Neler Yeni

XPG GAMMIX S50 CORE 1 TB M2 alınır mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunu nedir hocam, alacak olanlar dikkat etsin

Kronik bir sorun değil sanırım. 2 defa sistem çöktü ssd görünmüyordu. hd tune den bakınca bad sector falan var. Sanırım bendeki hatalı çıkmış. Biraz önce bilgisayarı açmak için power düğmesine bastım. Bios attı bir baktım ssd görünmüyor. Bios kapattım tekrar aynı, tekrar kapattım şimdi çalışıyor.

Bendeki ürün " KIOXIA Exceria Plus" olan modelmiş.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Erhan Akçay
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
sinan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dram S50 modelinde var gözküyor ama bnm baktım model 5000/4000 okuma yazma hızları var bununki biraz gen 3 hızları .Dram varsa o fiyata yine iyi bnce alınabilir.

anlamadım ki bende. Bunu nerden bileceğiz biz. Kendi sitesinde yazmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dram S50 modelinde var gözküyor ama bnm baktım model 5000/4000 okuma yazma hızları var bununki biraz gen 3 hızları .Dram varsa o fiyata yine iyi bnce alınabilir.

Satıcıya sorduğumda "Merhaba, incelemiş olduğunuz üründe dram mevcuttur." cevabı aldım lakin hala şüphe mevcut :)

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Erhan Akçay
anlamadım ki bende. Bunu nerden bileceğiz biz. Kendi sitesinde yazmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satıcıya sorduğumda "Merhaba, incelemiş olduğunuz üründe dram mevcuttur." cevabı aldım lakin hala şüphe mevcut :)
link bıraktım kendi sitesinden orada özelliklerde Host Memory Buffer diyor yani HMB var dram yok . S50 nin daha yüksek okuma yazma olan modelinde var.

Dram olsaydı bunda sitesi dram cache memory 1 gb bellek olarak belirtirdi. S70 olan yüksek modelinde var mesela onda da dram.
Fakat şunu da belirteyim linkte konu başlığında olan m2 de alınıp o fiyata kullanılabilecek bir m2. O fiyata o kadar olur. O fiyata hem dram hem 7000 hızlar pek olmaz çünkü :) Linkteki ssd de S50 günlük kullanım için yeterli.

Kazuha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Ali Ergül
link bıraktım kendi sitesinden orada özelliklerde Host Memory Buffer diyor yani HMB var dram yok . S50 nin daha yüksek okuma yazma olan modelinde var.

Dram olsaydı bunda sitesi dram cache memory 1 gb bellek olarak belirtirdi. S70 olan yüksek modelinde var mesela onda da dram.
Fakat şunu da belirteyim linkte konu başlığında olan m2 de alınıp o fiyata kullanılabilecek bir m2. O fiyata o kadar olur. O fiyata hem dram hem 7000 hızlar pek olmaz çünkü :) Linkteki ssd de S50 günlük kullanım için yeterli.
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/xpg-gammix-s50-1-tb.d124 DRAM var gibi gözüküyor bu modelde.

Son düzenleme:

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Erhan Akçay
Sizdeki linktekinin okuma yazma hızları yüksek 5000 e 4400 yazma, konu başlığındaki sorulan 3500 e 2200 yazma 2 ürün tam aynı özellik olmadığından farklılık olabilir. Çünkü bnm bırak tım linkte kendi sitesinde HMB yazmış. Hmb olunca dram olmaz genelde içinde. Markanın farklı modelleri var ondan değişiklik olabilir.

Kendi sitesinde dram yazmadığı için hmb yi gördüm den kafamda öyle oluştu 3500/2200 modeli için. Yoksa diğer modelde olduğu gibi dram yazardı bnce özelliklerde.

Kazuha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Ali Ergül
Sizdeki linktekinin okuma yazma hızları yüksek 5000 e 4400 yazma, konu başlığındaki sorulan 3500 e 2200 yazma 2 ürün tam aynı özellik olmadığından farklılık olabilir. Çünkü bnm bırak tım linkte kendi sitesinde HMB yazmış. Hmb olunca dram olmaz genelde içinde. Markanın farklı modelleri var ondan değişiklik olabilir.

Kendi sitesinde dram yazmadığı için hmb yi gördüm den kafamda öyle oluştu 3500/2200 modeli için. Yoksa diğer modelde olduğu gibi dram yazardı bnce özelliklerde.
Başlıktaki ürünü ben de almak istiyorum ama emin olamadım. İçinde hmb mi, yoksa dram mi var? Bilmiyorum. Epeyde bi kaç hafta önce var gösteriyordu ama orası da yanlış ürün bilgisi veriyormuş. Alacak ssd bulamadım. :D

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Erhan Akçay
Başlıktaki ürünü ben de almak istiyorum ama emin olamadım. İçinde hmb mi, yoksa dram mi var? Bilmiyorum. Epeyde bi kaç hafta önce var gösteriyordu ama orası da yanlış ürün bilgisi veriyormuş. Alacak ssd bulamadım. :D
Anlıyorum , bazı yerler farklı farklı bilgiler verebiliyor. şunlar bütçeye uyuyorsa özellikle san disk extreme iyi modeldir fiyatı 2.300 lerde .
Birde adata legend 900 var o da kalitelidir. ama tabi fiyatı ötekine göre az yüksek.

Kişisel tavsiyem başlılkaki xpg de alınır fiyatı iyi gerçi sandisk tercih edilebilir. Dramsiz ssd hiç alınmaz diye bir şey yok bnce. Fiyat uygunsa marka model de iyyse alınır. Dramin en büyük artısı yüksek gb lı ve çok parçacıklı dosya transferinde hızın çok düşmemesi sabit kalmasına sağlar. Her gün o işleri yapmayacak kişi için dramin çok büyük bir önemi kalmaz. Oyun amaçlı ve net kullanımı video seyredilcek cihazda dramsiz disk sorun olmaz.

Ben Masa üstünde de laptopta da oyun ve net amaçlı kullanımda dramsiz diskte kullandım uzun süre. Dram yok diye hiç ağlamadı cihaz :) .
Yani bütçe dramli iyi modellere yetiyorsa ilk tercih dramli olan model olsun. Yetmiyorsa dünyanın sonu değil. Bazı kişiler çok abartıyor durumu.

Bunlarda fiyatına göre tavsiyelerim bunlar üzmez . San disk extreme modelinde bir yerde okumuştum dram var deniyordu ama o model extreme Pro modeli de olabilir onda var dram. Sadece extreme modelini sağdan soldan kontrol edilmeli dram için, fiyatı kalitesine göre baya iyi.

2.804 TL
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,878250833.html

2.357 TL

Top Bottom