Çözüldü✓ XMP Ayarları Sonrası Bilgisayar Sorunları

Şuan 2. Ram takıldığında ekran vermiyor. Taktığım ramlerde sıkıntı yok ikisinide tek yek denedim. Sizin dediğiniz e

yokmu bir baba yiğit bilen.

ya dostum XMPYİ KAPATIP EXPOYU AÇAR MISIN LUTFEN VER İNSTAGRAM OZELDEN ARICAM GORUNTULU TARIF EDECEM SANA BIOSDAN BIRDE RAMLERI 2. ve 4. slota takacaksın neyse bosver birsey yapma sen at bana instagram
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2 yuva varsa yanlıs takamazsın zaten

her iki slotu da tek ramle bi test et bakalım ikisinde de çalışıyor mu

ya dostum XMPYİ KAPATIP EXPOYU AÇAR MISIN LUTFEN VER İNSTAGRAM OZELDEN ARICAM GORUNTULU TARIF EDECEM SANA BIOSDAN BIRDE RAMLERI 2. ve 4. slota takacaksın neyse bosver birsey yapma sen at bana instagram

Zaten cevaplarda yazdım. Her olasılığı denedim bozuk olan birşry yok. Bios veya anakartta problem galiba. Cahil değilim okadar biliyorum neyi nereye takacagımı. Senin dediğin expo yok bu anakartta. Şuanlık biosu defaulta çektim inşallah ayardan felan bişeyler olmuştur diye umut ediyorum.

Zaten cevaplarda yazdım. Her olasılığı denedim bozuk olan birşry yok. Bios veya anakartta problem galiba. Cahil değilim okadar biliyorum neyi nereye takacagımı. Senin dediğin expo yok bu anakartta. Şuanlık biosu defaulta çektim inşallah ayardan felan bişeyler olmuştur diye umut ediyorum.

xmp kapatıp dene bi sorunsuz çalışıyor mu

Bios pil sök tak tüm ayarlar sıfırlansın sonra tekrar expo aç. Belki başka bir ayarla çakışıyordur.

Denedim hepsini ekran vermiyor.
cmos reset yap bios pilini sök tak 2 ramda sağlam olabilir ama 2. ramı sonradan ekleyince biraz kabullenmesi zor oluyor sistemin am5 lerde

Gigabyt b450m k anakart amd 5600 işlemci
32 gb gskill ram aldım 3600mhz. Taktım çalıştırdım xmp ui açtım 3600 yaptım yaptıktan sonra bilgisayar mavi ekran mı. Dersin oyun kapanmasımı dersin her şey oluyor.8 gb 3600 mhz ram vardı bundan önce sıkıntısız çalışıyordu zorlanması dışında oyundan atma mavi ekran vs olmadı Ne kadar bios ayarı yapsamda olmadı. Bios güncel.
Selamlar hocam bu sistemde 3600mhz çalışması olası değil malesef amd'lerde böyle sorunlar var. tavsiyem manuel olarak(expo açmadan) ram'leri 3200mhz'e getirmen. eğer hala çözüm olmazsa aşağıya doğru düşürerek devam etmelisin

CPU reseeding yaparsan bence sorunun çözülür. Özellikle am4 işlemcilerde bazen cpu tam oturmuyor yada bir süre sonra 1-2 pin tam temas etmiyor. Buda ram görmeme, xmp açıldığında stabilite sorunlarına yol açıyor.
Şöyle yap, soğutucuyu sök, işlemciyi sök. Kopçayı geriye iyice çekerek pinlerin içini aç sonra işlemciyi oturt. Sonra bir elinde işlemciye ufaktan baskı yaparken diğer elinle soketi kapat. Sonra elinle hafif kontrol et.
Bire bir aynı sorunla gelen pc leri hep bu şekilde çözdüm.

Gigabyt b450m k anakart amd 5600 işlemci
32 gb gskill ram aldım 3600mhz. Taktım çalıştırdım xmp ui açtım 3600 yaptım yaptıktan sonra bilgisayar mavi ekran mı. Dersin oyun kapanmasımı dersin her şey oluyor.8 gb 3600 mhz ram vardı bundan önce sıkıntısız çalışıyordu zorlanması dışında oyundan atma mavi ekran vs olmadı Ne kadar bios ayarı yapsamda olmadı. Bios güncel.
CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesinden Slot 1 ve Slot 2'nin ekran görüntüsünü atar mısın?

Am4 de expo yok

Bios defaultta iken xmp aç.
Ram hızı etikette 3600mhz yazıyorsa, bir altına çek, 3500 küsür.
O da hata verirse 2 alta çek, 3400MHz ye kadar tek tek dene. Hala hata veriyorsa ramleri iade edebilirsin.

yardım edem herkese teşekkür ederim. Problemim ramin teki bozukmuş . Tekrardan ram lerin ve yuvaları kontrol etmek isteyince anladım iade ettim . inşallah ondandır yeni ramler geldiğinde bakıcaz artık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,523
Üyeler
190,760
Son üye
ömer45
Geri