Neler Yeni

X870 Anakart m2 sorunu

TheAlesta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Meriç Yar
Merhaba,
Bir ay önce yeni bir sistem topladım ve bu sistemde MSI X870 GAMING PLUS WIFI anakart ve Samsung 990 Pro M2 bulunuyor. Bu anakartın birincil M2 slotu PCIE 5.0 destekliyor ve benim kullandığım M2 PCIE 4.0. Şimdi soruna gelecek olursak, M2 PCIE 5.0 slotunda iken, sistem M2'yi görmemeye başlıyor. Örneğin basıyorum bilgisayarın düğmesine hop biosa atıyor, bakıyorum M2'yi görmemiş. Restart atıyorum 2, 3 kere daha açılmıyor sonra bir anda sistem açılıyor. Veya 3, 4 kere üst üste sistem açılıyor ama 5. deneyişimde yine biosta başlatıp m2 yi görmüyor. Anlayacağınız bir anormallik mevcut. M2'yi pcie 5.0 slotundan söküp 4.0 slotuna taktığımda ise bu sorun tamamen ortadan kalkıyor ancak bu seferde yeni bir sorunla karşılaşıyorum, M2'nin yazma ve okuma hızı epey düşüyor. Anakartta mı sorun var, m2'de mi sorun var yoksa işlemci de mi sorun var bir türlü çözemedim. Bu arada işlemci de 9800x3d. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Samet
Hocam aynı anakarttan almıştım sistem sürekli donuyodu res atmadan düzelmiyodu.Cpu sıcaklığı boştayken bianda 80-85 lere çıkıyodu , anakartı iade ettim x870e carbon aldım bidaha sorun yaşamadım.Bu modelin genelinde sorun var galiba .

TheAlesta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan Meriç Yar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS Sıfırlayınca sorun çözüldü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri