Yayın açmak için işlemci önerisi ?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
4500
Arkadaşlar merhaba iyi günler diliyorum.

Lafı fazla uzatmadan sizlere sistemimden bahsedeyim ;
İşlemci : Ryzen 5 2600
Anakart : Asus tuf B450 Pro gaming
Ekran Kartı : GTX 1650
Ram : 8x2 3200 Mhz
SSD : 240 GB
ağırlıklı olarak valorant oyununu oynuyorum başlıkta belirttiğim gibi yayın yaparken rahat bir şekilde ( kasma takılma vs. ) olmadan oynayacağım bir işlemci önerisi yapabilir misiniz ?
şu an kullandığım monitör 144 hz aldığım duyumlara göre 2.Monitörü takınca hafif takılmalar ve fps düşüşleri yaşatıyormuş bu konuda fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim

Not : Obs'den ekran kartı (nvenc) ile yayın verdiğim için işlemciye nazaran fps'nin çok fazla düşüceğini sanmıyorum ve bildiğiniz üzere ekran kartı piyasası fazlasıyla uçtu.

İşlemci için bütçe 4500 mü?

Evet aslında ryzen 5 5600x için bi düşüncem vardı, ama stok fanla yayın açtığımda sıcaklıklar ne derece olur bilmediğim için geri vazgeçtim bu yüzden konu açtım ^^

Not : Gerekirse Anakartıda değiştirmeyi planlıyorum

5600X alıp güzel bir sıvı soğutma alabilirsiniz.

Bu mesaj silindi.

5600X alıp güzel bir sıvı soğutma alabilirsiniz.
Merakımdan soruyorum şu an onun yerine ryzen 7 3700x veya ryzen 5 3600 alsam nasıl olur fps kaybı hissedilir mi ? özellikle 2 monitör kullanımı fps'yi ne kadar etkiliyor bilginiz var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca bir sorum daha olucak bahsettiğiniz uyumsuz ve sorumla ssd'ler arasında benim ssd'imde var
toshiba tr-200 acaba oyunlarda minik stuttering takılma tarzı sorunlar ssd'den kaynaklı mı oluyor yani ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,026
Üyeler
186,567
Son üye
0gii
Geri