Neler Yeni

WW2 film ve dizi önerileri

Sdza

80+
Katılım
7 Nisan 2022
Mesajlar
479
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Ahmet Yasin
İlgilendiği Kategoriler
ASUS DUAL RX 6600 8GB - İNTEL CORE İ5 11400F - H510M-EPCle 4.0 - CORSAİR 8+8(3200Mhz) Cl16 - Corsair CV650 650W 80+ Bronze
Merhabalar bugün sizlere yaz tatilinde izlediğim ve beğendiğim WW2 film ve dizileri paylaşacağım. Ara sıra listeye filmler eklemeyide düşünüyorum. Eğer ilgilisiyseniz ara ara kontrol edebilirsiniz. Hazırsanız başlıyalım.

Alıntıyı görüntüle

Operasyon Valkyrie Adolf Hitler'e yapılan 20 temmuz suikast girişimini konu alan bir film. Oyuncusu kadrosu olarak gayet güzel bir kadrosu var. Tom Cruise ve Thomas Kretschmann gibi ünlüler var. Bana göre sadece üniforma ve film kalitesi için bile izlenir :)

Alıntıyı görüntüle

İkinci sırada baş rolünde Steve Mcqueen gibi muhteşem bir oyuncu olan The Great Escape filmi var. Bu filmimiz ise Almanların eline esir düşen müttefik havacıların esir kampından kaçış hikayesini anlatıyor. Bu arada bu gerçek bir olay. Filmi izlerken kaçış esnasında ki o gerginliği gerçektende hissetiriyor. Bu filmi izlerken sıkılmayacağınızı düşünüyorum. Bana göre mutlaka izlenmesi gereken bir film. Oyuncu kadrosunda çok tanınmayan oyuncular olsada gerçekten oyuncu kadrosu mükemmel bir iş çıkartmış. He eksikleri var mı derseniz var ama bence izlemeye değer.

Alıntıyı görüntüle

Üçüncü sırada Life is Beautiful filmi var. Bu filmin yorumlarına bakarsanız çok tavsiye edilen bir film olduğunu görürsünüz. Gerçektende çok güzel bir film. Baş rolünde Roberto Benigni var bu adam gerçektende baya iyi oyuncu. Filmin konusuna gelirsek Bir baba ve oğlu nazi esir kampına düşüyor. Baba oğluna bu kampın aslında bir oyun olduğunu söylüyor ve kampda ayarladığı şeylerle çocuğu bu kampın aslında bir oyun olduğunu ikna ediyor. Bilirsiniz nazi kamplarında genellikle çocuklar öldürülür. Bu babada çocuğunu hayatta tutmaya çalışıyor. Ben filmin sonunda ağlamıştım sizede şiddetle öneririm :)

Alıntıyı görüntüle

Dördüncü sırada ise bir dizi var ama mini dizi gibi. Tam hali 1 yada 2 günde bitirilebilir. Bu benim en sevdiğim dizi olan Das Boot (1981). Wolfgang Petersen'in elinden çıkan bu dizi denizaltı çalışanlarının hayatını anlatıyor. Hatta dizi gerçek bir denizaltı olan U-96'nın içinde çekilmiştir. Gayet güzel bir hikayesi olan bu dizi denizci psikolojisinide değiniyor. Dizinin gayet güzel bir sonuda var. Mutlaka izleyin derim.

Alıntıyı görüntüle

Beşinci sırada ise Schinder List filmi var. Bu film birden fazla ödülü olan bir filmdir. Burada ise Alman Sanayici olan Oskar Schindler'in 1200 tane yahudi çalışanının hayatını kurtardığı gerçekte yaşanmış bir hikaye var. Oyuncu kadrosu yine güzel olan bir film. Hatta ben film bittikten sonra bu hikaye gerçek mi diye araştırmıştım. O kadar heyecanlı ve güzel bir film. Yalnız film Siyah beyaz diye izlememezlik yapmayın. Siyah beyaz olması filme ayrı bir hava katmış bunuda mutlaka izleyin.

Alıntıyı görüntüle

Sırada 1993 yapımı olan Stalingrad filmi var. Yine baş rolde Thomas Kretschmann var. Bu film ise Stalingrad savaşını anlatıyor. Aksiyon arıyorsanız bu film pek size göre değil. He çatışma sahneleri falan var filmin yarısı öyle heyecanlı geçiyor ama bu filmin ana amacı savaşlarda yıpranan asker psikolojisini anlatıyor. Yinede güzel bir film. Şans verilmeyi hakediyor.

Alıntıyı görüntüle

Sırada ise Tora Tora Tora! filmi var. Bu film ise Japonların Amerika'ya yaptıkları Pearl Harbor baskınını anlatıyor. Bu film iki tarafında gözünden anlatılmış. Yanii film amerikan-japon ortak yapımı. Bu filmin çoğunluk bölümü saldırıya giden süreci anlatıyor son 30 dakikası falan baskını anlatıyor. O yüzden Son 30 dakikası hariç olan bölümde sıkılmanız muhtemel ama tarihi olarak gayet güzel bir film.

Alıntıyı görüntüle

Sırada ise WW2 severlerin çoğunun izlediğini düşündüğüm Der Untergang yani çöküş filmi. İzlemediyseniz mutlaka bakın. Bu filmde ise Bruno Ganz abimiz Hitler'i oynamamış adeta yaşamış :D İmkanınız varsa dublajsız ve altyazılı izleyin. Bu adam Hitler'i mimik ve hareketlerine kadar oynamış. Filmin konusu ise Hitler'in son yılı ve ölümünü anlatıyor.

Listemizin sonuna geldik. Biraz az film var ama sık sık listeyi güncelleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler ve Filmleri izleyeceklere şimdiden keyifli seyirler.
Band of brothers'ı gözüm aradi çok efsane bir diziydi her şeyiyle etkiliyor insani
 

MematiBaş🚬

80+ Gold
Katılım
27 Mart 2022
Mesajlar
7,601
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,560
Konum
Kurtlar Konseyi
İsim
Memati Baş
Er Ryan'ı Kurtarmak izlemelisin en sevdiğim 2. Film savaş filmlerini pek sevmem ama ben bile çok sevdim.
 

DeoNade

80+ Bronze
Katılım
19 Mayıs 2020
Mesajlar
829
Hocam güzel bir liste yapmışsınız emeğinize sağlık bende bir film eklemek isterim ki çok beğendiğim bir Brad Pitt filmidir.
Machine!


1663739944127.jpeg
 

Karl Dönitz

80+ Bronze
Katılım
26 Ocak 2021
Mesajlar
1,103
Darkest Hour eklendi.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
922,944
Mesajlar
8,437,085
Üyeler
143,259
Son üye
kravatG
Top Bottom