerine onu kurmuştum. Sonra işte 7, 10 (ESP FAT32 değil gibi garip hatalar verdi ya da yine bu hatayı da vermişti 7'de) denedim ve elimde Server 2008 R2 vardı. Tek hata vermeden kurulan ise o oldu ve sonra diğerlerinde de bir hata vermedi. Bunun haricinde, ben hiçbir zaman ESP'yi vs. silmeden kurarım çünkü kendisi üstüne yazıyor. Silerek çözmüş olması sorunun bug olduğunu gerçeğini değiştirmiyor. Diski MBR olsa ileri butonuna basamayacaktı. Sırf konu sahibi bu sorunu bütün partitionları silerek çözdü diye siz doğru bildiğinizi zannettiniz o kadar. Olay bundan ibaret. Yoksa afedersiniz ama bu beni mal yerine koymaya giriyor.
1. Ubuntu'yu UEFI olarak kurdum
2. Windows 10 denedim ve aşağıdaki hatayı verdi (FAT32 olsa bile ESP bu hatayı verdi):
3. Windows 7 denedim sonra (işte onda konu sahibinin sorununun ta kendisini verdi)
4. Windows Server 2008 R2 denedim ve sorun olmadı ve ondan sonra 10 kurmayı bir daha denedim ve bu sorunlar olmadan kuruldu bu sefer.
GPT değil de MBR olsa ileriye basamayacak ve şunu diyecekti:
Tek bu sorun da değil. Buna benzer başka bir durum da var. Bazenleri GPT hakkında bilgi almak için Microsoft'a bakmamızı söyleyen bir mesaj çıkabiliyor (ben de de bazenleri çıkıyor bazenleri hiçbir Windows sürümünde çıkmıyordu):
İzleyin.