Değiştirdim.Başlığı "XBOX SERIES S" diye değiştirirsen daha iyi olur.
1080p'de 30 FPS veriyordu galiba.RDR2 de 2K60 FPS verir mi? Almıyacağım meraktan
E oha yani o neDeğiştirdim.
1080p'de 30 FPS veriyordu galiba.
Oyun için PC'den daha iyi bir performans sunduğu kesin. İnternette gezebiliyorsun ama tabi PC'de ki rahatlık yok. Photoshop tarzı uygulamalar da maalesef kullanılamıyor.Güzel inceleme eline sağlık.
Bir bilgisayarla karşılaştırdığında sence neleri eksik ve bir oyun cihazı olmak dışında bilgisayara benzer neler sunabiliyor? (Atıyorum Netflix izleniyor ama photoshop kullanılamıyor gibi)
Eğer bir Next-Gen update gelirse olabilir. O da Rockstar'a kalmış. Şunu da belirtiyim, yakın zamanda GTA 5'in Remastered hali geliyor. Yeni nesil konsollar için, ardından da PC'ye.E oha yani o ne
1080P 60 verse bari
Yanlış biliyorsunDeğiştirdim.
1080p'de 30 FPS veriyordu galiba.
Peki senin gezinirken "haydi şunu yapayım" diyip sonra aa bu pc değildi dediğin başka şeyler var mı? İlerde konsol düşünebilirim belki, pc ye tercih edersem nelerden feragat etmeliyim merak ediyorum.Oyun için PC'den daha iyi bir performans sunduğu kesin. İnternette gezebiliyorsun ama tabi PC'de ki rahatlık yok. Photoshop tarzı uygulamalar da maalesef kullanılamıyor.
klavyeye yazan eline sağlık hocam bence bi rx570 in bile 6000 tl olduğu bu dönemde 2k ve 4k televizyonun yoksa 1080p oyunculuğu için alınabilecek en iyi cihaz budur ama depolamanın 3600 tl olması herçekten fazlaymış o paraya gidip 2T lik samsungun taşınabilir ssdlerini almak çok daha mantıklı olurDostlar merhaba, bugün sorularınızla birlikte Xbox Series S incelemesini yapacağız. Çok uzatmadan hemen başlayalım..
Fiyat:
Konsolun bana geliş fiyatı yaklaşık 3.000 TL'ye patladı. Konsolu bir akrabam vasıtasıyla MediaMarkt'ın Almanya şubesinden aldırdım. Gelirken herhangi bir vergi ödemedim.
Depolama:
Konsolun en büyük eksilerinden biri olan depolama kısmından bahsedelim. Konsolun içinde bulunan SSD 512 GB olarak bize belirtildi ama Xbox'ın kendi işletim sistemi ve yazılımları ekleyince oyunlar ve uygulamalarınız için kalan boyut 364 GB.
Alıntıyı görüntüle
Xbox bu sorun için bir çözüm üretmiş ama biraz (!) pahalı. "Storage Expansion Card" dediği bu kartlar ile Xbox'un arkadaki girişinden takarak depolamayı arttırabilirsiniz. Ülkemiz için fiyatı çok ama çok mantıksız. Bunun yerine taşınabilir SSDler ile bu sorunu çözebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Seagate Expansion Card for Xbox Series X|S, 1TB, SSD, Xbox Series X|S için NVMe Genişletme (STJR1000400) : Amazon.com.tr: Video Oyunu ve Konsol
Seagate Expansion Card for Xbox Series X|S, 1TB, SSD, Xbox Series X|S için NVMe Genişletme (STJR1000400) : Amazon.com.tr: Video Oyunu ve Konsolwww.amazon.com.tr
Grafik/Çözünürlük:
Konsolu 2K çözünürlükte deneyeme imkanım olmadı ama izlenimlerime göre 2K'da ya FPS düşüşü, ya da çok fazla "Upscale" yüzünden çok iyi sonuç çıkarmadığını gördüm (Bir kaç oyun hariç). Xbox bu konsolu 2K, 120FPS açabilecek bir cihaz olarak tanıttı ama kesinlikle bu cihaz 1080p oyunculuk için.
Şimdi kendi 1080p oyunculuğuma geçelim. Birçok oyun oynadım, hepsini GamePass Ultimate ile oynadım.
Oyunlar: FIFA 20, Rainbow Six: Siege, Forza Horizon 4, Gears 4-5, Batman: Arkham Knight, Witcher 3, Wolfenstein: New Order, Ori, Control, CoD: Warzone, Apex Legends, Hitman 1-2, The Medium... (devamı var.)
120 FPS olarak çalışan oyunlarda herhangi bir drop yemedim. Sadece internet ile alakalı arada bir lag yedim. Onun dışında gayet iyi çalışıyordu.
Boyut/Tasarım:
Konsolu elime alır almaz ufacık bir şey ile karşılaştım. Küçük olduğunu biliyordum ama bu kadar ufak olacağını tahmin etmemiştim. Yeni nesillere baktığımız zaman (PS5, XSX) bu konsolun bu boyutuyla verdiği özellikler gerçekten inanılmaz.
Tasarıma geçtiğimizde ise bol bol delikli bir tasarım görüyoruz. Önceki birkaç seride ısınma sorunu ile karşılaşan Xbox, artık çözümü delikli yapı kullanarak çözmüş oluyor.
Alıntıyı görüntüle
İnceleme buraya kadardı. Soru varsa alabilirim.
Oynamadığım için tam bilmiyorum ama herhangi bir update gelmemişti. Neyse değiştirdiğiniz için teşekkürler.Yanlış biliyorsun
1080P 60 fps alınabiliyor
GamePass yeterince değil, fazlasıyla zengin. Elimde normal işlerimi görecek bir PC olduğu için de çok farklılık çekmedim.Peki senin gezinirken "haydi şunu yapayım" diyip sonra aa bu pc değildi dediğin başka şeyler var mı? İlerde konsol düşünebilirim belki, pc ye tercih edersem nelerden feragat etmeliyim merak ediyorum.
Ayrıca game pass sistemi yeterince zengi mi sence?
hocam siz zaten konsol alacaksanız 45 tl lik ultimate sürümüne gerek yok aylık 30 tl ile xbox game pass alır ve buradaki oyunların hepsini oynayabilirsiniz https://www.xbox.com/tr-TR/xbox-game-pass/games#Peki senin gezinirken "haydi şunu yapayım" diyip sonra aa bu pc değildi dediğin başka şeyler var mı? İlerde konsol düşünebilirim belki, pc ye tercih edersem nelerden feragat etmeliyim merak ediyorum.
Ayrıca game pass sistemi yeterince zengi mi sence?
Amzonn.de'den alırsan 1 yıl garanti veriyor. Bu durumda TR daha mantıklı. TR'de 2 yıl.Amazon.de hemen hemen aynı fiyata geliyor. Tr mi daha mantıklı Almanya mı?