Neler Yeni

X8kms7fhabsØ

Ilive4you

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kermit El-Memati
16 yaşındayım, yakında 17... Öncelikle sorunlarımın temeli olan anne ve babamdan söz edicem. Sorumsuz bir baba ve annenin oğluyum, bu güne kadar hiçbir tavsiyelerini duymadım, başkasını ve 20 sene önce yaptığı hataları konuşmadıkları tek bir gün bile yok... Üstüne üstlük çok dindarlar(ya da öyle olduklarını sanıyorlar) ve her olayı Allah'a peygambere bağlıyorlar. :mad: Annem babamın sorumsuzluklarını tek başına sırtlanıyor ve boşanmayı düşündüğünü fakat gidecek kimsesi olmadığından ses çıkarmadığını düşünüyorum. Babam annem söylemese hiçbir şeyi kendi başına yapmaz; hep birilerinin onayını almayı bekler. Mesele kendi evi olunca kedi, başkalarının olunca aslan kesilir. Babamın bir tane bile hayali ya da hedefi yoktur. Klasik Türk ailesi mantığı emekli olup köye gidip ev yaptırmak o.O2 Babam çok saftır ve onun yüzünden 4 tane amcamın her şeyi varken bizim bir arabamız bile yok. Dedeme yıllar önce bugünün parasıyla 1.5 milyon TL para kaptırdı. Dedem sana daire alacam vaadiyle parayı sömürdü. 12 yaşından beri çobanlık yapıp 2 abisi ve 2 kardeşi olacak amcamların okumasını sağladı ve 25 yaşında evlenip İstanbul'a geldi. şuan 2 amcam imam, biri müftü ve en büyüğünün memlekete marangoz dükkanı var. Orduluyuz, babam o kadar safmış ki 2007 yılında en küçük amcam evlenip İstanbul'a gelince ona düğün yaptı , 7 sene boyunca fındık bahçemize yani memlekete gitmedi ve amcama yedirdi, fındığı onlar topladılar. babam bunları karşılıksız yapmıştı, bunlar olurken babamı sürekli övüyormuşlar ki babamın kolayca kullanılmasının sebebi övgü almaktan hoşlanmak yani enayilikmiş... Anne tarafına hiç girmeyecem, onlarla neredeyse hiç ilişkimiz yok. Babamla işi bittikleri için 2 yıldır ne arayıp ne sorarlar. Bir abim ve bir kardeşim var, abim askerde ve hiçbir hedefi yok. 2019 da hafızlığını tamamladı ama çoktan unutmuştur bile . kardeşimin gram okuma hevesi yok?? aramızda 3 yaş var... annem veririz bir işe çalışır diye geçiştiriyor fakat burada yanan benim. ortanca olarak burada ben yanıyorum, benim okuyup bir şeyler olmamı bekleyip her şeyi bana yüklüyorlar ve bundan yoruldum. Başarılı bir okul hayatım vardı fakat lisedeyken okumanın bana göre olmadığını anladım, 2 yıllık lise geçmişimde her gün dışlandım, sessiz zorbalığa maruz kaldım ve bir gün hiçbir şeyi takmamaya ve alınmamaya dair kendime söz verdim, evet bu işe yaradı artık kimse çok zayıf olmamla dalga geçmiyordu yada dışlamıyordular. sorunun kendimde olduğunu fark ettim, daha doğrusu ailemde :confused: Çoğu şeyi küçükken bize öğretmemişler ve hayatı gözleri kapalı yaşamışlardı, böyle geldik böyle gideriz kafasındaydılar hep... bu sebepten her konuda kararsız kaldım ve ne yapacağımı hiçbir zaman kestiremedim, kişiden kişiye değiştim ve hiçbir zaman kendim olamadım. Gerçekten okul bana göre değildi, sanki içimde tüm emeklerimin boşa gideceğini söyleyen bir his vardı. 10. sınıfta yani 2023-2024 eğitim yılının başında açık liseye geçtim. zorla tasdikname aldım ve bakanlığa psikolojik sorunlarım olduğuna dair dilekçe bile yazdım. Hiçbir şeyden zevk almıyorum, tükendim ve bittim... Ders çalışmayı bıraktım ve 2025 yks umurumda bile değil. Okul hayatım tamamen sona erdi ve artık kendim olmak istiyorum, kendimi birilerine kanıtlamak gibi niyetim asla yok. Sadece kendim olmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum, bu soruların cevabının kendimde olduğunu biliyorum ama artık akıl sağlığım kalmadı. Yeterince boş zamanım var ve okulu bıraktığım süre zarfında bir youtube kanalı büyütüp sattım, 3 4 kanal daha açarak youtube öğrendim. Kanalı satınca yapacak tek bir şeyim bile kalmadı, bir mobil uygulama geliştirdim ve reklamlardan ufak tefek gelir kazanıyorum .Yakında o da play store'dan kaldırılacak... Geriye kalan sürede yapacak bir uğraş arıyorum, zamanımın gözlerim önümde kayıp gitmesini izlemek istemiyorum. Şimdi büyüklerim olarak size tek sorum var? Tabii babam gibi başkasına bağlı olup bir şeyi yapmak için sizden onay istemiyorum. Sadece görüp geçirmiş olduğunuz için tavsiye istiyorum. İyi günler (şuan annem ve babam tekrar kavga etmeye başladı) :cautious:

