Neler Yeni

Windows10 pc'yi windows üzerinden sıfırlarsak virüs silinir mi?

V414nce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak
Hocam merhabalar,
Benim windows10 yüklü pc'ye MEmu yüklemeye çalışırken miner virüs yüklediğimi farkettim. En başta daha önce olmayan RAVAntivirüs adlı bir uygulama yüklendiğini keşfettim daha sonra .svc eklentili bir miner virüsün bulaştığını farkettim. Bunun üzerine Malwarebytes adlı bir antivirüs programı indirdim, tarama yaptım 21 farklı zararlı dosya buldu ve bunların hepsini sildim.Görev yöneticisini kontrol ettiğimde bu .svc eklentili miner virüsün halen çalıştığını gördüm %50-%77 cpu kullanımı, %40-%50 gibi de ram kullanımı bulunuyor. Ne yaptıysam silemedim. En son format atmaya karar verdim ama nasıl yapılacsğı bilmiyorum. Acaba windows üzerinden sıfırlarsam bu virüsten korunmuş olur muyum yoksa illaki bıos üzerinden mi format atmak gerekiyor. Bu uygulama evde kendim yapabileceğim düzeyde mi. Lütfen yardımcı olun.(Çoğu antivirüs programını denedim fakat hiçbiri zararlı bir dosya bulamıyor).

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime
hayır. windows üzerinden sıfırlama, usb ile at ve format ekranında diskleri kesinlikle biçimlendir mümkünse. windows üzerinden sıfırlamak çok uzun sürüyor, bir de windows'a bulaşan virüs varsa silinmeyebilir nasıl olsa disk biçimlendirilmiyor

V414nce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hayır. windows üzerinden sıfırlama, usb ile at ve format ekranında diskleri kesinlikle biçimlendir mümkünse. windows üzerinden sıfırlamak çok uzun sürüyor, bir de windows'a bulaşan virüs varsa silinmeyebilir nasıl olsa disk biçimlendirilmiyor
Eyw hocam,
Bize bilgisayarcının yolu gözüktü o zaman.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül

V414nce

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Knk iyide ben nasıl düzelticem o zmn bu sorunu. Bu işlerden çokta anlamıyorum açıkçası. Bir önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Top Bottom