Yağ Oranı Ölçen Tartı Önerisi

mychar276

80+
Reaksiyon skoru
188
Merhaba arkadaşlar,

Yağ oranı ölçen bir tartı ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum. Bütçe yok gerçek değeri %85-90 tutarlılıkça ölçse kafi.

Fitness ve body Building kitlesinin büyük çoğunluğu (gerçek üstatları tenzih ediyorum) çok bildiğini zanneden ama aslında literally hiçbir şey bilmeyen insanlardan oluşuyor. O yüzden lütfen bu konu ile ilgili bilgisi ya da deneyimleri olan arkadaşlar öneri yapsınlar. Çok teşekkürler.

hocam o tartıların sapma payı aşırı yüksek
yağ oranı ölçümleri genel olarak yanlış
sonuçta kemik kütlesi vücut tipine göre değişen bir şey
ve tartı bunu anlayamıyor.
benim tavsiyem eğer normal tartın varsa
mezura ile geri kalanı ölçüp gerçek yağ oranını bulman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nerden biliyorsun dersen
Ağırsağlamdan direk link

nerden biliyorsun dersen
Ağırsağlamdan direk link
Çok doğru sapma olayları çok yüksek. O yüzden %85 tutarlılık bana yeterli. Ben profesyonel yapmıyorum, genel yağlanma hakkında fikir verse bana yeterli.
Sonuçta çoğu aynı mantıkla çalışıyor. Vücuttan elektrik geçiriyor karşılaştığı dirence göre matematiksel bir hesaplama yapıyor. Sapma çok ama gerçekte atıyorum %20 olan şeyi %23 göstermesinde sorun yok. Fikir versin kafi bana sürecin tutarlılığıyla ilgili.

Çok doğru sapma olayları çok yüksek. O yüzden %85 tutarlılık bana yeterli. Ben profesyonel yapmıyorum, genel yağlanma hakkında fikir verse bana yeterli.
Sonuçta çoğu aynı mantıkla çalışıyor. Vücuttan elektrik geçiriyor karşılaştığı dirence göre matematiksel bir hesaplama yapıyor. Sapma çok ama gerçekte atıyorum %20 olan şeyi %23 göstermesinde sorun yok. Fikir versin kafi bana sürecin tutarlılığıyla ilgili.
vücut geliştirme ile uğraşıyorsan işe yaramaz
ama normal diyet falan yapıyorsan belki yarayabilir
ama %20 olanı %23 değil
%15 yada %35 falan gösteriyor

nerden biliyorsun dersen
Ağırsağlamdan direk link
ben hem mezura hem tartıyla ölçtüm tartıda 6 7 daha fazla cıktı oranım mezurayla daha doğru olur bence

vücut geliştirme ile uğraşıyorsan işe yaramaz
ama normal diyet falan yapıyorsan belki yarayabilir
ama %20 olanı %23 değil
%15 yada %35 falan gösteriyor
Hocam iç organ yağlanması hakkında fikir verse yeterli. 15 i 35 vermesi önemli değil. 15 > 14 e düştüğünde oda 35 den 33 e düşüyorsa onu arıyorum.

ben hem mezura hem tartıyla ölçtüm tartıda 6 7 daha fazla cıktı oranım mezurayla daha doğru olur bence
Mezura iç organ yağlanması ile ilgili hiçbir fikir vermiyor malesef. Elektrik verip direnç ile yapılan hesap çok daha doğru benim gibi insanlarda.

Xiaominin modelini alabilirsin %2-3 sapma yapıyor ama genel olarak yakın çıkıyor.

%10lar 15ler güldürmeyin arkadaşlar. 2 bile denmiş yok artık dexa'yı yakalım o zaman ne gerek var.

Hocam bu tartılar yağ oranını göstermez. Böyle bir şey mümkün değil. Sadece kütle oranını çıkarabiliyor. O yüzden takip etmesi mantıklı bir şey değil. Derini ölçmek bile daha fazla yol gösterici olur.

%10lar 15ler güldürmeyin arkadaşlar. 2 bile denmiş yok artık dexa'yı yakalım o zaman ne gerek var.

Hocam bu tartılar yağ oranını göstermez. Böyle bir şey mümkün değil. Sadece kütle oranını çıkarabiliyor. O yüzden takip etmesi mantıklı bir şey değil. Derini ölçmek bile daha fazla yol gösterici olur.
Yağın elektriğe uyguladığı direnç ile lean mass ın farklı. Vücuttan elektrik geçirerek, kiloyuda hesaba katarak uygulanan resistans üzerinden yaklaşık bir yağ oranı hesaplamak mümkündür, bu tartıların da yaptığı budur zira.

