Yardım XMP Profile Açıkken Oyunlarda Res atıyor

TheBoss

80+
Reaksiyon skoru
17
İyi akşamlar arkadaşlar. Yaklaşık 4 aydır kullandığım bilgisayarımda xmp profili açıkken oyunlarda takılıp restart atmaya başladı. Biosu güncelledim sorun devam ediyor. Ramlerimi daha öncedende xmp profili ile kullanıyordum fakat şuan açmadan kullanmak zorunda kalıyorum. Windows 11'de secure boot ile uğraşırken bir şey kapatmış olabilirim fakat ayarları sıfırladım değişen bir şey olmadı. Çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Anakart : Asus Prime B450 M-K II
Ram : Apacer Nox RGB 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16
İşlemci : Ryzen 5 3600
İşletim sistemi : Windows 11

İyi akşamlar arkadaşlar. Yaklaşık 4 aydır kullandığım bilgisayarımda xmp profili açıkken oyunlarda takılıp restart atmaya başladı. Biosu güncelledim sorun devam ediyor. Ramlerimi daha öncedende xmp profili ile kullanıyordum fakat şuan açmadan kullanmak zorunda kalıyorum. Windows 11'de secure boot ile uğraşırken bir şey kapatmış olabilirim fakat ayarları sıfırladım değişen bir şey olmadı. Çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

Anakart : Asus Prime B450 M-K II
Ram : Apacer Nox RGB 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16
İşlemci : Ryzen 5 3600
İşletim sistemi : Windows 11
Ramlerin yerini değiştir.

profile elle değer giremiyor musun? internette farklı değerler verenler mevcut mavi ekran vb sorunlarda
profil 16-18-18-36 1.35v

Sağlar bende sağladı :) Aynı problem vardı.
Deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

profile elle değer giremiyor musun? internette farklı değerler verenler mevcut mavi ekran vb sorunlarda
profil 16-18-18-36 1.35v
Elle girebiliyorum fakat profile olarak daha sağlıklı diye biliyorum. Normal şekilde ramleri 3200 mhz çektiğimde daha çabuk restart atıyor.

Geri