Xeon E5450 RX 470'i Overclock ile besleyebilir mi?

Swarthy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
184
Donanım Arşivi kanalındaki 800TL pc toplama videosunu izledim ve orada E5450'yle GTX 1050 kullandığını gördüm ama RX 470 daha performanslı olmasına rağmen çok daha ucuz aliexpress'te.
Şimdi bende çok kötü bir pc var ona upgrade yapmak istiyorum ama anakarta ekstra para vermek istemiyorum. Bendeki anakart G41MT-ES2L ve LGA 775 soketli anakart kendisi. E5450'nin araştırdığım kadarıyla bu sokete en iyisi olduğunu gördüm (eğer daha iyisi varsa yazabilirsiniz). Ekran kartı olarak RX 470 aldığımı varsayarsak E5450'nin stok soğutucuyla overclocklu hali ekran kartını beslemeye yetecek midir?
NOT: Şöyle bir şey de var ben online oyundan çok single player oyunları daha çok seviyorum ve daha çok bu tarz oyunlar oynamayı planlıyorum ve darboğaz olmasın diye grafikleri arttırabildiğim son noktaya kadar arttırmayı düşünüyorum. Bunu göz önüne alarak değerlendirin lütfen.

Sen o işlemciyi 4 Ghz'e de çıkartsan 1080P'de darboğazdan kurtulamazsın. Ama 4 Ghz'e çıkartamazsın zaten, stok soğutucuyla o işlemciye overclock yapamazsın çünkü stok soğutucu modlu xeon işlemcilere yetmiyor. Hatta aşırı ısınmayla bile karşılaşma ihtimalin var, ek soğutucu alman gerekir.

Sen o işlemciyi 4 Ghz'e de çıkartsan 1080P'de darboğazdan kurtulamazsın. Ama 4 Ghz'e çıkartamazsın zaten, stok soğutucuyla o işlemciye overclock yapamazsın çünkü stok soğutucu modlu xeon işlemcilere yetmiyor. Hatta aşırı ısınmayla bile karşılaşma ihtimalin var, ek soğutucu alman gerekir.
Çok bütçeyi zorlamadan önerebileceğin bir şey var mı?

O anakarta alacağın hiç bir işlemci RX 470'i beslemez. Ancak sistemi komple değiştircen anca öyle besler. Sistemden kastım işlemci, RAM ve anakart.
Tamam. Anakartı değiştiricem ama çok pahalı olmayacak şekilde. 4GB 2x2 ramim var satıcam 4x4 8gb alıcam. Şimdi anakart ve işlemci önerisi yapar mısınız dediğim gibi çok pahalı olmayacak şekilde.

Tamam. Anakartı değiştiricem ama çok pahalı olmayacak şekilde. 4GB 2x2 ramim var satıcam 4x4 8gb alıcam. Şimdi anakart ve işlemci önerisi yapar mısınız dediğim gibi çok pahalı olmayacak şekilde.
Bütçen nedir ?

maksimum 250 300TL anakart ve işlemci için. Bir de x3440 alsam onun stock fanlı overclock hali besler mi?
Hayır beslemez. O bütçe ile bir şey yapamazsın maalesef, butceni arttirman gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,464
Üyeler
189,272
Son üye
Bayra.m
Geri