Ayrıca yukarıda yazanları okumamışsınız belli ki, benim amacım genel yağ oranı %100 doğrulukta ölçmek değil! Benim amacım iç organ yağ oranındaki düşüşü sistematik takip etmek. İç organ yağ oranını anlamak için elektrik temel yollardan biri olmakla birlikte deri ölçmek hiçbir anlam ifade etmez. Evet fikir verebilir ama sıfır beden olup karaciğer yağlanması yaşayan insanlar var.

Vücut geliştirme ve fitness camiasındaki kadar çok olayları bilmeyip uzman gibi yorum yapılan insan yoğunluğunu başka hiçbir alan görmedim, göreceğimi de sanmıyorum.

Yağın elektriğe uyguladığı direnç ile lean mass ın farklı. Vücuttan elektrik geçirerek, kiloyuda hesaba katarak uygulanan resistans üzerinden yaklaşık bir yağ oranı hesaplamak mümkündür, bu tartıların da yaptığı budur zira.

Ayrıca yukarıda yazanları okumamışsınız belli ki, benim amacım genel yağ oranı %100 doğrulukta ölçmek değil! Benim amacım iç organ yağ oranındaki düşüşü sistematik takip etmek. İç organ yağ oranını anlamak için elektrik temel yollardan biri olmakla birlikte deri ölçmek hiçbir anlam ifade etmez. Evet fikir verebilir ama sıfır beden olup karaciğer yağlanması yaşayan insanlar var.

Vücut geliştirme ve fitness camiasındaki kadar çok olayları bilmeyip uzman gibi yorum yapılan insan yoğunluğunu başka hiçbir alan görmedim, göreceğimi de sanmıyorum.
Hayır hesaplaması mümkün değildir. Scanden sonra bu cihazlardaki sonuçlarına bakarak hiçbir tutarlılık olmadığını görebilirsin. Yani en azından iş hakkında bilgin yoksa direkt 2 sonucu karşılaştırabilirsin diye düşünüyorum.

Hayır hesaplaması mümkün değildir. Scanden sonra bu cihazlardaki sonuçlarına bakarak hiçbir tutarlılık olmadığını görebilirsin. Yani en azından iş hakkında bilgin yoksa direkt 2 sonucu karşılaştırabilirsin diye düşünüyorum.
Genç ve bu alanda bilgisiz kardeşim, bu konu tartı önerisi için açıldı, bu tartıların iyi çalışıp çalışmadıkları üzerine değil.
Mesaj kasma çabanı anlıyorum, önerin yoksa ilgilenmiyorum. Daha net nasıl anlatılır bilemeyeceğim.

Genç ve bu alanda bilgisiz kardeşim, bu konu tartı önerisi için açıldı, bu tartıların iyi çalışıp çalışmadıkları üzerine değil.
Mesaj kasma çabanı anlıyorum, önerin yoksa ilgilenmiyorum. Daha net nasıl anlatılır bilemeyeceğim.
Hayır tutarlı yağ oranını ölçek istediğini bunun için öneri istediğini yazmışsın. Ben de ölçmediğini söylüyorum. Çünkü tam olarak bu cihazların tasarım amacı bu. Tam istemediğin şeyden bahsediyorlar. 2lt su içerek yağ oranındaki sapmayı görebilirsin. Bu tartılarda akım vücudunu dolaşmaz bile en kısa noktadan birleşir. 10 saniye düşünürsen nerede birleşeceğini de tahmin edebilirsin bence. Sonuç olarak hata payı 0.001% bile olsa vücut yağ oranını ölçmüş olmuyorsun. Yaptığı şey bu değil.

Bir tane forum sitesinde mesaj sayısı kasmak gibi bir amacı olan insandan da bir zahmet yaş ve bilgi muhabbeti dinlemeyelim. Daha net anlatmak yerine anlatmaya başlayabilirsin sadece. Ben gördüğüm sonuçlara, google'a gidip yağ oranı tartısı neden yanlış ölçer yazdığımda çıkan makaleye inanmıyorum çünkü şöyle bir bilgim var dersen mesela insanlar da araştırır herkesin bilmediği neyi biliyormuş diye. Sadece her gün gelip yaptığın gibi biri cevap versin, bir tane öneri istedim, bir tane kablo söyleyin ya, ne biçim forum bu ya yazmak yerine iki kelam edebilirsin bence. Lean mass terimini kas falan sanıyor olabilir misin oradan başlayalım istersen ?

Geri