B450 al X570 ileriye dönük olmaz DDR5 ler geldiği için boşa masraf olur.hmm anladım
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam iki tane farklı cevap sizce hangisini almalıyım?
Estafurullah hocam@Şans burda! burada benden daha iyi bilir onun dediğinği yapın
Hayır olmaz. Çünkü DDR5 ler geliyor sonraki nesilde bu yüzden sadece boşa masraf olur.
teşekkürler yardımınız için b450 alıcağım@Şans burda! burada benden daha iyi bilir onun dediğinği yapın
Fiyat farkı azken X570 al bence PCI 4.0 kullanırsın belki ilerde. Arada 500TL falan olsa neyse de 150TL var sadece.Msi x570 A-Pro 1350 TL
Msi b450 tomahawk max 1.192 TL
İşlemcim : Ryzen 5 3600
Hangisini almalıyım ?
Giriş seviyesi en ucuz anakart olduğu için sanki bir tık kasamı geliştirmiş olurum diye düşünüyordum.Şuan o anakarta sahipseniz hiç değiştirmeyin zaten. Çünkü hiçbir performans farkı olmayacak yeni anakart alırsanız. Boşa masraf.
Performans farkı olmayacaktır açıkladım sebebini.Giriş seviyesi en ucuz anakart olduğu için sanki bir tık kasamı geliştirmiş olurum diye düşünüyordum.
@Creselia Elinizde zaten B450m s2h var dediniz bu yüzden anakart almanız saçma ve gereksiz olur performansı (günümüzde ki) anakartlar etkilemez çünkü kuzey köprüsü eskisi gibi anakartta olmadığı için işlemcide olduğu için anakart parçaları birbirine bağlayan bir yapıdır.
hiçbiri, gigabyte b450 aorus elite 800 TL'ye almıştım bence bu fiyat bandında daha iyisi çıkamaz karşısına. şuan pahalı ama illa düşecektir yine.Msi x570 A-Pro 1350 TL
Msi b450 tomahawk max 1.192 TL
İşlemcim : Ryzen 5 3600
Hangisini almalıyım ?
Şuan elinde B450 s2h anakart olduğu için konu sahibinin değiştirmesine gerek yok anakartını. Boşa masraf olur.hiçbiri, gigabyte b450 aorus elite 800 TL'ye almıştım bence bu fiyat bandında daha iyisi çıkamaz karşısına. şuan pahalı ama illa düşecektir yine.
ihtiyaçlar önemli bence rgb ile donatmak için 3 anakart değiştirdim aralarında birisi de gigabyte b450 ds3h v2 idi. aorus aradığım anakart oldu. 3 4 hatta 5 pin rgb girişi var r5 3600 kullanıyorum bende.Şuan elinde B450 s2h anakart olduğu için konu sahibinin değiştirmesine gerek yok anakartını. Boşa masraf olur.
Anakart değişmek yerine kontrolcü alınabilir mesela. Bende de S2H V2 var rgb fanları kontrolcü ile kullanmaktayım.ihtiyaçlar önemli bence rgb ile donatmak için 3 anakart değiştirdim aralarında birisi de gigabyte b450 ds3h v2 idi. aorus aradığım anakart oldu. 3 4 hatta 5 pin rgb girişi var r5 3600 kullanıyorum bende.
kontrolcü zaten kasa da mevcut hatta kumandası bile var. ama senkronize çalışmıyor ram anakart işlemci ışıkları felan. yönetimi ele alacak anakart şart oluyorAnakart değişmek yerine kontrolcü alınabilir mesela. Bende de S2H V2 var rgb fanları kontrolcü ile kullanmaktayım.