Neler Yeni

Çözüldü✓ Xiaomi Redmi telefonlarda Ekran Kaydedici ses sorununun çözümü.

Rooty01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes K
Xiaomi Redmi Note 8 telefon kullanıyorum. Telefon en son güncellemeyi geçen senenin başında aldı ve MIUI 12.5 sürümünde tıkalı. Bir süredir Ekran Kaydedici uygulamasıyla internet tarayıcıları üzerinden video kaydetmeye çalıştığımda görüntü ve ses durmadan takılıyor ve ne videodan ne de sesten bir şey anlaşılıyordu. Mobizen gibi uygulamaları denedim ama asla telefonun kendi uygulaması gibi değiller. Uygulamanın ayarları da dahil çok uğraştım ama çözümsüz kaldı FPS değerleriyle oynadım, çözünürlüğüyle ve her türlü özelliğiyle uğraştım ama sorun uygulamadan kaynaklı değildi. Sık sık telefon değişen birisi olmadığım için bu telefon külüstür olana değin kullanmayı planlıyordum. Yabancı forumlarda ROM'dan kaynaklı vesaire dediler ve ümidimi iyice kesmiştim ama nasılsa birden çözüverdim. Benim gibi çözüm arayanlar içinde sırayla yazacağım.

1- Ayarlar uygulamasını açın. Telefon Hakkında'ya basın. MIUI sürümü'ne birkaç kez dokunun ve Geliştirici seçenekleri'ni aktif etmiş olacaksınız.
2- Geri çıkıp aşağı doğru inin ve Ek ayarlar'ı bulup girin. Geliştirici seçenekleri'ne tıklayın.
3- Hata Ayıklama bölümünde Grafik Sürücüsü Tercihleri'ne basın.
4- İnip ekran kaydı alacağınız uygulamayı bulun. Muhtemelen Varsayılan yazacaktır, tıklayıp onu Sistem Grafik Sürücüsü yapacaksınız.

Ve işlem tamamdır artık rahatça uygulamayı kullanabilirsiniz, ROM atmaya ya da yeni telefon almaya gerek kalmadı. İyi günler dilerim dikkat edin kendinize. :))

Top Bottom