Çapuling

80+
YKS’ye iyi çalış, düzgün bir üniversite git dostum. Yazın da işe gir, kazandığın parayı eksik söyle biriktir köşede. Başka tavsiyem yok.

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Bu da senin sınavınmış dostum, adına üzüldüm. Tükenmiş hissediyor olabilirsin psikolojik destek almalısın belki de. Zor zamanlar güçlü insanlar yaratır metaforuna dayanarak çalışmaktan başka şansının olmadığını düşünüyorum. Ne kadar istekliysen başarılı olma şansın o kadar yüksek. En iyisi YKS'ye hazırlanıp kendini üniversite hayatına atmak. Geri kalan zaman da ise çalışabilir veya kişisel gelişimin adına bir şeyler yapabilirsin. Hiç okumak istemiyorsan da bir iş deneyimi edinmek adına herhangi bir yerde çırak dahi olsan işe başlaman senin için iyi olacaktır. Umarım hayatın isteğin ve hayalindeki gibi ilerler. Başarılı olman dileğiyle, bol şanslar :)

Ilive4you

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kermit El-Memati
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu da senin sınavınmış dostum, adına üzüldüm. Tükenmiş hissediyor olabilirsin psikolojik destek almalısın belki de. Zor zamanlar güçlü insanlar yaratır metaforuna dayanarak çalışmaktan başka şansının olmadığını düşünüyorum. Ne kadar istekliysen başarılı olma şansın o kadar yüksek. En iyisi YKS'ye hazırlanıp kendini üniversite hayatına atmak. Geri kalan zaman da ise çalışabilir veya kişisel gelişimin adına bir şeyler yapabilirsin. Hiç okumak istemiyorsan da bir iş deneyimi edinmek adına herhangi bir yerde çırak dahi olsan işe başlaman senin için iyi olacaktır. Umarım hayatın isteğin ve hayalindeki gibi ilerler. Başarılı olman dileğiyle, bol şanslar :)
birinin beni dinleyip anlamasına hasret kalmıştım, teşekkürler

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
birinin beni dinleyip anlamasına hasret kalmıştım, teşekkürler
Ne demek, konuşmak istersen ara sıra mesaj atabilirsin bu profile. Senin ne yaşadığını sen bilebilirsin ama o tükenmişlik aynı zaman da ne yapacağını bilememe, boşluk duygusunu çok iyi anlayabiliyorum. Fikir alışverişi maksadında sohbet ederiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,067
Üyeler
165,274
Son üye
qratoS
Top Bottom