Neler Yeni

YapıKredi 10.000TL Kredi Çekmeli Miyim?

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,021
İsim
Ömer Murat KARACA
Hocam dini düşünceni bilemiyorum ancak İslam dininde faiz büyük haramlardan biri. Acil ameliyat için vs olsa yine EyvAllah da sırf oyun oynayacaksın diye alacağın bilgisayarda BENCE günaha girmene gerek yok.

İlla çekicem dersen Akbank falan 6 ay taksitli, faizsiz 10K veriyor yeni müşteri olana. HangiKredi'ye üye olup faizsiz çekebileceğin yerlere bakabilirsin. Paycell üzerinden Fibabanka da 5K veriyor 5 taksitli faizsiz, ocakta çekmiştim bende. Hatta bi taksitini sabah ödedim :)

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Önermem. Faizli çünkü. Faizsiz bir şekilde almanızın yolu var mı?
Faizsiz kredi diye bir şey yok ki, hangi kurum menfaati olmadan beleşe para versin? Kara gözünü kara kaşını pek umursamıyor bankalar. Dosya masrafı, tahsis ücreti, harç bedeli, cart curt sigortası diyerek komisyon adı altında faiz alıyorlar zaten. Bankalar ismine faiz demeseler de İslam'a göre faiz bunlar. Hafif mütedeyyin kesmi faizsiz diye kandırıp çarka sokabilmek amaçları, kelime oyunu yapıyorlar.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Faizsiz kredi diye bir şey yok ki, hangi kurum menfaati olmadan beleşe para versin? Kara gözünü kara kaşını pek umursamıyor bankalar. Dosya masrafı, tahsis ücreti, harç bedeli, cart curt sigortası diyerek komisyon adı altında faiz alıyorlar zaten. Bankalar ismine faiz demeseler de İslam'a göre faiz bunlar. Hafif mütedeyyin kesmi faizsiz diye kandırıp çarka sokabilmek amaçları, kelime oyunu yapıyorlar.
Diyanet zaten enflasyonun altındaki faize helal dememiş miydi?

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Ziraatten 10 bin aldım müşteriye özel. 10 bin olarak ödedim 6ayda masraf yok.
Akbank’a yeni müşteri oldum kredi kartı üzerinden 10 bin aldım tekrar 6 ayda 10 bin olarak ödedim. 0 masraf. Üstüne kredi kartıyla harcamalarda 1000 tl harcamaya 200 tl chip para veriyorlardı. 5 bin normal harcamamı o karttan yapıp 1000 tlde oradan kazandım. Fırsatları takip etmek gerek. 726 tl hiç bişey gibi gözüksede. %7.26 demektir.

