Neler Yeni

Yatırım Yaptım Bakiyem Eksiye Düştü, Sebebi Nedir?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
beyler altın ve dolar aldım, almadan önce 6k bakiyem vardı yatırımları yaptım bakiye 5.7k ya düştü wtf ne alaka niye öyle oldu 300 tl bi anda ne iş ya. Ülke ben dolar ve altın alınca mı iyileşti anlamadım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,921
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
beyler altın ve dolar aldım, almadan önce 6k bakiyem vardı yatırımları yaptım bakiye 5.7k ya düştü wtf ne alaka niye öyle oldu 300 TL bi anda ne iş ya. Ülke ben dolar ve altın alınca mı iyileşti anlamadım :D
bozdurma ücretini de hesaplayarak söylüyor. arada 300tl varmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hangi banka ya da uygulama?
mesela dolar aldın 20.5 dan bozdurmak istediğin zaman 19.5 tan bozulacak aradaki fark da senden çıkıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: 1905

hoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Hüseyin Irmak
beyler altın ve dolar aldım, almadan önce 6k bakiyem vardı yatırımları yaptım bakiye 5.7k ya düştü wtf ne alaka niye öyle oldu 300 TL bi anda ne iş ya. Ülke ben dolar ve altın alınca mı iyileşti anlamadım :D
nerden aldın

1905

80+ Silver
muhtemelen banka hesabından aldın ve şuan çoğu banka çok pahalıya satıp 1 1,5tl farkla geri alıyor o yüzden kısa vadede kâr edemezsin.( seçim olduğu için bu dönemde geçerli değil söylediğim)

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nereden aldın?
muhtemelen banka hesabından aldın ve şuan çoğu banka çok pahalıya satıp 1 1,5tl farkla geri alıyor o yüzden kısa vadede kâr edemezsin.( seçim olduğu için bu dönemde geçerli değil söylediğim)
bozdurma ücretini de hesaplayarak söylüyor. arada 300tl varmış.

hangi banka ya da uygulama?
mesela dolar aldın 21.5 dan bozdurmak istediğin zaman 19.5 tan bozulacak aradaki fark da senden çıkıyor.
iş bankasından aldım hocamlar dediğiniz gibi alım satım arasında ki farkı hesaplayınca eksiye düşen bakiye çıkıyor ortaya

beskazalichinese

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,007
İsim
Sadettin Y
ben bankadan aldıgım ilk altını mesai saatleri dısında almıstım. Mesai saati dısında alınca da aralık iyice artıyor :D Ama türkiyede TL bazında kara gecmek zor olmadı

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,689
İsim
Fatih
iş bankasından aldım hocamlar dediğiniz gibi alım satım arasında ki farkı hesaplayınca eksiye düşen bakiye çıkıyor ortaya
Bankalar o makası çok acıyor ve almak istediğinde fiziksel altın olarak alamiyorsun çoğunda (1 kg altındaysa) o yüzden bir dahakine aynı hataya düşmemeye çalış.

ben bankadan aldıgım ilk altını mesai saatleri dısında almıstım. Mesai saati dısında alınca da aralık iyice artıyor :D Ama türkiyede TL bazında kara gecmek zor olmadı
Bu adam aynı ben :D

1905

80+ Silver
döviz bürosundan alsan da arada illaki fark çıkacaktı merak etme ama 6bin için biraz fazla kesilmiş gibi. şuan dikkat etmiyorum ama birkaç yıl önce alım satım yapacağım zaman her saat başı yapıkredi ve ziraattaki alım satım farklarına bakardım en az fark saat 12-13 arasında oluyordu diye hatırlıyorum, bu saatlerde zarar en aza iniyordu. veya birkaç ay bana öyle denk gelmiş olabilir.

HDogus

80+ Bronze
Bu tarz işlemleri bankadan yapmak mantıklı değil. Hem makas yüksek hem gelir vergisi kesiyorlar derken kısa zamanda yapacağın kar oranını düşürür.

• Beğen

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
döviz bürosundan alsan da arada illaki fark çıkacaktı merak etme ama 6bin için biraz fazla kesilmiş gibi. şuan dikkat etmiyorum ama birkaç yıl önce alım satım yapacağım zaman her saat başı yapıkredi ve ziraattaki alım satım farklarına bakardım en az fark saat 12-13 arasında oluyordu diye hatırlıyorum, bu saatlerde zarar en aza iniyordu. veya birkaç ay bana öyle denk gelmiş olabilir.
hocam 6klık almadım bile siz düşünün dolar alım satım farkı 1.7 tl şuan dün 1 tl bile değildi

Bu tarz işlemleri bankadan yapmak mantıklı değil. Hem makas yüksek hem gelir vergisi kesiyorlar derken kısa zamanda yapacağın kar oranını düşürür.
hocam kapalı çarşıdan fln alsam yine çok fark olmayacaktı onlarda yine alıyor biraz, diğer yerlere de güvenmiyorum bizim semt üç kağıtçı

HDogus

80+ Bronze
hocam 6klık almadım bile siz düşünün dolar alım satım farkı 1.7 TL şuan dün 1 TL bile değildi
haftasonu ve mesai saatleri dışında sakın alma ozaman daha çok zarara girersin. Senin gene miktar düşük ben 6 ay önce 60.000tl ile bu hatayı yaptım :)

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,478
Üyeler
164,679