WOLED Monitörlerdeki gray banding sorunu kaplama kaynaklı mı ?

27 inch 4k'nın netliğini takdir etmek için çok küçük bir ekran boyutu. 4K 120HZ 48" olan bir televizyonum var LG C3 mesela oyunları onda oynarken de cam gibi g81sf 27 inch 4k monitorumde de oynarken cam gibi ama o çözünürlüğün hakkını vereren bir boyut değil. Detayları göremiyorsunuz.
Katılmıyorum hocam şahsen.
4k 27'de detaylar çok daha iyi ama oynadığınız oyuna da bağlı.
Örnek veriyorum arc raiders çok zevkliydi.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Hocam doğru haklısınız detay farkını ben lolde bile gördüm ancak şöyle bir şey var. RDR2'yi 1440p 27 inch 1440p ekran ve 48 inch 4k TV'de açınca TV çok daha güzel geliyor gözüme. 27 inch 4K monitörde açıyorum (g81sf) böyle bir fark olmuyor. 8.3m pixelin yayılması için yeterince büyük bir alan değil 27 inch. İlla fark olacaktır 110 vs 166 ppi sonuçta ancak detayları fark etmesi zor oluyor ve kaybettiğiniz fps'e değmiyor.

Bende dediğinize katılıyorum hocam 27 inçte daha fazla keskinlik var ve ekranı kontrol edebiliyordum ama bu 32 inçte biraz kafamı sağa sola çeviriyorum :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PPİ değerinin fps ile uzaktan yakından alakası yok hocam 27 inç 2k ile 48 inç 2k aynı fps verir. PPİ kaç olursa olsun ama dediğiniz olay 4K dan kaynaklı düşüyordur zaten.

Bende dediğinize katılıyorum hocam 27 inçte daha fazla keskinlik var ve ekranı kontrol edebiliyordum ama bu 32 inçte biraz kafamı sağa sola çeviriyorum :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PPİ değerinin fps ile uzaktan yakından alakası yok hocam 27 inç 2k ile 48 inç 2k aynı fps verir. PPİ kaç olursa olsun ama dediğiniz olay 4K dan kaynaklı düşüyordur zaten.
Dostum ben keskinlik farkından bahsediyordum. Fps farkı 2560x1440 ve 3840x2160 arasındaki pixel farkından kaynaklıyor. Diyorumki ekran küçük olduğu için zaten 4K ile alacağınız detayların bir kısmını göremiyorsunuz düşürdüğünüz fps'e değmiyor.

• Beğen
Dostum ben keskinlik farkından bahsediyordum. Fps farkı 2560x1440 ve 3840x2160 arasındaki pixel farkından kaynaklıyor. Diyorumki ekran küçük olduğu için zaten 4K ile alacağınız detayların bir kısmını göremiyorsunuz düşürdüğünüz fps'e değmiyor.
Ben yanlış okumuşum pardon 48 inç monitör bile olsa 4K çözünürlük olduğundan daha güzel gelmiştir yani ekran büyük olsa bile 4K o keskinlik açığını kapatmıştır hocam birde 27 inçte 4K kullansanız ben şimdiye kadar 4K monitörün keyfini yaşamamışım dersiniz. düşürdüğü fps gerçekten çok fazla 4k nın ama bence keskinlik ile detay kaybı ayrı şeyler 4K da 48 inç daha fazla detay görebilirken 27 İNÇ 4K da varolan detayları daha keskinleştirir yani ekranda ne görürsen onu daha fazla keskin yapar ikisi farklı şeyler. Ama dediğinize şu açıdan katılıyorum 48 inçte acayip bir detay görebilme şansınız var oyunda heryeri resmen daha fazla görüyorsunuz.

Ben yanlış okumuşum pardon 48 inç monitör bile olsa 4K çözünürlük olduğundan daha güzel gelmiştir yani ekran büyük olsa bile 4K o keskinlik açığını kapatmıştır hocam birde 27 inçte 4K kullansanız ben şimdiye kadar 4K monitörün keyfini yaşamamışım dersiniz. düşürdüğü fps gerçekten çok fazla 4k nın ama bence keskinlik ile detay kaybı ayrı şeyler 4K da 48 inç daha fazla detay görebilirken 27 İNÇ 4K da varolan detayları daha keskinleştirir yani ekranda ne görürsen onu daha fazla keskin yapar ikisi farklı şeyler. Ama dediğinize şu açıdan katılıyorum 48 inçte acayip bir detay görebilme şansınız var oyunda heryeri resmen daha fazla görüyorsunuz.
48 inch'te 4k'nın verdiği PPI değeri 27 inchte 1440p'de aldığından daha düşük yani teknik olarak görüntü zaten 1440 monitorde daha keskin, e bunu tutup bir de 2160p'ye çıkarınca inanın oyunlarda ne doğru düzgün farkını hissediyorsunuz ne de verdiğiniz fps'e değiyor. Bu PPI farkını bi internette gezerken / yazı okurken görüyorsunuz.

detayların bir kısmını göremiyorsunuz
Bu bence doğru değil ya. Yakın zamanda arkadaşıma da Asus aldırdım, hatta evinde toplandık oyuna sohbete vs. bir çoğumuzda 4k 120hz oled tvler de mevcut inan ki öyle detay kaybetme görememe gibi bir durum yok aksine detaylar daha çok gözüne batıyor küçük ekranda daha keskin görüntü aldığın için.

Genelde zaten ortama ve kullanıma göre ekran boyutu tercihi daha iyi ama öyle detay kaybetmedir işte 4k nın asıl eğlencesi 32 inç ve üstündedir falan, 27 inç kullananlardan görmedim bu yorumları. Hatta aksine inceleme yapanlar 32 inç'ten sonra 27 inç monitöre baktığında görüntüyü daha çok beğeniyor.

• Muhteşem
daha çok gözüne batıyor küçük ekranda daha keskin görüntü aldığın için.
Aynen öyle benimde dediğim olay o arkadaşa 27 İNÇ 4K da varolan detayları daha keskinleştirir yani ekranda ne görürsen onu daha fazla keskin yapar.

Karartma perde ile tamamen çözersin ben öyle yapıyorum da sana tavsiyem QD-Oled monitörlere bak dostum. Woledlerden uzak dur.
Hocam WOLED'lerin panel ömrü daha uzun diyorlar o yüzden Woled düşünüyorum. Tabi gerçek kullanımda fark var mı onu bilmiyorum.

• Beğen
Hocam WOLED'lerin panel ömrü daha uzun diyorlar o yüzden Woled düşünüyorum. Tabi gerçek kullanımda fark var mı onu bilmiyorum.
Valla oled yanmaları biraz eskide kaldı hocam ya. İkisinin de 4. Nesil panelleri çok sağlam ve bir ton yazılımsal önlemleri var.

Valla oled yanmaları biraz eskide kaldı hocam ya. İkisinin de 4. Nesil panelleri çok sağlam ve bir ton yazılımsal önlemleri var.
msi 271qr qd oled x50 bu monitörün fiyatının belli olmasını bekliyorum hocam. Aradaki farka göre karar vereceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,136
Üyeler
186,297
Son üye
Berat33
Geri