Yardım WordPress'te gelecek var mı?

Gwyn

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba, bir arkadaşımın işi için WordPress öğrenmeye başladım. Kod gereken kısımlarda ChatGPT'den destek alıyorum.
Arkadaşım, "WordPress'i iyi öğrenirsen ileride ek bir gelir kapısı olabilir" dedi. Yaşım 26.

Benim hedefim profesyonel bir ajans kurmak değil; daha çok freelance işler yapmak veya kendi projelerimi oluşturabilmek.
Bu konular hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim, o yüzden tecrübeli kişilerin yorumlarını merak ediyorum.

Sizce WordPress öğrenmek hâlâ mantıklı mı?
Yapay zeka destekli site oluşturucular (Wix, framer vb.) WordPress'in yerini almaya başladı mı?
Ve sizce bu işi derinlemesine öğrenmeli miyim?

Şimdiden vakit ayırıp yorum yapan herkese teşekkür ederim.

WordPress yıllardır olan her ihtiyaca bi cevap verebileceğin bir sürü hazır şablonla dolu. Amacın profosyonel iş yapmak değilse müşteri bulduğun sürece ekmeğini yersin. Müşteri arkaplanı çok umursamaz verdiği paraya ve işinin görülüp görülmediğine bakar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Gwyn
WordPress bir yere kadar Henüz yaşın genç html css javascript öğren önce sonra php her kapıyı açarsın.
konu sahibine bu yöntemi öneriyorum html css'i isteyerek öğrenirsen eğlenceli hale geliyor

wordpress, seo, seo optimizasyon, eklenti yönetimi, page speed, gtm (google tag manager), ga4 ve bunların optimizasyonu çok detaylı öğrenmeye ek olarak:

orta düzeyde php, iyi düzeyde css ve html bilinirse (derin bilgi, yüzeysel değil) biraz da çaba ile işler bulabilir ve alabilirsiniz.

Herkes zaten freelancer olmuş. 11-12 yaşındaki çocuklar ile rekabet edersin. Wordpress'in kendi pazarı var. Ama kazandırmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Wordpress PHP ile yazılmış. HTML, CSS3, javascript ve PHP öğrenmelisin önce. Onlar temelin olur. Temel olmadan ne yaptığını anlamadan bir şey yapamazsın. Hazır yapanlardan faydalanırsın.

İlk olarak yazılım öğrenmeniz daha mantıklı olur. Bu sayede WordPress için tema ve eklenti geliştirebilirsiniz. Ek olarak web siteleri de yapabilirsiniz. Sadece WordPress'e odaklanmak doğru olmaz. Yazılım, geniş bir alan olduğundan birçok farklı alanda projeler yapabilirsiniz.

Wordpress' in sektörde iş yaptığını söyleyebilirim. Bu alanda çalışıyorum.
Bunun yanı sıra diğer arkadaşların değindiği önemli noktalar var. Html ve Css bilginiz olmadığı takdirde arayüz oluştururken çok kısıtlı imkanlarınız olur. Buna ek olarak JavaScript ve php bilginiz olması ise size ekstra fayda sağlar.
Bir iş almak ve kaliteli projeler ortaya koymak için bunlar yeterli kalmıyor. Yukarıda da bir arkadaşın belirttiği üzere özellikle seo konusunda bilgili olmanız gerçekten önemli.

Tüm bu gereksinimler 1 yıl içerisinde sağlanıp, iş yapılabilir. Önemli olan ise yapılan işin kalitesi. Özellikle bu piyasada freelance adı altında çok kalitesiz işler ortaya koyan bir sürü insan mevcut.
İyi çalışmalar.

Geri