Neler Yeni

Yabancı Dil Hakkında Sorum Var

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhabalar öncelikle .
Bu derdim hep içimi yedi.
Üniversite seçimimden beri var.
Sorunum şu istediğim bölümü seçtiğim için ve nispeten güzel bir okulda olduğum için mutluyum ama ne hikmetse %100 türkçe verilen nadir mühendisliklerden biri.
Ben aslında şikayetçi değilim türkçeden ama malum iş hayatı için ingilizce özellikle mesleki ingilizce şart oluyor bundan dolayı soğumaya başladım azıcık.
İleride bu yabancı dili kapatmam ve daha önemlisi bunu kanıtlamam mümkün mü?
Açıkçası her türlü ingilizce öğreneceğim bu zaten istediğim bir şey .
Biraz dert dökme gibi oldu ancak kusuruma bakmayınız lütfen

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
İngilizce öyle matematik ve fizik gibi masada öğrenilmez zamanında peder bey bizi aglata aglata öğretmişti konuşman lazım sevmen lazım hoca lazım süper dahi bir adam değilsen kursa gitmen kitap okuman ve konuşman lazım iş hayatına atıldıktan sonra da öğrenebilirsin seni çok zorlar ya da boş zamanlarında kursa gidersin 2-3 seneye çok güzel seviyelere gelirsin

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,306
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Her geçen yıl sorumlulukların artıp kendine ayırdığın vakit azalacak. Özellikle okurken inanılmaz fazla boş zamanın oluyor. Ne yap et dil öğrenmeye bak. Hatta sadece İngilizce değil mesleğine göre 1 tane de avrupa dile öğrenmeni tavsiye ederim.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İngilizce öyle matematik ve fizik gibi masada öğrenilmez zamanında peder bey bizi aglata aglata öğretmişti konuşman lazım sevmen lazım hoca lazım süper dahi bir adam değilsen kursa gitmen kitap okuman ve konuşman lazım iş hayatına atıldıktan sonra da öğrenebilirsin seni çok zorlar ya da boş zamanlarında kursa gidersin 2-3 seneye çok güzel seviyelere gelirsin
Her geçen yıl sorumlulukların artıp kendine ayırdığın vakit azalacak. Özellikle okurken inanılmaz fazla boş zamanın oluyor. Ne yap et dil öğrenmeye bak. Hatta sadece İngilizce değil mesleğine göre 1 tane de avrupa dile öğrenmeni tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim sizlere .
Dediğim gibi ingilizce seviyorum ve öğrenmek istiyorum .
Aslında öğreniyorum ama gramer kısmım bir tık zayıf olduğundan her ne kadar konuşsam da yazsam da hatalarım çıkabiliyor ancak her gün biraz daha ilerlediğimi hissediyorum

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Üninin ilk senesi boyunca bol vaktin olacaktır. Bu vaktini ingilizceye yatırırsan zamanı güzel değerlendirmiş olursun. İngilizce kursuna gitmeni öneririm ama herhangi rastgele bir kurs olmaz. Bim veya A-101 şubesi açar gibi her köşe başında şubesi olan ingilizce kurslarına gidersen hiçbir işine yaramaz sadece gramer öğrenirsin konuşman gelişmez. Gerçekten hakkını işiyle yapan bir kursa gidersen 1 yıl içinde çözersin üstüne düşersen tabii
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında öğreniyorum ama gramer kısmım bir tık zayıf olduğundan her ne kadar konuşsam da yazsam da hatalarım çıkabiliyor ancak her gün biraz daha ilerlediğimi hissediyorum
Konudan bağımsız cynosa v2'yi hiç temizlemeye çalıştınız mı?

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Bu konu hakkında Yine ve yine ilber hocamı öneriyorum bu konu hakkındaki konuşmalarına bakabilirsin.
Öğrenmen ile bir tavsiye verecek olursam:
Paranız varsa cambly gibi bir uygulama öneririm ancak en ucuzundan almayın az ders oluyor.
Sürekli okuma parçaları okuyup bilmediğiniz kelimeleri öğrenin (örnek a1 okuma metinleri okuyun sürekli ve bilmediğiniz kelimeleri öğrenin)
kelime bilgin bir yere kadar gerekli.
Ve çokça pratik yap.
Discord da bir english sunucusu var ona kesinlikle katıl.

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Bu konu hakkında Yine ve yine ilber hocamı öneriyorum bu konu hakkındaki konuşmalarına bakabilirsin.
Öğrenmen ile bir tavsiye verecek olursam:
Paranız varsa cambly gibi bir uygulama öneririm ancak en ucuzundan almayın az ders oluyor.
Sürekli okuma parçaları okuyup bilmediğiniz kelimeleri öğrenin (örnek a1 okuma metinleri okuyun sürekli ve bilmediğiniz kelimeleri öğrenin)
kelime bilgin bir yere kadar gerekli.
Ve çokça pratik yap.
Discord da bir english sunucusu var ona kesinlikle katıl.
konuşma pratiği için cambly'nin tamamen para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Cihazlarımızla bu kadar rahat bir şekilde yurt dışındaki insanlara ulaşabilirken onlarla konuşmak için niye para ödeyelim. Açın instayı bulun 1 2 kişi arayın görüntülü sohbet edin ya da dediğiniz gibi discord üzerinden de pratik yapabilirsiniz