Dini boyutuna bakarsan faizin her türlüsü haramdır. Dini boyutu tartışmaya kapalı arkadaşlar.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,694
İsim
Yavuz
Ne alaka hocam? Bu ekonomide insanlar ne ile alacak elektronik aletleri?
Asgari ücret alan birisi kira+faturaları ödese zaten maaşı eriyip gidiyor, cebinde yemek parası zor kalıyor.
Neresinden arttırıp alacak kredi veya kredi kartsız?
Kredi kartıyla alabiliyorsun. Kredi direk faiz harama girer. Faizsiz kredi bile olsa dosya masrafı oluyor. Bı şekilde alırsın. Kredi kartlarında da hizmet bedeli almayan kartlar var.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dini boyutuna bakarsan faizin her türlüsü haramdır. Dini boyutu tartışmaya kapalı arkadaşlar.
Beni alıntılamışsınız, ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım. Evet, dediğiniz gibi faizin her türlüsü haramdır. Faizsiz diye pazarlanan krediler de faiz, onu diyorum ben. Aldığın ücrete göre tahsis ücretini arttırıyorlar. Harç bedeli, dosya masrafı falan ne kadar alırsan artıyor. Bazı bankalar hayat sigortası gibi faiz sayılan batıl akitler de diretebiliyor. Yani "Bak bizim bir masrafımız var. Çalışanımız var. Senin için dosya açıyoruz. Bunun da masrafı şu kadar, bize hizmet bedeli olarak öde." değil olay. Öyle olsa ben 10.000 TL de çeksem 100.000 TL de çeksem aynı hizmet bedelini almalı. Zira aynı işlemleri yapıyor. Fakat bankalar aldığın kredi miktarı arttıkça yukarıda saydığım masrafların ücretini arttırarak senden daha fazla komisyon alıyor. Bu da faizin adının değiştirilmiş hâli. Amaç hafif mütedeyyin kesmi kandırmak. Faizsiz kredi olur mu diye aratırsanız görürsünüz zaten. Dediğim gibi, kim niye menfaati olmadan beleşe para versin. Dostun falan mı bu bankalar? Hayır, seni sömürüp parasına para katma derdinde. Akabinde de seni borç batağına sürükleyip kendine bağımlı etmek istiyor.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Beni alıntılamışsınız, ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım. Evet, dediğiniz gibi faizin her türlüsü haramdır. Faizsiz diye pazarlanan krediler de faiz, onu diyorum ben. Aldığın ücrete göre tahsis ücretini arttırıyorlar. Harç bedeli, dosya masrafı falan ne kadar alırsan artıyor. Bazı bankalar hayat sigortası gibi faiz sayılan batıl akitler de diretebiliyor. Yani "Bak bizim bir masrafımız var. Çalışanımız var. Senin için dosya açıyoruz. Bunun da masrafı şu kadar, bize hizmet bedeli olarak öde." değil olay. Öyle olsa ben 10.000 TL de çeksem 100.000 TL de çeksem aynı hizmet bedelini almalı. Zira aynı işlemleri yapıyor. Fakat bankalar aldığın kredi miktarı arttıkça yukarıda saydığım masrafların ücretini arttırarak senden daha fazla komisyon alıyor. Bu da faizin adının değiştirilmiş hâli. Amaç hafif mütedeyyin kesmi kandırmak. Faizsiz kredi olur mu diye aratırsanız görürsünüz zaten. Dediğim gibi, kim niye menfaati olmadan beleşe para versin. Dostun falan mı bu bankalar? Hayır, seni sömürüp parasına para katma derdinde. Akabinde de seni borç batağına sürükleyip kendine bağımlı etmek istiyor.
Alıntılamamın sebebi o masrafsız 10binler. Onun haricinde çoğu normal kredide zaten dediğin doğru evet. Bunlar nakit avans olarak geçiyor. Ben 10 bin aldım 10 bin ödedim masrafsız bitti gitti. Bunlar zaten 1 kereye mahsus olan şeyler.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,669
İsim
misfit
Dini kısmını anlatmis yoruma açık değil.
Gayet de yoruma açık. Kerem gereken cevabı vermiş zaten.
Kredi kartıyla alabiliyorsun. Kredi direk faiz harama girer. Faizsiz kredi bile olsa dosya masrafı oluyor. Bı şekilde alırsın. Kredi kartlarında da hizmet bedeli almayan kartlar var.
Sosyal konut projelerinde faiz caizdir'i Diyanet demiyor muydu? Ne farkları var?
Ayrıca herkese 15-20K limitli kredi kartı verilmiyor, kredi kartı'da bir yere kadar. Bu arada yanlış anlaşılmasın ben burada faizi savunmuyorum. İslam'a göre faizin her türlüsü haram.

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,609
İsim
Mertcan Uysal
Hocam Nays 2000tl sıfır faiz 6 ay veriyor. Bilginize
Denedim hocam vermedi yine de teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam dini düşünceni bilemiyorum ancak İslam dininde faiz büyük haramlardan biri. Acil ameliyat için vs olsa yine EyvAllah da sırf oyun oynayacaksın diye alacağın bilgisayarda BENCE günaha girmene gerek yok.

İlla çekicem dersen Akbank falan 6 ay taksitli, faizsiz 10K veriyor yeni müşteri olana. HangiKredi'ye üye olup faizsiz çekebileceğin yerlere bakabilirsin. Paycell üzerinden Fibabanka da 5K veriyor 5 taksitli faizsiz, ocakta çekmiştim bende. Hatta bi taksitini sabah ödedim :)
Hocam faiz ile bir kazanca girmiyorum kredi çekip taraflı bir şekilde çektiğim kredinin haklı tutarını faiziyle ödüyorum ne alaka? ahlak bekçileri yüzünden dinden soğudum zaten.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,021
İsim
Ömer Murat KARACA
Denedim hocam vermedi yine de teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam faiz ile bir kazanca girmiyorum kredi çekip taraflı bir şekilde çektiğim kredinin haklı tutarını faiziyle ödüyorum ne alaka? ahlak bekçileri yüzünden dinden soğudum zaten.
Ben ahlaktan bahsetmedim. İslamın söylediğini söyledim. Uyup uymamak sana kalmış hocam 🙏

Son düzenleme:

şahin doğan

80+ Platinum
Kredi çekip taksit ile almak en mantıklısı. Sen kredi öderken paranın değeri tuvalet kağıdı ile aynı oluyor .D

Top Bottom