emre_kck
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 257
- İsim
- Emre Küçük
Abartıyolar ama pek de haksız değiller hocam. Yazı yazmayacağınız sürece gramere hiç ihtiyacınız yok size öyle diyim hatta kendim ingilizceyi konuşa konuşa gramer bilmeden öğrenip üstüne gramer bilgisi olmadan yurt dışında ingiliz filolojisi okudum. Yani benim okuduğum bölüm için bile sıkıntı yaratsa da bi şekilde halledebildiysem mühendis arkadaşın pek bir ihtiyacı olacağını sanmıyorum. İş dünyasında anca e posta filan yazarken ihtiyacı olur gramere diye düşünüyorum. Onun harici sırf konuşma ki konuşurken karşıdaki ne demek istediğinizi anladığı sürece ne hata yaptığınızın hiçbir önemi yok. BİZ TÜRKLER OLARAK ŞU HATASIZ KONUŞMAZSAM REZİL OLURUM DÜŞÜNCESİNİ BİR SİLEMEDİK AKLIMIZDAN HALBUKİ HERKES HATALI KONUŞUYOR BAKIN ÜLKEMİZE GELİP 10LARCA YIL YAŞAMIŞ KİŞİLERE HEPSİ KONUŞURKEN GRAMERİ ALT ÜST EDİYORLARYeni nesil değişik motivasyon kanalları gramer ezberlemeyi bırakın, kelime ezberlemeyi bırakın pratik yapın korkmayın gibi tavsiyeler veriyor. Ancak bunları kesinlikle abartıyor ve kolay gibi gösteriyor. Bir yere kadar gramer ve kelime bilgi üzerinde çalışın yoksa cümleyi kurarken bunu nereye koyacağım dertleri bitmez işte bu cümleyi biliyorum ama buraya hangi kelimeyi koyacağını bilmezsin.