Çözüldü✓ Windows mavi ekran hatası

Reaksiyon skoru
3
IMG_20220220_142906.jpg
IMG_20220220_163547.jpg
Merhabalar sistemi alalı 2 ay olmadı. İlk geldiği zaman ramlerim 3200 mhz olduğu için profile bir seçip girdim ve mavi ekran almaya başladım aldığın yer ile iletişime geçtim işlemcimin 3100 üstü desteklemediğini söylediler bende 3066 mhz kullanmaya başladım ondan sonra mavi ekran hiç almadım. Pc de vga çıkışı bulunmadığından tv de kullanıyordum yeni bi monitör aldım geldi taktım hiçbir sorun yok oynuyorum herşeyi oyunu kapatıp chorme açtım çat mavi ekran ondan sonra tekrar açtım chorme giriyorum mavi ekran almadım neyse tekrar girdim oyuna oynadım filan oyunu tekrar kapattım mic ayarlarına bakıcaktım win ayarlarından açarken çat yine mavi ekran tekrar aldığım yere ulaşıp servis filan uğraşmak istemiyorum son çarem yardımcı olursanız sevinirim ram testi de yaptım artı olarak bir sorun yok. Teşekkür ederim okuyanlara.

Konu hakkında pek bir bilgim yok ama bende uğraştığım zamanlarda bilgisayarcı abiler beni hep servise yönlendiriyordu, garanti bozulmasın diye.

Adım adım gidelim;
1-BIOS' ayarlarını varsayılan'a sıfırlayın.
2- Windows'u Orijinal sitesinden indirin ve format atın.
3- Ekran kartınızı sistemden sökün ve anakart görüntü çıkışlarından görüntü almayı deneyin.
3- RAM'leri test edin.
5- Bilgisayarda Sabit disk ve Anakart bağlantıları kalacak şekilde hiçbir şey bağlamayın.

Adım adım gidelim;
3- Ekran kartınızı sistemden sökün ve anakart görüntü çıkışlarından görüntü almayı deneyin.
3- RAM'leri test edin.
5- Bilgisayarda Sabit disk ve Anakart bağlantıları kalacak şekilde hiçbir şey bağlamayın.
Rami çıkardım silgi ile sildim fandan dolayı yerini değitiremedim. Bios güncellemesi yapacağım aldığım zamanda sıfırlamıştım Windows u.

Adım adım gidelim;
3- RAM'leri test edin.
Saçma bir şey söyleyeceğim ama monitörümde ki kulaklık çıkışını kullanıyorum bu tetikliyor olabilir mi

Driver güncel değil ve antivirüs programı dan kaynaklı gibi. Bide BİOS daki boost ayarlarından kaynaklı olabiliyor. Bios danGame boost açıksa kapat.

Driver güncel değil ve antivirüs programı dan kaynaklı gibi. Bide BİOS daki boost ayarlarından kaynaklı olabiliyor. Bios danGame boost açıksa kapat.
Hangi driverden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama bios güncellemesi yaptım valo oynadıktan sonra çıkıp chorme Spotify filan açtım almadım bu sefer ama tek denememdi emin değilim geçtiğinden antivirüs programım yok Windows defender var klasik eğer tekrar olursa dediğiniz bios ayarını yapacağım

Ekran kartı sürücüsü ve işlemci chipset yükle, güncel lan ethernet driverini yükle. Ekran kartı sürücüsü indir ama yüklemeden önce DDU programı ile eski driveri kaldır sonra indirdiğin yenisini yükle.

Ekran kartı sürücüsü ve işlemci chipset yükle, güncel lan ethernet driverini yükle. Ekran kartı sürücüsü indir ama yüklemeden önce DDU programı ile eski driveri kaldır sonra indirdiğin yenisini yükle.
Bugün yine almadım mavi ekran bios 2019 sürümünde imiş baktım 2020 versiyonu vardı en son onu kurdum

Geri