Sistem Performans Sorunları ve Çözüm Önerileri

kadir9009

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamun aleyküm

Sistemim Amd Ryzen 5 4650 g pro işlemci
Rtx 3050 8 gb ekran kartı
Xpg 16 gb ram 3200 MHz
Asus prime a320m-k ana kart
650 w güç kaynağı
250 gb ssd windows 10 sürümü mevcut

Sistemim çoğu oyunda kasmaya başladı
Cs2 gibi bir oyunda 70 fps alıyorum zula 160
Ekran kartı güncel acaba windows sürümü eski olduğu için mi yapar yoksa sistemmi kötü yardımcı olursanız sevinirim

Yani islemci cok bildigim bi işlemci degil ama kötü bir sistem sayılmaz cs de daha fazla fps almaniz lazim. Windows eski derken? 10 kullaniyorsaniz pek alakasi yok durumla. Nvidia ayarlarindan ve windowsun kendi ayarlarindan performans ayarlarina baktiniz mi? Driverlari da kontrol edin bir de bios tan dahili gpu yu varsa disable edin.

Selamun aleyküm

Xpg 16 gb ram 3200 MHz
650 w güç kaynağı

Ekran kartı güncel acaba windows sürümü eski olduğu için mi yapar yoksa sistemmi kötü yardımcı olursanız sevinirim
Sistemin kötü böyle sonuçlar alman normal
4650G proda 6/12 C/T olmasına rağmen 8 mb l3 var o yüzden csde fps veremiyor sana ikinci elden r5 3600 çözersen işini görür

bu sistemi ben apu olaral aldım ekran kartını daha yeni aldım işlemcimde dahili ekran kartı olduğu için diğer işlemcilere göre dahamı düşük kalıyor bütçem yeterince var bu ekran kartına bu sisteme hangi işlemci almalıyım peki

bu sistemi ben apu olaral aldım ekran kartını daha yeni aldım işlemcimde dahili ekran kartı olduğu için diğer işlemcilere göre dahamı düşük kalıyor bütçem yeterince var bu ekran kartına bu sisteme hangi işlemci almalıyım peki
5600 rahatlatır. Alırsan ustundeki islemciyle once bios güncelle sonra tak.

Selamun aleyküm

Xpg 16 gb ram 3200 MHz
650 w güç kaynağı

pek yardımcı olamayabilirim ama amd 5 3600 ile 1050Ti kullanıyorum 16 ram en az 70 fps alıyorum, win 10 kullanıcısıyım.

5600 rahatlatır. Alırsan ustundeki islemciyle once bios güncelle sonra tak.
tekrardan merhaba şuan elimdeki ryzen 5 4650 g pro işlemcimin üstündeki fanı 5600 işlemciye takabilirmiyim bu arada şimdi biosumun 2020 den kalmış olduğunu öğrendim güncelledim şuan

tekrardan merhaba şuan elimdeki ryzen 5 4650 g pro işlemcimin üstündeki fanı 5600 işlemciye takabilirmiyim bu arada şimdi biosumun 2020 den kalmış olduğunu öğrendim güncelledim şuan
Takabilirsin. Termal macun yenilemeyi unutma. Yoksa uygun r/p bir kule tipi alman iyi olur.

bütçen varsa yeni soğutucu alman iyi olur. Abimde 5600 var ama soğutucusunu değişti bende kötü bir soğutucuyla kullanıyorum ama keşke alsayıdm soğutucu :/

Sistemin gayet iyi. Bence bi format at devam et. Belki gizli virusler trojanlar vs olabilir

Geri