Yağ Oranı Ölçen Tartı Önerisi

Hayır tutarlı yağ oranını ölçek istediğini bunun için öneri istediğini yazmışsın. Ben de ölçmediğini söylüyorum. Çünkü tam olarak bu cihazların tasarım amacı bu. Tam istemediğin şeyden bahsediyorlar. 2lt su içerek yağ oranındaki sapmayı görebilirsin. Bu tartılarda akım vücudunu dolaşmaz bile en kısa noktadan birleşir. 10 saniye düşünürsen nerede birleşeceğini de tahmin edebilirsin bence. Sonuç olarak hata payı 0.001% bile olsa vücut yağ oranını ölçmüş olmuyorsun. Yaptığı şey bu değil.

Bir tane forum sitesinde mesaj sayısı kasmak gibi bir amacı olan insandan da bir zahmet yaş ve bilgi muhabbeti dinlemeyelim. Daha net anlatmak yerine anlatmaya başlayabilirsin sadece. Ben gördüğüm sonuçlara, google'a gidip yağ oranı tartısı neden yanlış ölçer yazdığımda çıkan makaleye inanmıyorum çünkü şöyle bir bilgim var dersen mesela insanlar da araştırır herkesin bilmediği neyi biliyormuş diye. Sadece her gün gelip yaptığın gibi biri cevap versin, bir tane öneri istedim, bir tane kablo söyleyin ya, ne biçim forum bu ya yazmak yerine iki kelam edebilirsin bence. Lean mass terimini kas falan sanıyor olabilir misin oradan başlayalım istersen ?
Okumadan engelliyorum, iyi forumlar.

@YiğitY. bu tarz bir tartı kullanıyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır tutarlı yağ oranını ölçek istediğini bunun için öneri istediğini yazmışsın. Ben de ölçmediğini söylüyorum. Çünkü tam olarak bu cihazların tasarım amacı bu. Tam istemediğin şeyden bahsediyorlar. 2lt su içerek yağ oranındaki sapmayı görebilirsin. Bu tartılarda akım vücudunu dolaşmaz bile en kısa noktadan birleşir. 10 saniye düşünürsen nerede birleşeceğini de tahmin edebilirsin bence. Sonuç olarak hata payı 0.001% bile olsa vücut yağ oranını ölçmüş olmuyorsun. Yaptığı şey bu değil.

Bir tane forum sitesinde mesaj sayısı kasmak gibi bir amacı olan insandan da bir zahmet yaş ve bilgi muhabbeti dinlemeyelim. Daha net anlatmak yerine anlatmaya başlayabilirsin sadece. Ben gördüğüm sonuçlara, google'a gidip yağ oranı tartısı neden yanlış ölçer yazdığımda çıkan makaleye inanmıyorum çünkü şöyle bir bilgim var dersen mesela insanlar da araştırır herkesin bilmediği neyi biliyormuş diye. Sadece her gün gelip yaptığın gibi biri cevap versin, bir tane öneri istedim, bir tane kablo söyleyin ya, ne biçim forum bu ya yazmak yerine iki kelam edebilirsin bence. Lean mass terimini kas falan sanıyor olabilir misin oradan başlayalım istersen ?
Çok doğru sapma olayları çok yüksek. O yüzden %85 tutarlılık bana yeterli. Ben profesyonel yapmıyorum, genel yağlanma hakkında fikir verse bana yeterli.
Sonuçta çoğu aynı mantıkla çalışıyor. Vücuttan elektrik geçiriyor karşılaştığı dirence göre matematiksel bir hesaplama yapıyor. Sapma çok ama gerçekte atıyorum %20 olan şeyi %23 göstermesinde sorun yok. Fikir versin kafi bana sürecin tutarlılığıyla ilgili.
Hocam iç organ yağlanması hakkında fikir verse yeterli. 15 i 35 vermesi önemli değil. 15 > 14 e düştüğünde oda 35 den 33 e düşüyorsa onu arıyorum.

Mezura iç organ yağlanması ile ilgili hiçbir fikir vermiyor malesef. Elektrik verip direnç ile yapılan hesap çok daha doğru benim gibi insanlarda.
Anlamıyormusun adam için hata payı sorun değil? Okumaya üşendiğin mesajları alıntıladım oku...

@YiğitY. bu tarz bir tartı kullanıyordu

Anlamıyormusun adam için hata payı sorun değil? Okumaya üşendiğin mesajları alıntıladım oku...
Hata payı konuşmuyoruz ki. Adam yağ oranı gidişatını takip etmek istiyormuş. Bunu göstermediğini söylüyorum. Yani kendisinin anlatmaya çalıştığı şey %20 çıkarsa 17 de olsa 25 de olsa önemli değil diyor sadece %20 çıktığında 2 hafta sonra %19 ölçtüğünde cut'ta olduğunu anlamak istiyor. Bu kadar zor değil bence arkadaşlar iki cümle okuyabilirsiniz. Biz de adama şunu anlatmaya çalışıyoruz bu aletle ölçülmüyor o gidişat. %20'ken %18 olursan yağ vermiş olmuyorsun diyoruz. Azaldığını göstermiyor. Neresinde kafanız karışıyor sizin? Yani bu cümleleri mi anlamıyorsunuz tam olarak yoksa "yok ya bence gösterir çünkü ben öyle düşünüyorum" mu diyorsunuz? Ona göre ya açıklamaya çalışsın insanlar ya da tamam kanka sen en iyisini al mı desin? Termometre ile kilomu ölçeceğim öneri yapar mısınız diyor yani biz de kardeşim tartı alman lazım diyoruz.

Yağ ölçmesini geçtim uygulaması için bile alınır..
Aynı fikirdeyim, kilo takibi vs. yi çok sistematik olarak tutuyor. Üstüne bileklikle nabız, kan oksijen oranı, vb. yi birleştirip toplu raporlar tutabiliyorsun.

Geri