F4IRFL4Y
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 3,355
Xiaomi X20 Plus Robot Süpürge – Kullanıcı İncelemesi 

Merhaba arkadaşlar!
Bugün sizlere yaklaşık 47 gündür aktif olarak kullandığım Xiaomi X20 Plus robot süpürge hakkındaki kişisel deneyimimi paylaşmak istiyorum. Cihazı 20 Mart’tan itibaren hemen hemen her gün düzenli olarak çalıştırdım ve bu süreçte toplamda 42 saatlik temizlik süresi, 1.422 m²’lik alan temizliği ve 192 saatlik toplam çalışma süresi gerçekleştirdi. Bu inceleme; gerçek kullanımda edindiğim gözlemlerime, artılarına, eksilerine ve cihazın günlük performansına dayanmaktadır.

Artılar:
Eksiler:
Sonuç olarak, Xiaomi X20 Plus, fiyat-performans açısından gerçekten çok başarılı bir robot süpürge. Birçok üst seviye özelliğe sahip olması ve uzun batarya ömrü ile oldukça memnun kaldım. Halı algılama eksikliği bir eksi olsa da, uygulama üzerinden halı bölgelerini işaretleyerek bu eksikliği çözebiliyorum. Eğer otomatik halı algılama özelliği sizin için çok önemli değilse, bu robot süpürgeyi kesinlikle tavsiye ederim. 

Merhaba arkadaşlar!

Bugün sizlere yaklaşık 47 gündür aktif olarak kullandığım Xiaomi X20 Plus robot süpürge hakkındaki kişisel deneyimimi paylaşmak istiyorum. Cihazı 20 Mart’tan itibaren hemen hemen her gün düzenli olarak çalıştırdım ve bu süreçte toplamda 42 saatlik temizlik süresi, 1.422 m²’lik alan temizliği ve 192 saatlik toplam çalışma süresi gerçekleştirdi. Bu inceleme; gerçek kullanımda edindiğim gözlemlerime, artılarına, eksilerine ve cihazın günlük performansına dayanmaktadır.

- Lidar sensör ve 3D engel algılama kamerası ile oldukça hassas bir navigasyon sistemine sahip. Mobilyalara çarpmadan temizlik yapabiliyor.
- 5200 mAh batarya sayesinde cihaz, normal modda tam 180 dakikaya kadar kesintisiz çalışabiliyor. Benim 60-70 m² civarındaki evimi ortalama 120 dakikada temizliyor ve işini bitirdiğinde hâlâ %10 ila %20 arası şarjı kalıyor. Bu da batarya verimliliğinin oldukça başarılı olduğunu gösteriyor.
- Çift döner paspas, otomatik su alma, paspas yıkama ve kurutma özellikleri gibi üst segment özelliklere sahip.
- Paspas modları: Seviye 1 (az ıslak), Seviye 2 (orta ıslak), Seviye 3 (Çok Islak) seçenekleri mevcut. Su seviyesi seçtiğiniz moda göre ayarlanabiliyor.
- Lidar ve 3D kamera sayesinde haritalama oldukça hızlı ve doğru. Engelleri algılayarak düzgün bir şekilde temizlik yapabiliyor.
- Uygulama üzerinden temizlik bölgeleri, yasaklı alanlar ve halılar işaretlenebiliyor, bu da temizlik sırasında daha hassas bir kontrol sağlıyor.
- Toz haznesi torbalı sistemle çalışıyor, bu yüzden sık sık boşaltmak gerekmiyor; evde 1 kedi olmasına rağmen, salonu 2 günde bir temizletiyorum, diğer odaları ise günlük yapıyorum veya 1’er gün arayla temizletiyorum; yaklaşık 47 gün sonunda torba dolmak üzere.
- Vakum gücü oldukça etkili. Turbo modda çalıştırdığımda 25-30 m²’lik salonun toz haznesi neredeyse tamamen doluyor.
- Paspaslama performansı: Kışın halı yoğunluğu nedeniyle tam anlamıyla değerlendirme yapamadım. Ancak, halı olmayan alanlarda (örneğin yemek masası altı) sorunsuz bir şekilde paspas geçiyor.
- Paspaslar yıkanıyor ve kurutuluyor. Yazın paspaslamayı daha yoğun şekilde kullanmayı planlıyorum.
- Otomatik paspas kaldırma özelliği var ancak halı algılama özelliği yok. Yani, halıya geldiğinde otomatik olarak paspasları kaldırmıyor.
- Bu eksikliği, uygulama üzerinden halı bölgelerini manuel olarak işaretleyerek çözebiliyorsunuz.
- Halıda çekiş gücünü artırma özelliği var, ancak uygulamadan halı olan alanı seçmelisiniz. Böylece robot süpürge, halı olan alana geldiğinde otomatik olarak çekiş gücünü artırıyor. Fakat otomatik şekilde halıları algılayıp çekiş gücünü artırmıyor.
- Yedek parça tedariği oldukça uygun fiyatlı. Trendyol’dan 1000 TL'ye tüm yedek parçaların bulunduğu bir set aldım ve her parçadan 4’er tane var. : Yedek Parça Linki
- Filtreyi ve Ana fırçayı düzenli olarak temizlemezseniz, belirtilen sürelerde parçalar yeterli performansı göstermez; bu yüzden periyodik bakım şart.
- Parça ömürleri, kullanımınıza göre değişiyor. Örneğin: Filtre: 150 saat, Yan Fırça: 200 saat, Ana Fırça: 300 saat, Paspas Pedleri: 80 saat.

Uygun fiyatına göre üst düzey özellikler
Lidar + 3D kamera ile başarılı navigasyon
Otomatik paspas yıkama ve kurutma
Otomatik toz boşaltma
Farklı paspas temizleme seçenekleri ve farklı su seviyesi ayarları
Geniş batarya kapasitesi ve uzun çalışma süresi
Yedek parça tedariği kolay ve uygun fiyatlı
Halıya çıkınca otomatik güç artırımı yapılmıyor

Halı algılama özelliği yok
Paspas kurutması sıcak hava değil, normal hava ile (yavaş)

Son düzenleme: