Neler Yeni

Xiaomi;Redmi Note 8 ve Diğer Cihazlarına Desteği Kesiyor

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,769
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Note 7 ve Note 8 Hindistan genelinde popüler cihazlar oldukları için çok kişi ROM portluyor bu cihazlara.
Sadece onlar mı? Android'le ilgili girdiğim her videoda Hintli çıkıyor :kekw:

Tre-x

80+ Silver
Bu iki cihaza inanılmaz ROM'lar çıkıyor, resmi destek kesilince isteyenler bu taraftan devam etmeyi seçebilirler :)
hocam desteği kesince ne oluyor yani mesela bundan önce de görmüştüm ; apple , iphone 5 ve altındaki modellerinden desteği kesmiş diye okumuştum desteği kesince güncelleme gelmediğini tahmin ediyorum peki güncelleme gelmesinin ne faydası var güncelleme gelmemesinin ne gibi eksileri var ?

smsísmαíl

80+ Silver
hocam desteği kesince ne oluyor yani mesela bundan önce de görmüştüm ; apple , iphone 5 ve altındaki modellerinden desteği kesmiş diye okumuştum desteği kesince güncelleme gelmediğini tahmin ediyorum peki güncelleme gelmesinin ne faydası var güncelleme gelmemesinin ne gibi eksileri var ?
Telefona yazılım güncellemesi getirmeyi bırakıyorlar. Sonra sadece güvenlik güncellemesi veriyorlar.Genelde bu güncellemelerde hataları ve açıkları düzeltirler.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Apple üzerinden anlatırsam yeni iOS sürümü verilmiyor. Mesela iPhone 5S en son iOS 12’yi aldı. iOS 14’le verilen widgetlar, küçük arama ekranı, uygulama arşivi gibi yeni arayüz özelliklerinden faydalanılamıyor. Bundan daha önemlisi yeni güvenlik güncellemelerini almıyor. iPhone’larda virüs zaten çok nadirdir ama Android’lerde güvenlik güncellemesi almaması birçok tehdite karşı eskisine göre daha açık hale gelmesine sebep veriyor. Bir de özellikle iOS’ta uygulamalar zamanla uyumsuzluk sorunu çıkarmaya başlıyor. Örneğin Outlook uygulamasını indirmeye çalıştığımda “bu uygulama iOS 13 ve üzeri sürüm gerektirir” hatası veriyor ve yükleyemiyorsun, çünkü iOS 12’de kaldı. Bu son anlattığım olay Android’lerde neredeyse hiç yaşanmıyor, Android 5.0 sürümü kullanan telefonda bile güncel birçok uygulamayı kullanabiliyorsun.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,769
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Apple üzerinden anlatırsam yeni iOS sürümü verilmiyor. Mesela iPhone 5S en son iOS 12’yi aldı. iOS 14’le verilen widgetlar, küçük arama ekranı, uygulama arşivi gibi yeni arayüz özelliklerinden faydalanılamıyor. Bundan daha önemlisi yeni güvenlik güncellemelerini almıyor. iPhone’larda virüs zaten çok nadirdir ama Android’lerde güvenlik güncellemesi almaması birçok tehdite karşı eskisine göre daha açık hale gelmesine sebep veriyor. Bir de özellikle iOS’ta uygulamalar zamanla uyumsuzluk sorunu çıkarmaya başlıyor. Örneğin Outlook uygulamasını indirmeye çalıştığımda “bu uygulama iOS 13 ve üzeri sürüm gerektirir” hatası veriyor ve yükleyemiyorsun, çünkü iOS 12’de kaldı. Bu son anlattığım olay Android’lerde neredeyse hiç yaşanmıyor, Android 5.0 sürümü kullanan telefonda bile güncel birçok uygulamayı kullanabiliyorsun.
Android'e de virüs girmez be. İnternetten bedava root apk indirmezsek tabii.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,769
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

YigitXS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yiğit Göktaş
mi 9t pro ve mi 9 aklım almıyor sd855li bir cihazın desteğini nasıl kestiler! en azından android 11 tabanlı miui 13 alabilirdi!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,258
Üyeler
165,499
Son üye
risenettr
Top Bottom