Neler Yeni

Yanlış Kablolama Sonucunda Kablo Yandı ve Duman Attı

draco47

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Enes Damarcı
Öncelikle merhabalar, yaklaşık 1 ay önce aldığım demonte sistemi bugün toplamak istedim.Daha önce bilgisayar toplamamış fakat birçok video izleyip pekiştirmiş biri olarak bilgisayarı topladım ve işletim sistemi yükledim.Daha sonra kasayı incelediğimde öndeki fanın ve kasanın led ışıklarının yanmadığını gördüm.Youtube'dan bakarak yapmak istedim ve birkaç bağlantı yaptım.Bilgisayarı açmak için tuşa bastığımda aniden bir duman çıktı ve fişi hemen çekerek gücü kestim.İncelediğimde kablo yanmıştı.Çevremdeki kişilere sorduğumda çoğunluğu kısa devre yapmış olabileceğini söyledi.Fakat korkularımdan biri şu ki anakartımın ve diğer parçaların zarar görmüş olmasından korkuyorum.Parçalarım aşağıda mevcut.Bana bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? ve Anakartım veya diğer parçalarım hasar almış mıdır?

AMD Ryzen 5 1600
XPG 16GB 3000MHz
SHARKOON RGB FLOW
SHARKOON 650W PSU
GIGABYTE 256 GB M2 SSD

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Oğuzhan yücel
Öncelikle merhabalar, yaklaşık 1 ay önce aldığım demonte sistemi bugün toplamak istedim.Daha önce bilgisayar toplamamış fakat birçok video izleyip pekiştirmiş biri olarak bilgisayarı topladım ve işletim sistemi yükledim.Daha sonra kasayı incelediğimde öndeki fanın ve kasanın led ışıklarının yanmadığını gördüm.Youtube'dan bakarak yapmak istedim ve birkaç bağlantı yaptım.Bilgisayarı açmak için tuşa bastığımda aniden bir duman çıktı ve fişi hemen çekerek gücü kestim.İncelediğimde kablo yanmıştı.Çevremdeki kişilere sorduğumda çoğunluğu kısa devre yapmış olabileceğini söyledi.Fakat korkularımdan biri şu ki anakartımın ve diğer parçaların zarar görmüş olmasından korkuyorum.Parçalarım aşağıda mevcut.Bana bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? ve Anakartım veya diğer parçalarım hasar almış mıdır?

AMD Ryzen 5 1600
XPG 16GB 3000MHz
SHARKOON RGB FLOW
SHARKOON 650W PSU
GIGABYTE 256 GB M2 SSD
Hangi kablo yandı
Sistemi çalıştırmadan bilemezsin şuan ne olduğunu
Sistemi açmadan önce mültimetre ile ölçüm noktalarını öğrenip okuman lazım ama elektronikçi veya donanımcı olman lazım onun için

draco47

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Enes Damarcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi kablo yandı
Sistemi çalıştırmadan bilemezsin şuan ne olduğunu
Sistemi açmadan önce mültimetre ile ölçüm noktalarını öğrenip okuman lazım ama elektronikçi veya donanımcı olman lazım onun için
Hangi kablo olduğunu tespit edemiyorum.Pazartesi günü bilgisayarcıya götürmeyi planlıyorum.

Çağrı Yılmaz

80+ Silver

AMD Ryzen 5 1600
XPG 16GB 3000MHz
SHARKOON RGB FLOW
SHARKOON 650W PSU
GIGABYTE 256 GB M2 SSD
O sisteme nasıl görüntü geldi ilk başta ?
1600de dahili görüntü birimi yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,089
Üyeler
168,733
Son üye
infiniti
Top Bottom