Çözüldü✓ Windowsu Nasıl Etkinleştiricem

Yusuf B.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
208
normalde bu pc yi aldığımızda etkin bir biçimde gelmişti, abimden bana geçti 2 yıl önce falan. Şuanda formatladım ve yeni ssd taktım ama windows etkinleştir diyor, temayı bile değiştirtmiyor. Sorun gider diyince de bu hesaba ait bir windows lisansı bulunamamıştır diyor

Kullanılan key retail büyük ihtimalle ve sadece cihazda etkinleştirilip başka bir yere aktarabilen (fakat ilk kullanıldığı cihazın keyinide iptal eden) bir sürüm. Yani format atınca keyde silinmiş

Oem keyler ise direkt anakarta gömülür. Ne kadar format atarsan at değişmez hep o windows sürümü aktif kalır

normalde bu pc yi aldığımızda etkin bir biçimde gelmişti, abimden bana geçti 2 yıl önce falan. Şuanda formatladım ve yeni ssd taktım ama windows etkinleştir diyor, temayı bile değiştirtmiyor. Sorun gider diyince de bu hesaba ait bir windows lisansı bulunamamıştır diyor
trendyolda felan lisans satılıyor mak 100/200 tl ordan alıp ürün anahtarı girebilirsin hocam

Donanım degişikliği yaptın, ssd degiştirerek.
Donanım kimliği değiştirdiği için onay kimliği ile uyuşmuyor.
Mesele bu.

Kullanılan key retail büyük ihtimalle ve sadece cihazda etkinleştirilip başka bir yere aktarabilen (fakat ilk kullanıldığı cihazın keyinide iptal eden) bir sürüm. Yani format atınca keyde silinmiş

Oem keyler ise direkt anakarta gömülür. Ne kadar format atarsan at değişmez hep o windows sürümü aktif kalır
anakartıda değiştim :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

trendyolda felan lisans satılıyor mak 100/200 tl ordan alıp ürün anahtarı girebilirsin hocam
güvenilir mi hocam sorun yaşarsam falan ? bir de MAK lar geçici olmuyor mu

Anakart degişmediği surece;
Oem/retail olsun etkinleştirilmiş key silinmez.
Donanım degiştiği zaman hangisi olursa hata alınır ıd ve onay eşlesmez.
Microsoft tan 1 kere manuel etkinleştirme yapılıp, pc tekrar tanıtılır.

Anakart degişmediği surece;
Oem/retail olsun etkinleştirilmiş key silinmez.
Donanım degiştiği zaman hangisi olursa hata alınır ıd ve onay eşlesmez.
Microsoft tan 1 kere manuel etkinleştirme yapılıp, pc tekrar tanıtılır.

Fark var fakat;

İnternette satılan ucuzların %90 ı oem. Ben terimleri karıştırmışım. Arkadaşınki retail değil tam tersi oem key. Zaten anakart değiştirmiş kendisi key komple yalan oldu :)

The main difference between Windows OEM and retail keys is hardware transferability, price, and support: OEM keys lock permanently to your computer's motherboard, cost less, and offer no direct Microsoft support, while retail keys can move to a new PC, cost more, and include Microsoft tech support

Oem kullandığı için anakart değiştirmiş zaten yeni key lazım

Retaili sadece bilgisayardan bilgisayara taşıyabilirsin. Zaten pahalı olan retaildir

Oemi yeni anakarta/donanım değişikliğinde yükleyemez

valla bilmiyorum anakart modelim a520m a pro, win 10 pro ya da düz win 10

Fark var fakat;

İnternette satılan ucuzların %90 ı oem. Ben terimleri karıştırmışım. Arkadaşınki retail değil tam tersi oem key. Zaten anakart değiştirmiş kendisi key komple yalan oldu :)

The main difference between Windows OEM and retail keys is hardware transferability, price, and support: OEM keys lock permanently to your computer's motherboard, cost less, and offer no direct Microsoft support, while retail keys can move to a new PC, cost more, and include Microsoft tech support

Retaili sadece bilgisayardan bilgisayara taşıyabilirsin. Zaten pahalı olan retaildir

bu güvenilir mi hocam ?

Fark var fakat;

Retail i, hesaba baglamadıysa onu da tasıyamaz.

valla bilmiyorum anakart modelim a520m a pro, win 10 pro ya da düz win 10

bu güvenilir mi hocam ?
Free oem/retailvarsa ozelden atarım, arastırayım.
Attım, bak

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,108
Üyeler
200,290
Son üye
aıtchh

Geri