Neler Yeni

Yaşadığım yerde elektrik sık sık kesiliyor bilgisayarımı nasıl koruyabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mehmetcan Aydın
Priz i taktığın yerde 2 tane metal ayak var mı diye bak ayrıca akım korumalı prizler topraklama olup olmadığını gösteriyor
Öyle anlaşılmaz o. Topraklama olmasada topraklamalı priz bağlanmış olabilir. Elektriği kesip prizin içini açıp bak, prizin ortasında sarı yeşil bir kablo varsa topraklaman vardır demek. Özeldende yazabilirsin.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Öyle anlaşılmaz o. Topraklama olmasada topraklamalı priz bağlanmış olabilir. Elektriği kesip prizin içini açıp bak, prizin ortasında sarı yeşil bir kablo varsa topraklaman vardır demek. Özeldende yazabilirsin.
Herkes prizi açıp geri takabilme becerisine sahip değil malesef 2 metal ayağı olan prizler çok büyük çoğunlukla topraklama priz oluyor tecrübe ile sabittir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mehmetcan Aydın
Ben elektrikçiyim, tecrübelerimden yola çıkarak söyledim. Prizin ortasındaki vidayı gevşeticek atla deve değil yani.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar yaşadığım yerde elektrikler haftada 1 veya 2 kere kesilebiliyor kesilmese bile şalter atıyor.
Psu ım biraz kötü Modeli Aerocool vx plus 500w
Akım korumalı prizim yok önerir misiniz iş görür mü sizce
Şöyle bir şey buldum nasıldır https://urun.n11.com/coklu-priz-uza...medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.35.3

sizin önerileriniz de varsa yazar mısınız nasıl akımdan koruyabilirim
Sana UPS lazım akım korumalı priz voltaj dalgalanmalarından korur.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Ben elektrikçiyim, tecrübelerimden yola çıkarak söyledim. Prizin ortasındaki vidayı gevşeticek atla deve değil yani.
Dostum sen elektrikçisin ama onu söküp geri takamayıp eve elektrikçi getirmek zorunda olanları biliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mehmetcan Aydın

ihaveful79

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
Efe
akım korumalı priz alman bir tık güvenli adım olarak görülecektir fakat artı parantez, güç kaynağını da kapatman tam teşekkül önlem alacağın anlamına gelecektir. Gerisi biraz da Tevekkül ^^

ELECTUS

80+ Silver
Arkadaşlar yaşadığım yerde elektrikler haftada 1 veya 2 kere kesilebiliyor kesilmese bile şalter atıyor.
Psu ım biraz kötü Modeli Aerocool vx plus 500w
Akım korumalı prizim yok önerir misiniz iş görür mü sizce
Şöyle bir şey buldum nasıldır https://urun.n11.com/coklu-priz-uza...medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.35.3

sizin önerileriniz de varsa yazar mısınız nasıl akımdan koruyabilirim
Ben o linkteki akım korumalı prizi kullanıyorum.

Top Bottom