Neler Yeni

xeon işlemciler neden fazla tercih edilmiyor?

1905

80+ Silver
beyler biraz bakındım ama cidden çok yüksek performans veriyorlar(fiyatlarına göre) ve genelde herkes eski olduğu için tercih edilmediğinden bahsetmiş. acaba şuan xeon bi sistem toplamak mantıksız mı? anakartları biraz zor bulunuyor sanırım pahalıydı baktığım soketler ama işlemcinin fiyatıyla toplayınca çok rahat diğer sistemlerden ucuza toplanabilir diye düşünüyorum. ve bu gibi sistemlerle oyun oynarken artıları ve eksileri nelerdir bilgisi olan biri detaylıca anlatabilir mi

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Güncel işlemcilerin en giriş seviyeleri bile eski nesillere kıyasla aşırı iyi, pcie standartları gelişti, m2 ssdler meydanda geziyor. Mantıksız kaldılar artık.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
çok ısınıyorlar bende vardı sinirlendim sattım

1905

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncel işlemcilerin en giriş seviyeleri bile eski nesillere kıyasla aşırı iyi, pcie standartları gelişti, m2 ssdler meydanda geziyor. Mantıksız kaldılar artık.
hocam ama oyun testlerine baktığım zaman kıyaslandıkları işlemcilerle arasında dağlar kadar fark olması gerekmiyor mu bunu düşününce
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok ısınıyorlar bende vardı sinirlendim sattım
hocam peki güzel bir soğutma ile ağır olmayan oyunları oynatacak bi sistem toplanır mı espor oyunlaru tarzı

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Attığın videoda dağlar kadar fark var zaten hocam. 12100F'in tek çekirdek performansı 9900K'dan iyi mesela bakınca.

Besim Tibuk

80+ Gold
beyler biraz bakındım ama cidden çok yüksek performans veriyorlar(fiyatlarına göre) ve genelde herkes eski olduğu için tercih edilmediğinden bahsetmiş. acaba şuan xeon bi sistem toplamak mantıksız mı? anakartları biraz zor bulunuyor sanırım pahalıydı baktığım soketler ama işlemcinin fiyatıyla toplayınca çok rahat diğer sistemlerden ucuza toplanabilir diye düşünüyorum. ve bu gibi sistemlerle oyun oynarken artıları ve eksileri nelerdir bilgisi olan biri detaylıca anlatabilir mi
F/P sistemlerde tercih ediliyorlar. Çoğu kişi modlama ile uğraşmak istemiyor bazıları ısındığı için almıyor. Yeni nesil işlemciler çok daha mantıklılar.

1905

80+ Silver
Attığın videoda dağlar kadar fark var zaten hocam. 12100F'in tek çekirdek performansı 9900K'dan iyi mesela bakınca.
bilmediğimden soruyorum 15 20fps için bukadar fazla para vermeye değer mi ?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,564
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Güncel XEON işlemcilerle de öyle sistem toplayamazsın dünya paralar. Eskilerinin de tekli çekirdek performansı biraz zayıf. Gidip 10K bütçeye XEON da toplanmaz bir mantığı yok. Bütçe çok düşükse o zaman olamabilir.

1905

80+ Silver
F/P sistemlerde tercih ediliyorlar. Çoğu kişi modlama ile uğraşmak istemiyor bazıları ısındığı için almıyor. Yeni nesil işlemciler çok daha mantıklılar.
herkes böyle diyorsa vardır bir bildiği herhalde :D en iyisi gerekmedikçe uzak durmak

Güncel XEON işlemcilerle de öyle sistem toplayamazsın dünya paralar. Eskilerinin de tekli çekirdek performansı biraz zayıf. Gidip 10K bütçeye XEON da toplanmaz bir mantığı yok. Bütçe çok düşükse o zaman olamabilir.
hocam zaten benim demek istedim çok düşük bütçelerle atıyorum 4 5kya toplamak mantıklı mıydı, öbür türlü bende güncel bi sistem toplamayı tercih ederim

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
bilmediğimden soruyorum 15 20fps için bukadar fazla para vermeye değer mi ?
Mesela verdiğin örnekten yola çıkalım, Xeon E5 2670 ile onu takabileceğin en ucuz LGA2011 anakart 3000TL'nin üstünde kalıyor. (Bu fiyata bile toplanabileceğini sanmıyorum), bunun yerine 200-300tl farkla sıfır ve taksitli olarak 12100F + H610M bir anakart alınabiliyor. Aralarında fersah fersah fark olacaktır.

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

1905

80+ Silver
Mesela verdiğin örnekten yola çıkalım, Xeon E5 2670 ile onu takabileceğin en ucuz LGA2011 anakart 3000TL'nin üstünde kalıyor. (Bu fiyata bile toplanabileceğini sanmıyorum), bunun yerine 200-300tl farkla sıfır ve taksitli olarak 12100F + H610M bir anakart alınabiliyor. Aralarında fersah fersah fark olacaktır.
şimdi anladım hocam teşekkür ederim bilgilendirme için

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
herkes böyle diyorsa vardır bir bildiği herhalde :D en iyisi gerekmedikçe uzak durmak

hocam zaten benim demek istedim çok düşük bütçelerle atıyorum 4 5kya toplamak mantıklı mıydı, öbür türlü bende güncel bi sistem toplamayı tercih ederim
ben 2 k ya sattım x5450 vardı 95 derece filandı sürekli

5 k bütçede am4 toplamaya çalışırdım yerinde olsam

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

1905

80+ Silver
ben 2 k ya sattım x5450 vardı 95 derece filandı sürekli

5 k bütçede am4 toplamaya çalışırdım yerinde olsam
doğalgaz faturası ödemeyiz ne güzel :D

hocam zaten toplamak aklımda yok sadece merak ettim birkaç yerde bu fiyata bu fpsleri görünce. sonra dedim bi akıllı ben miyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,117
Üyeler
167,429
Son üye
Ayanokoji35
Top Bottom