Yardım X.M.P açtığım zaman pc açılmıyor.

Reaksiyon skoru
2
Merhaba. 3600 mHz Apacer Nox ramlere sahibim. 2x8 olacak şekilde fakat xmp açınca önce mavi ekran sonrasında hata ekranı ve daha sonrasında ise komple bilgisayar gidiyor ve bios sıfırlamaz isem açılmıyor. Bunun hakkında manuel voltaj ayarlamayı vs denedim fakat işe yaramadı. Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba. 3600 mHz Apacer Nox ramlere sahibim. 2x8 olacak şekilde fakat xmp açınca önce mavi ekran sonrasında hata ekranı ve daha sonrasında ise komple bilgisayar gidiyor ve bios sıfırlamaz isem açılmıyor. Bunun hakkında manuel voltaj ayarlamayı vs denedim fakat işe yaramadı. Yardımcı olabilir misiniz?
Kankam memtest 86 testini yaparmısın. Ram de sıkıntı olmadığından emin olmak için.

anakartin benimkiyle ayni mi

Ekran Görüntüsü (10).png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Refresh denedim .img tekrar seçmeyi denedim fakat olmadı.

anakartin benimkiyle ayni mi
Evet aynı. V2 olanı ama.

USB bellekte sıkıntı varmış. Farklı bir USB ile denedim çalıştı.

Son düzenleme:
Dostum mHz zaten olması gerekenden düşükte çalışıyor. 3600 yerine 2133.
Xmp yi açıp 3600mhz nin biraz altına çekmeyi deneyin. Bende 3200mhz de sistem mavi ekran yiyordu 3133 e çekince problem kalmadı.

1685038259566.png

Bu O.C yapmam gerektiği anlamına mı geliyor? O.C garanti kapsamı dışında değil mi?

Xmp yi açıp 3600mhz nin biraz altına çekmeyi deneyin. Bende 3200mhz de sistem mavi ekran yiyordu 3133 e çekince problem kalmadı.
Manuel olarak Gigabyte'da nereden düşüğe çekeceğim ki? Bulamadım. Sadece Xmp1 var.

xmp kapatıp memtest86 yapacaksın. Error vermezse xmp kapalı olarak değerleri manuel girerek 3600mhz e çıkaracaksın. Bazen xmp modları uymuyor ramlerin.

Alıntıyı görüntüle
Bu O.C yapmam gerektiği anlamına mı geliyor? O.C garanti kapsamı dışında değil mi?

Manuel olarak Gigabyte'da nereden düşüğe çekeceğim ki? Bulamadım. Sadece Xmp1 var.
Xmp 1 seçince mhz yada voltaj değeri seçebilceğin bir yer yokmu?

Geri