Neler Yeni

Windows Nasıl Kurulur?

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
taha alkan
merhaba arkadaşlar benim yarın pc gelecek büyük ihtimalle şimdi bende flash bellek var ve elimde kullandığım bir bilgisayar da var ben windows un güncel sürümünü nasl indireceğim windows 80 90gb flash bellekde mi 90 gb olması lazım nasıl olacak mala anlatır gibi anlatırmısınız hiçbir fikrim yok windows hakkında nasıl kurulacağını biliyorum ama flash a nasıl atarım bilmiyorum anlatır msıınız

Zeusj

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Berkay TEMEL

Burda Yazıyor.

Atyxah

80+ Silver
merhaba arkadaşlar benim yarın pc gelecek büyük ihtimalle şimdi bende flash bellek var ve elimde kullandığım bir bilgisayar da var ben windows un güncel sürümünü nasl indireceğim windows 80 90gb flash bellekde mi 90 gb olması lazım nasıl olacak mala anlatır gibi anlatırmısınız hiçbir fikrim yok windows hakkında nasıl kurulacağını biliyorum ama flash a nasıl atarım bilmiyorum anlatır msıınız
Hayır 80-90 gb ye gerek yok 4gbden büyük olsun yeter

Flasha atma aşaması:

Adım 1-)windowsun resmi sitesinden iso dosyası indir

Adım 2-)rufus programı indir

Adım 3-)rufus programıyla iso dosyasını usb ye yazdır

Adım 4-) pc yi kapat usb yi pc ye tak

Adım 5-)pcyi aç ve açılırken win logosu gelmeden tüm f tuşlarına sürekli spamla (genel olarak f1 f2 f10 ve f12 de olur ama sen tek tek dene)

Adım 6-) bios qçılacak ordan boot kısmına gir veya dolaş oralarda boot diye biryer bulursan usb nin adını en üste taşı veya 1. Sıraya frlan taşı

Adım 7-) biosu kaydet ve pc yi kapat aç yap zaten direkt windows kurulum açılacak ordan q klavye seç türkiyeyi felan seç kurulum yap

Adım 8 -) windowsu etkinleltirmek için de buraya bakabilirsin https://forum.donanimarsivi.com/konu/cmd-ile-windows-10-etkinlestirme.246353/

Ve bu kadar tebrikler artık bir windows 10 unuz var tepe tepe kullanabilirsiniz :D

son kısım ironi

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
taha alkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır 80-90 gb ye gerek yok 4gbden büyük olsun yeter

Flasha atma aşaması:

Adım 1-)windowsun resmi sitesinden iso dosyası indir

Adım 2-)rufus programı indir

Adım 3-)rufus programıyla iso dosyasını usb ye yazdır

Adım 4-) pc yi kapat usb yi pc ye tak

Adım 5-)pcyi aç ve açılırken win logosu gelmeden tüm f tuşlarına sürekli spamla (genel olarak f1 f2 f10 ve f12 de olur ama sen tek tek dene)

Adım 6-) bios qçılacak ordan boot kısmına gir veya dolaş oralarda boot diye biryer bulursan usb nin adını en üste taşı veya 1. Sıraya frlan taşı

Adım 7-) biosu kaydet ve pc yi kapat aç yap zaten direkt windows kurulum açılacak ordan q klavye seç türkiyeyi felan seç kurulum yap

Adım 8 -) windowsu etkinleltirmek için de buraya bakabilirsin https://forum.donanimarsivi.com/konu/cmd-ile-windows-10-etkinlestirme.246353/

Ve bu kadar tebrikler artık bir windows 10 unuz var tepe tepe kullanabilirsiniz :D

son kısım ironi
peder bilgisayarcıdan alırım win diyor ben yaparım diyorum ikna edemiyorum sıkıntı olur mu öyle birde adım 3 ten sonrasını yeni bilgisayar da yapcağım değil mi ben sadece şuan flash a atmak istiyorum hazırda kalsın istiyorum gelince direk kurarım

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Minimum 8gb bir flash bellek gerekiyor.
Buradan Media Cretion Tool'u indirin.
Sonra ISO dosyasını masaüstüne kurun.
RUFUS'u buradan indirin.
RUFUS'da "Önyükleme Seçimi" bölümünde "SEÇ"e tıklayıp masaüstüe kurduğunuz ISO dosyasını seçin.
Sonra "Hedef Sistemi" UEFI, "Disk Bölüm Düzeni"ni GPT ve "Dosya Sistemi"ni Fat 32'ye ayarlayın.
Flash belleğiniz hazır hale gelicek.
Ardından yeni sisteminizde BIOS'a girin ve BOOT'a gelin.
Ardından Secure Boot'u kapatın.(Bazı sistemlerde gerekmiyor. Ama biz şansa bırakmayalım.)
Ardından BOOT bölümüne tekrar gelip "BOOT PRIORTY 1"i USB'ye çekin.
Sonra BIOS'dayken XMP'yi veya D.O.C.P'yi Profil 1 yapın ve Save and exit yapın.

Artık sistem açılınca kurulma başlayacak.
İşinize yaradıysa "en iyi cevap" olarak seçebilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
taha alkan
Minimum 8gb bir flash bellek gerekiyor.
Buradan Media Cretion Tool'u indirin.
Sonra ISO dosyasını masaüstüne kurun.
RUFUS'u buradan indirin.
RUFUS'da "Önyükleme Seçimi" bölümünde "SEÇ"e tıklayıp masaüstüe kurduğunuz ISO dosyasını seçin.
Sonra "Hedef Sistemi" UEFI, "Disk Bölüm Düzeni"ni GPT ve "Dosya Sistemi"ni Fat 32'ye ayarlayın.
Flash belleğiniz hazır hale gelicek.
Ardından yeni sisteminizde BIOS'a girin ve BOOT'a gelin.
Ardından Secure Boot'u kapatın.(Bazı sistemlerde gerekmiyor. Ama biz şansa bırakmayalım.)
Ardından BOOT bölümüne tekrar gelip "BOOT PRIORTY 1"i USB'ye çekin.
Sonra BIOS'dayken XMP'yi veya D.O.C.P'yi Profil 1 yapın ve Save and exit yapın.

Artık sistem açılınca kurulma başlayacak.
İşinize yaradıysa "en iyi cevap" olarak seçebilir misiniz?
bu programlar ne işe yarıyor

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
bu programlar ne işe yarıyor
"Media Cretion Tool" Windows'un kendi ürettiği bir ISO edinme aracı, kendi sitesinde yer almak zaten.
"RUFUS" ise Windows 10 veya herhangi bir işletim sistemini için olan ISO dosyasını flash belleğe aktarmak için herkesin kullandığı bir yazılım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
taha alkan
"Media Cretion Tool" Windows'un kendi ürettiği bir ISO edinme aracı, kendi sitesinde yer almak zaten.
"RUFUS" ise Windows 10 veya herhangi bir işletim sistemini için olan ISO dosyasını flash belleğe aktarmak için herkesin kullandığı bir yazılım.
bilgisayarcıdan gelse sorun ıolmaz değil mi babam dşrek getirse

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
babam direk bilgisayarcıdan flash belleğe atılmış windows alacak benim korkum şu eski sürüm olabilir mi alınan windows birde win 10 mu yoksa win 10 pro mu aldırtayım
Merak etmeyin eski sürümse güncelleyebiliyorsunuz güncelleme yerinden. Eski sürüm olması sizi etkilemez.
OEM Key alabilirsiniz. Orijinal Key'ler çok pahalı oluyor.

Top Bottom