Neler Yeni

Yabancı Dil Hakkında Sorum Var

emre_kck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Emre Küçük
Yeni nesil değişik motivasyon kanalları gramer ezberlemeyi bırakın, kelime ezberlemeyi bırakın pratik yapın korkmayın gibi tavsiyeler veriyor. Ancak bunları kesinlikle abartıyor ve kolay gibi gösteriyor. Bir yere kadar gramer ve kelime bilgi üzerinde çalışın yoksa cümleyi kurarken bunu nereye koyacağım dertleri bitmez işte bu cümleyi biliyorum ama buraya hangi kelimeyi koyacağını bilmezsin.
Abartıyolar ama pek de haksız değiller hocam. Yazı yazmayacağınız sürece gramere hiç ihtiyacınız yok size öyle diyim hatta kendim ingilizceyi konuşa konuşa gramer bilmeden öğrenip üstüne gramer bilgisi olmadan yurt dışında ingiliz filolojisi okudum. Yani benim okuduğum bölüm için bile sıkıntı yaratsa da bi şekilde halledebildiysem mühendis arkadaşın pek bir ihtiyacı olacağını sanmıyorum. İş dünyasında anca e posta filan yazarken ihtiyacı olur gramere diye düşünüyorum. Onun harici sırf konuşma ki konuşurken karşıdaki ne demek istediğinizi anladığı sürece ne hata yaptığınızın hiçbir önemi yok. BİZ TÜRKLER OLARAK ŞU HATASIZ KONUŞMAZSAM REZİL OLURUM DÜŞÜNCESİNİ BİR SİLEMEDİK AKLIMIZDAN HALBUKİ HERKES HATALI KONUŞUYOR BAKIN ÜLKEMİZE GELİP 10LARCA YIL YAŞAMIŞ KİŞİLERE HEPSİ KONUŞURKEN GRAMERİ ALT ÜST EDİYORLAR

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Makale yazma harici katılıyorum. Makale yazmaya çalışmak çok gereksiz yoracağı gibi zor bir süreç olduğundan bunaltıp heves kırabilir
Ben akademik bir kariyer düşünüyorum onun haricinde tam emin olmamakla beraber İELTS, TOEFL, OET, erasmus sınavı vs sınavlarda essay yazma kısımlarında çok değişik sorular geliyor. O nedenle essay pratiği de yapılmalı bence. Tabi bir dili öğrenmenin hedefi o dilde essay yazmak olmamalı yanlış anlaşılmasın. Dili insanlara iletişim kurmak ve dünyayı daha iyi anlamak için öğreniyoruz. Kendimizi geliştirmemiz için bir araç sadece.

emre_kck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Emre Küçük
Ben akademik bir kariyer düşünüyorum onun haricinde tam emin olmamakla beraber İELTS, TOEFL, OET, erasmus sınavı vs sınavlarda essay yazma kısımlarında çok değişik sorular geliyor. O nedenle essay pratiği de yapılmalı bence. Tabi bir dili öğrenmenin hedefi o dilde essay yazmak olmamalı yanlış anlaşılmasın. Dili insanlara iletişim kurmak ve dünyayı daha iyi anlamak için öğreniyoruz. Kendimizi geliştirmemiz için bir araç sadece.
Tabii bu skill pratiğinin hangisinde yoğunlaşacağı kişinin ihtiyacına göre değişir sizin durumunuzda essay yazmak tabii ki daha mantıklı hem gramer hatalarınızı görürsünüz, kontrol ederken vesaire

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yeni nesil değişik motivasyon kanalları gramer ezberlemeyi bırakın, kelime ezberlemeyi bırakın pratik yapın korkmayın gibi tavsiyeler veriyor. Ancak bunları kesinlikle abartıyor ve kolay gibi gösteriyor. Bir yere kadar gramer ve kelime bilgi üzerinde çalışın yoksa cümleyi kurarken bunu nereye koyacağım dertleri bitmez işte bu cümleyi biliyorum ama buraya hangi kelimeyi koyacağını bilmezsin.
Cidden eskiden düz derste anlamıyordum sonra biraz kendi kendime konuştum ve daha fazla konuştum.
Okudum ve son 1-2 senedir izleme yoluyla geliştiriyorum katılıyorum.
Gramer şart ama ders gibi öğrenince bir şey alammıştım ne zaman mantığını kavradım o zaman istediğim şeyleri söyleyebildim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,003,984
Üyeler
159,084
Son üye
kadir6677
Top Bottom