Neler Yeni

Xmp ibareli ramde xmp açtım siyah ekran oldu

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,543
İsim
Arda Eren Aslan
Ramlerim Patriot viper steelseries 8x2 16gb 3200mhz ramleri işlemcim ryzen 3 1200 ve anakartım A320M DS2 hepsi uyumlu diye biliyorum. Eski ramim bozulduğu için buramleri almıştım. Ürünün kutusunda xmp yapılabileceğini söylüyordu ben de xmp açtım ve kaydettim ce biostan çıkış yaptım. Daha sonra pc kendini kapatıp tekrar açti fakat bu 3 4 defa 2 saniyelik aralıklara oldu ve sonunda pc açildi. Kontrol etmek için bioda girdim ama 2666mhz gozukuyordu. Tekrar xmp açtım yine ayni şey oldu fakat bu sefer siyah ekranda kaldı. Sorun ramlerde midir acaba yoksa başka bir bilesende midir? Şahsen oyunlarda hdd bip sesi cikartiyordu ve mavi ekran yiyordu ondan olabilit mi acaba

Son düzenleme:

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
şu ayarları dener misin

şu ayar gigabyte x570 için siyah ekran veya mavi ekran olursa faklı ayarlar denersin.
F2 bas ve Advanced Mode'a geç.
Yukarda ki bölümlerden Tweaker bölümüne geç.
XMP Profile 1 seç.
System memory multiplier 32.00 seç.
Dram Voltage 1.350v seç.

Advanced Memory Settings -> MemorySubtimings bölümünden sırayla,
16-18-18-18-36
tRC 56 - tRFC ise 500,
olarak seçimini yap

Son düzenleme:

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,543
İsim
Arda Eren Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
ryzen 3 1200 max 3200mhz destekliyor diye biliyordum sanırım benim hatam peki sorun islemcide midir ramlerde mi
arkadasın dedıgı yanlıs bu arada. Max 3266-3400 arası bir şey destekliyor ryzen 3 1200. XMP yi açtıktan sonra zamanlamalası 16-18-18 ise her birini manuel olarak 2 yükseltip açmayı deneyebılırsın. 18-20-20-20 gibi

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,543
İsim
Arda Eren Aslan
arkadasın dedıgı yanlıs bu arada. Max 3266-3400 arası bir şey destekliyor ryzen 3 1200. XMP yi açtıktan sonra zamanlamalası 16-18-18 ise her birini manuel olarak 2 yükseltip açmayı deneyebılırsın. 18-20-20-20 gibi
dediğinizi pek anlamadım. Ayrıca siyah ekranda olduğu için hicbir yere ulaşamıyorum.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
dediğinizi pek anlamadım. Ayrıca siyah ekranda olduğu için hicbir yere ulaşamıyorum.
bios pilini çıkartıp 5 dakika bekle. sonra bios pilini geri tak açılacak bilgisayarın

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,543
İsim
Arda Eren Aslan
bios pilini çıkartıp 5 dakika bekle. sonra bios pilini geri tak açılacak bilgisayarın
deneyecegim sag olun
Mesaj otomatik birleştirildi:

açılmadı

şu ayarları dener misin

şu ayar gigabyte x570 için siyah ekran veya mavi ekran olursa faklı ayarlar denersin.
F2 bas ve Advanced Mode'a geç.
Yukarda ki bölümlerden Tweaker bölümüne geç.
XMP Profile 1 seç.
System memory multiplier 32.00 seç.
Dram Voltage 1.350v seç.

Advanced Memory Settings -> MemorySubtimings bölümünden sırayla,
16-18-18-18-36
tRC 56 - tRFC ise 500,
olarak seçimini yap
biosa giremiyorum siyah ekran oldugundan

Son düzenleme:

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
elektiriği kes bios pilini çıkar 5dk bekle ve ram tek slot tak eski ram varsa onu tak
bios sıfırlama bazen uzun sürüyor 15dk beklemen gerekebilir. görüntü gelmezse bios pili ortası ve köşesindeki demire(+ ve - kısımları) bakır veya demir birşeyle dokun kısa devre yapsın sıfırlansın elektirik yokken

SneeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,543
İsim
Arda Eren Aslan
elektiriği kes bios pilini çıkar 5dk bekle ve ram tek slot tak eski ram varsa onu tak
bios sıfırlama bazen uzun sürüyor 15dk beklemen gerekebilir. görüntü gelmezse bios pili ortası ve köşesindeki demire(+ ve - kısımları) bakır veya demir birşeyle dokun kısa devre yapsın sıfırlansın elektirik yokken
tamamdır

bios pili icin ekran karti cikarmam gerekiyor ekran kartinini bios pilini cikarttiktan sonra hemen takayim mi yoksa o da beklesin mi

yaptim yine 3 4 defa acilip kapandi simdi siyah ekran 15dk bekleyip acilmazsa kisa devre mi yaptirayim

Son düzenleme:

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
tamamdır

bios pili icin ekran karti cikarmam gerekiyor ekran kartinini bios pilini cikarttiktan sonra hemen takayim mi yoksa o da beklesin mi
bios pilini tak sonra ekran kartını fark etmez. videoda bios sıfırlıyor 2dk da sıfırlıyor ama bazı bilgisayarlarda 15 dk da anca sıfırlanıyor sıfırlanmazsa beklemek zorundasın.
bios pilini çıkardıktan sonra çıkardığın yuvada demirler varya()+ ve - kutuplarına) oraya demir,bakır birşeyle(tel, tornavida vb) dokunursan daha hızlı sıfırlanır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,359
Üyeler
159,146
Son üye
Camponisal001
Top Bottom