Neler Yeni

XIGMATEK WINDPOWER PRO aRGB sorunu (fotoğraflı)

tugberd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Tuğber Dabak
Kasamda işlemci soğutucu olarak xigmatek in windpower pro isimli Adreslenebilir RGB li ürününü kullanıyorum.
Anakatrım MSI x570 A PRO

fakat sanıyorum ki bağlantılarını yanlıs yaptım. anakartım ustunden ve ya baska herhangi bir yerden bu ürünün ledlerinin rengini değistiremiyorum.
Bu konuda bilgisi olan arkadaslar var mı? illa bağlantı ile değil xigmatek in bir programı falanda varsa onunla da değistirebilirim.

ya da bağlantı konusunda yardımcı olabilecek varsa söküp tekrardan bağlantılarını gerceklestirebilirim.

tesekkurler

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
soğutucunun RGB bağlantı kablosunun resmini de atabilir misin, benim bildiğim 3 çeşit RGB bağlantı tipi var JRAINBOW JRGB JCORSAIR, anakart ve soğutucunun aynı bağlantı tipinde olması gerekiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI web sitesine göre sizin anakartınızda
2 x 4-pin RGB LED connectors
2 x 3-pin RAINBOW LED connectors
bağlantıları mevcut,
öncelikle soğutucunun fanlarının ayrıca bir rgb konnektörünü var mı, yoksa sadece fan konnektörü mü var?

Son düzenleme:

tugberd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Tuğber Dabak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cok tesekkur ederim oncelikle ilgilendiğiniz için.
ürünün üstündeki pin giris cıkıslarının fotoğraflarını cektim asağıda paylasıyorum

Sevgiler.

bu arada bilgisayarımda DARK on fanlarına ailet bir kontrolcü mevcut eğer işimize yarayacak bir durumu varsa diye onu da atıyorum.

Tesekkurler

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
Dostum öncelikle şunu söyleyim, şu linkte MSI'ın RGB kontrol uygulaması(Mystic Light) ile uyumlu ürünler var, aşağıdan "CPU Cooler" kısmında sizdeki soğutucuyu bulamadım, muhtemelen MSI Mystic Light ile uyumlu değil. Yani MSI Dragon Center'daki Mystic Light sekmesinden ürünün RGB kontrolünü yapamamanız normal

Link:

Cihazın RGB ledleri çalışıyor ama kontrol edilemiyorsa muhtemelen bağlantılarınız doğru, ek bir kontrolcüye veya varsa xigmatek'in yazılımına ihtiyacınız var. Bağlantılar konusunda da şu tavsiyeyi verebilirim, deneme amacıyla uyumsuz bağlantıları denemeyin ürüne zarar verebilirsiniz

tugberd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Tuğber Dabak
Dostum öncelikle şunu söyleyim, şu linkte MSI'ın RGB kontrol uygulaması(Mystic Light) ile uyumlu ürünler var, aşağıdan "CPU Cooler" kısmında sizdeki soğutucuyu bulamadım, muhtemelen MSI Mystic Light ile uyumlu değil. Yani MSI Dragon Center'daki Mystic Light sekmesinden ürünün RGB kontrolünü yapamamanız normal

Link:

Cihazın RGB ledleri çalışıyor ama kontrol edilemiyorsa muhtemelen bağlantılarınız doğru, ek bir kontrolcüye veya varsa xigmatek'in yazılımına ihtiyacınız var. Bağlantılar konusunda da şu tavsiyeyi verebilirim, deneme amacıyla uyumsuz bağlantıları denemeyin ürüne zarar verebilirsiniz

Tam bir bilgim yok fakat kutusunun ustunde yazıor yani MSI in logosu var peki bu xigmatek in kendi yazılımı vs var mı biliyor musunuz ?
bu adreslenebilir fan ise nasıl kontrol edilebiliyor yani o kısmına akıl erdiremedim

simdi mesela PUMP fan yerine JRAINBOW a taktım o pini ne ısık ne fan calısıyor bu sefer de

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
Valla ilginç sitede görünmüyor ama kutuya koymuşlar logoyu
Xigmatek yazılımı konusunda bir bilgim yok

tugberd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Tuğber Dabak
tamamdır cok tesekkur ediyorum ilgilendiğin için dostum
otomatik rainbow moduyla yanıyor bende fanları tek modda rainbowda kullanırım artık :D

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
Adreslenebilir RGB olduğu için JRAINBOW a takılması gerekiyor diye biliyorum

tugberd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Tuğber Dabak
Adreslenebilir RGB olduğu için JRAINBOW a takılması gerekiyor diye biliyorum
peki bu JRAINBOW bağlantısı aynı zamanda fanları dondurmeye. olanak bağlıyor mu yoksa fan gücü için farklı bir yere mi bağlantı yapmam yazım

NBatuhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
NBatuhan
Hocam benim kasanın önündeki A-RGB fanlardan 2 kablo çıkıyor, biri standart fan çıkışı diğeri de jrainbow, yani bendeki argb fanlardan anakarta 2 ayrı bağlantı gidiyor, Fana güç veren kablo ve RGB iki ayrı kabloyla anakarta bağlanıyor yani

tugberd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Tuğber Dabak
bende de 2 farklı kablo cıkıyor. biri 4 pinli bunu CPU fan a bağladığımda hem ısıklar yanıyor hem de fanlar donuyor ama kontrolü olmuyor.

bir de 3 pinli daha var onU JRAINBOWA bağlıyorum ama onda da gormuyor

aa galba oldu suan tek yesil yanıyor sistem acılsın hemen kontrol edeceğim

evet hocam oldu vallahi :) tamamen benim saflığım 3 pinli RGB bağlantısını yapmadığım icin sabit rainbow yanıyormus

ilgilendiğin için cok tesekkur ederim hocam Allah razı olsun

Dobby

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Enes
Kasamda işlemci soğutucu olarak xigmatek in windpower pro isimli Adreslenebilir RGB li ürününü kullanıyorum.
Anakatrım MSI x570 A PRO

fakat sanıyorum ki bağlantılarını yanlıs yaptım. anakartım ustunden ve ya baska herhangi bir yerden bu ürünün ledlerinin rengini değistiremiyorum.
Bu konuda bilgisi olan arkadaslar var mı? illa bağlantı ile değil xigmatek in bir programı falanda varsa onunla da değistirebilirim.

ya da bağlantı konusunda yardımcı olabilecek varsa söküp tekrardan bağlantılarını gerceklestirebilirim.

tesekkurler

Kasa modeli ne

Top Bottom