JSezar

80+ Silver
biz ingilizce okudukta ne oldu?fazla takma önemsiz şeyler bunlar

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
konuşma pratiği için cambly'nin tamamen para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Cihazlarımızla bu kadar rahat bir şekilde yurt dışındaki insanlara ulaşabilirken onlarla konuşmak için niye para ödeyelim. Açın instayı bulun 1 2 kişi arayın görüntülü sohbet edin ya da dediğiniz gibi discord üzerinden de pratik yapabilirsiniz
Cambly'yi pratik yapılan hocalarınızla sadece sohbet yaptığınız bir uygulama olarak reklamlıyorlar. Niye bilmiyorum. Cambly kullandım. Ve boş zaman kalırsa, ya da dersde ilerledikçe hoca ile birebir sohbete başlıyorsun. Başta ara sıra sadece sorular soruyor. Yoksa slayt la konu konu gidiyor ve güzelce öğretiyor yani düşündüğün gibi pratik ihtiyacı değil sadece. güzel bir eğitimi var.

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Cambly'yi pratik yapılan hocalarınızla sadece sohbet yaptığınız bir uygulama olarak reklamlıyorlar. Niye bilmiyorum. Cambly kullandım. Ve boş zaman kalırsa, ya da dersde ilerledikçe hoca ile birebir sohbete başlıyorsun. Başta ara sıra sadece sorular soruyor. Yoksa slayt la konu konu gidiyor ve güzelce öğretiyor yani düşündüğün gibi pratik ihtiyacı değil sadece. güzel bir eğitimi var.
Yani tabii eğitimi güzel olabilir ona yorum yapamam lakin burada da acaba internette bulabileceğimiz ücretsiz konu anlatımlarından ne kadar avantajlı ve o fiyata değer mi gibi bir soru geldi aklıma

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,306
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Çok fazla oku. Yeni kelimeler, kalıplar hatta grameri öğrenmenin en iyi yolu bence okumak. Bilmediğin kelimeleri kelime defterine yaz. Kelimeyi yanına ingilizce sözlük karşılığını altına da bir cümle yazıyorum ben. Tabi grammeri de yabana atma english grammer in use al orda neredeyse her şey var zaten. Çok fazla dinle. Dinleme yaparken önce İngilizce altyazılı dinleyip sonra altyazısız dinle. Daha sonrasında podcast dinlemeni tavsiye ederim. Yazma için günlük tutmak bence müthiş. ChatGPT veya grammerly kullanıp hatalarına bakabilirsin. Biraz ilerlediğin zaman da essay yazmaya çalış. Konuşma için en zor en can alıcı kısmı. Çoğumuzun konuşacak bir yok oyunlardan vs yabancı arkadaş edinmeye çalışabilirsin. Onun haricinde sürekli kendi kendine konuşabilirsin veya monolog dinleyip sorulara cevap verebilirsin.
Yeteri kadar zaman ayırırsan 4 sene içerisinde 2 dil öğrenebilirsin. İngilizce ve Almanca gibi diller için çok fazla kaynak var kursa gitmeden öğrenen binlerce insan var. Kendin çalışmazsan kursa gitmenin de bir faydası olmaz onun için kursa yazılmadan önce etraflıca düşün derim. Kolay gelsin.

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Çok fazla oku. Yeni kelimeler, kalıplar hatta grameri öğrenmenin en iyi yolu bence okumak. Bilmediğin kelimeleri kelime defterine yaz. Kelimeyi yanına ingilizce sözlük karşılığını altına da bir cümle yazıyorum ben. Tabi grammeri de yabana atma english grammer in use al orda neredeyse her şey var zaten. Çok fazla dinle. Dinleme yaparken önce İngilizce altyazılı dinleyip sonra altyazısız dinle. Daha sonrasında podcast dinlemeni tavsiye ederim. Yazma için günlük tutmak bence müthiş. ChatGPT veya grammerly kullanıp hatalarına bakabilirsin. Biraz ilerlediğin zaman da essay yazmaya çalış. Konuşma için en zor en can alıcı kısmı. Çoğumuzun konuşacak bir yok oyunlardan vs yabancı arkadaş edinmeye çalışabilirsin. Onun haricinde sürekli kendi kendine konuşabilirsin veya monolog dinleyip sorulara cevap verebilirsin.
Yeteri kadar zaman ayırırsan 4 sene içerisinde 2 dil öğrenebilirsin. İngilizce ve Almanca gibi diller için çok fazla kaynak var kursa gitmeden öğrenen binlerce insan var. Kendin çalışmazsan kursa gitmenin de bir faydası olmaz onun için kursa yazılmadan önce etraflıca düşün derim. Kolay gelsin.
Makale yazma harici katılıyorum. Makale yazmaya çalışmak çok gereksiz yoracağı gibi zor bir süreç olduğundan bunaltıp heves kırabilir

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Yeni nesil değişik motivasyon kanalları gramer ezberlemeyi bırakın, kelime ezberlemeyi bırakın pratik yapın korkmayın gibi tavsiyeler veriyor. Ancak bunları kesinlikle abartıyor ve kolay gibi gösteriyor. Bir yere kadar gramer ve kelime bilgi üzerinde çalışın yoksa cümleyi kurarken bunu nereye koyacağım dertleri bitmez işte bu cümleyi biliyorum ama buraya hangi kelimeyi koyacağını bilmezsin.

Top Bottom