Neler Yeni

YARDIM EKRAN GİDİP GELİYOR

Useless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak K.
yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum hiç böyle bi sorun yaşamamıştım ama bi arkadaşım bana belleklerin tam kapasitede çalışmadığını söyledi biostan ayarını yükseltmemi söyledi maximum desteklediği ayara getirdim sonra bu olay yaşanmaya başladı ortalama 0,5 saliselik bi zamanda ekran siyah olup geri geliyor nerdeyse 1 ay oldu bu ayarı yapalı 4 5 defa başıma geldi kısacası ekran 1 saniye kararıp geliyor bu o yaptığım ayar ile ilgili olabilir mi veya ekran kartıyla ilgili olabilir mi yoksa monitörde falan mı problem var yardımcı olursanız sevinirim

Nufrit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Uğur
Son bir ayda bu ayar dışında başka bir şeyi değişmediğini varsayarak aslında cevap soruda yatıyor diyebiliriz, tekrardan bios üzerinden hızları düşür ve kullanmaya devam et eğer bu saniyelik siyah ekranlarla tekrar karşılaşmıyorsan sorunu çözdün demektir.

Başka bir ayar da değiştirdiysen net yardımcı olunabilmesi için detayları bizlerle paylaş bir fikir yürütmeye çalışalım. Böyle 1 saniyelik siyah ekranlar GPU driverlarının sorun yaşamasıyla, RAM hızının doğru olmamasıyla, inanmazsın monitör kablosunun arızalanmasıyla dahi olabilir.

Useless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Burak K.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son bir ayda bu ayar dışında başka bir şeyi değişmediğini varsayarak aslında cevap soruda yatıyor diyebiliriz, tekrardan bios üzerinden hızları düşür ve kullanmaya devam et eğer bu saniyelik siyah ekranlarla tekrar karşılaşmıyorsan sorunu çözdün demektir.

Başka bir ayar da değiştirdiysen net yardımcı olunabilmesi için detayları bizlerle paylaş bir fikir yürütmeye çalışalım. Böyle 1 saniyelik siyah ekranlar GPU driverlarının sorun yaşamasıyla, RAM hızının doğru olmamasıyla, inanmazsın monitör kablosunun arızalanmasıyla dahi olabilir.
peki eğer bu yaptığım ayarla ilgiliyse ve ben ramlerimi tam gücünde kullanamayacaksam ne anlamı kalıyor ki? mesela ramler 3200mhz ise ben neden 2600mhz kullanıyorum neden bu sıkıntı bana yaşanıyor

Nufrit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Uğur
peki eğer bu yaptığım ayarla ilgiliyse ve ben ramlerimi tam gücünde kullanamayacaksam ne anlamı kalıyor ki? mesela ramler 3200mhz ise ben neden 2600mhz kullanıyorum neden bu sıkıntı bana yaşanıyor
Anladığım kadarıyla ramlerin tam hızını sen de bilmiyorsun, belki 3000MHZ belki 3200 belki 3600 için tasarlanmıştır ramler, bunun üstüne Anakartın da belirli bir sınırı oluyor. Giriş seviyesi anakartlarda RAM MHZ değeri daha düşük kapasitede çalışabiliyor. Buna bir yan etken AMD özelinde işlemcilerin bazılarında ram uyumluluğu da önemli olabiliyor bu biraz eskide kalsa da sistemini bilmediğim için genel olarak bilgi veriyorum.

Sana tavsiyem RAM kutunu ya da tam modelini google üzerinden aratarak ya da ramin üzerindeki etiket ile kontrol ederek normalde çalışması gereken hızı tespit etmen, bios üzerinden DOCP / XMP ayarını buna göre yapman ve tekrardan denemen.

Detaylı bir deneme yanılma yapmak istersen MEMTEST yapabilirsin. Google ya da youtube üzerinde bunun videolarını bulabilirsin.

En olmadı sistemin stabil mi çalışıyor herhangi bir farklı parçanda sorun var mı sorusuna cevap bulabilmek için ekstradan izole testler gerçekleştirebilirsin (İşlemci için OCCT, Ekran kartı için 3dMark/Furmark/Heaven Benchmark) gibi.

Bir de uzak bir ihtimal olabilir fakat SSD sağlığını, Crystaldisk ile kontrol edebilirsin. Siyah ekranları sorunlu SSD'ler de yapabiliyor.

NuriCans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Nuri
yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum hiç böyle bi sorun yaşamamıştım ama bi arkadaşım bana belleklerin tam kapasitede çalışmadığını söyledi biostan ayarını yükseltmemi söyledi maximum desteklediği ayara getirdim sonra bu olay yaşanmaya başladı ortalama 0,5 saliselik bi zamanda ekran siyah olup geri geliyor nerdeyse 1 ay oldu bu ayarı yapalı 4 5 defa başıma geldi kısacası ekran 1 saniye kararıp geliyor bu o yaptığım ayar ile ilgili olabilir mi veya ekran kartıyla ilgili olabilir mi yoksa monitörde falan mı problem var yardımcı olursanız sevinirim
Ramları eski haline çevirip deneyin.Hala oluyorsa kullandığın görüntü kablosunda sorun olabilir,gpu driverlerini silip yükleyin.İlk ramı eski haline döndürüp deneyimle

Top Bottom