Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 22
- Reaksiyon skoru
- 8,525
Kapat bilgisayarı. Güçten çekin. Takın diğer RAM'i.Evet şuan geldi 2. ramı taktığımda mavi ekran vermişti korkuyorum takmaya
Kapat bilgisayarı. Güçten çekin. Takın diğer RAM'i.Evet şuan geldi 2. ramı taktığımda mavi ekran vermişti korkuyorum takmaya
evet bir kaç defa kapatmıştımBu siyah ekranda kaldığı zaman birkaç defa kasanın tuşundan açıp kapatmış mıydınız?
Şuan hangi ramı ilk olarak kullandığımı hatırlamıyorum karışmış olabilirKapat bilgisayarı. Güçten çekin. Takın diğer RAM'i.
Öyle yapıcam bakalım inşallah gene mavi ekran vermez ,Kapat bilgisayarı. Güçten çekin. Takın diğer RAM'i.
Fark etmez. Windows'un çökmesini etkileyen 2 şey olabilir. Biri durmadan açıp kapamanız diğeri de BIOS güncelledikten sonra direkt bu işlemlere başlamanız. Eğer BIOS'u da yeni güncellediyseniz Windows'u o da çökertmiş olabilir. Tekrardan RAM'i takın bakalım.evet bir kaç defa kapatmıştım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şuan hangi ramı ilk olarak kullandığımı hatırlamıyorum karışmış olabilir
4800 MHz olarak mı çalışıyor hocam? XMP'yi tekrardan açtınız mı?Dediklerinizi harfi harfine uyguladım şuanlık bir sorun gözükmüyor hocam ellerinize sağlık
Bilmiyorum o konuşara uzağım nereden öğrenebilirim veya bakabilirim4800 MHz olarak mı çalışıyor hocam? XMP'yi tekrardan açtınız mı?
BIOS'a gir. Girdikten sonra XMP'yi Profile 1 olarak ayarla. Aldığın iki belleğinde aynı di mi?Bilmiyorum o konuşara uzağım nereden öğrenebilirim veya bakabilirim
evet ikiside aynı bellek emre hocamBIOS'a gir. Girdikten sonra XMP'yi Profile 1 olarak ayarla. Aldığın iki belleğinde aynı di mi?
Tekrardan XMP'yi aktif et bakalım. Bilgisayarı yeniden başlat ve durmadan delete tuşuna bas. Karşına BIOS ekranı gelecek. Geldikten sonra Easy Mode aktif iken karşında XMP (EXPO) olacak. Orada eğer tek bir profil varsa Profile 1 olarak ayarla. Sonra F2 tuşu ile Advanced Mod'a geçip Exit sekmesinden kaydedip çık.evet ikiside aynı bellek emre hocam
BIOS'a gir. Girdikten sonra XMP'yi Profile 1 olarak ayarla. Aldığın iki belleğinde aynı di mi?
orayı da attım yüklenmemişTweaker'a gir.
BIOS güncel resmi olarak. Şuan BETA BIOS var daha güncel olarak ama şimdilik güncellemene gerek yok. F21 BIOS'unda kalabilirsin. EXPO'da aktif durumda bir sıkıntı görünmüyor. Bir de Windows'ta Görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisine girer misin? Oradan Performans sekmesine tıklayıp gelen ekranda Bellek yazana tıklayıp tam ekran fotoğraf atar mısın?orayı da attım yüklenmemişbios felan güncelleme yapmam gereküyor mu