Yayın ve oyuncu bilgisayarı

Katsu

80+
Reaksiyon skoru
60
Herkese selam dostlar

Pc bileşenleri hakkında bilgiliyim fakat sizden de bir kaç tavsiye almak için bu başlığı açıyorum.

Yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve bu bilgisayarda oyunlarımı yüksek fps değerlerinde oynamak ve bu sırada yayın açmak istiyorum. Ekran kartı olarak şu sıralar rtx 2060 super ya da rtx 2070 modelini kullanmayı planlıyorum. Ancak kafamda şöyle bir problem var. Malum dolar kuru ve bileşen fiyatları belli, bu nedenle aldığım bilgisayarı uzun vadeli kullanmak ve upgrade edebilmek benim için çok önemli. Bu nedenle sizden işlemci tavsiyesi almak istiyorum. Fikirleriniz gerçekten benim için çok önemli. Tabi herkesin olduğu gibi benim de belli bir bütçem var 5500 - 6500 TL arasında bir bilgisayar olacak bu yüzden çok uçuk fiyatlarda işlemciler benim yararıma olmaz :) ve tercihim amd işlemciler.
Şimdiden hepinize teşekkürler, iyi forumlar. :)

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sistemi 5700xt yaparsan eğer 2060 superi geçer performans olarak. Ama 500₺ kadar fiyat aşar bilgine.
630₺ aşıyor 😊

Herkese selam dostlar

PC bileşenleri hakkında bilgiliyim fakat sizden de bir kaç tavsiye almak için bu başlığı açıyorum.

Yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve bu bilgisayarda oyunlarımı yüksek fps değerlerinde oynamak ve bu sırada yayın açmak istiyorum. Ekran kartı olarak şu sıralar rtx 2060 super ya da rtx 2070 modelini kullanmayı planlıyorum. Ancak kafamda şöyle bir problem var. Malum dolar kuru ve bileşen fiyatları belli, bu nedenle aldığım bilgisayarı uzun vadeli kullanmak ve upgrade edebilmek benim için çok önemli. Bu nedenle sizden işlemci tavsiyesi almak istiyorum. Fikirleriniz gerçekten benim için çok önemli. Tabi herkesin olduğu gibi benim de belli bir bütçem var 5500 - 6500 TL arasında bir bilgisayar olacak bu yüzden çok uçuk fiyatlarda işlemciler benim yararıma olmaz :) ve tercihim AMD işlemciler.
İşlemciyi ryzen 1600 af alıp 5700 e yükseltebilirsiniz

Bu sistemi 5700xt yaparsan eğer 2060 superi geçer performans olarak. Ama 500₺ kadar fiyat aşar bilgine.
Tavsiyen için teşekkür ederim dostum ama şöyle bir kabaca hesaplamayla bakarsak
1- Güç tüketim olarak 5700xt ciddi manada RTX ekran kartlarından önde. Böylelikle amd ekran kartının daha pahalı olmasıyla birlikte bu muhtemelen PSU konusunda beni ekstra masrafa sokacaktır.
2- Ayrıca RTX ekran kartlarını tercih etmemin sebebi tabi ki RTX özelliğine sahip olması. Bu özelliği yüksek ihtimalle yayın yaparken vs. Kullanamam fakat profesyonel aşırı takipçisi olan biri falan değiliz sonuçta. Yeni başlamayı planlıyorum kişisel olarak oyundan aldığım zevk ve hissiyat daha ön planda benim için:)

Ama tavsiyen bana yeni opsiyonlar görme fırsatı verdi bunun için ayrıca teşekkür ederim:)

Bu arada konuya başlamadan neden RTX ekran kartı almanız gerektiğini göstereyim.

Herkese selam dostlar

PC bileşenleri hakkında bilgiliyim fakat sizden de bir kaç tavsiye almak için bu başlığı açıyorum.

Yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve bu bilgisayarda oyunlarımı yüksek fps değerlerinde oynamak ve bu sırada yayın açmak istiyorum. Ekran kartı olarak şu sıralar rtx 2060 super ya da rtx 2070 modelini kullanmayı planlıyorum. Ancak kafamda şöyle bir problem var. Malum dolar kuru ve bileşen fiyatları belli, bu nedenle aldığım bilgisayarı uzun vadeli kullanmak ve upgrade edebilmek benim için çok önemli. Bu nedenle sizden işlemci tavsiyesi almak istiyorum. Fikirleriniz gerçekten benim için çok önemli. Tabi herkesin olduğu gibi benim de belli bir bütçem var 5500 - 6500 TL arasında bir bilgisayar olacak bu yüzden çok uçuk fiyatlarda işlemciler benim yararıma olmaz :) ve tercihim AMD işlemciler.
10. nesil intellerde 10400F çıkacak fiyatı hem çok ucuz hem oldukça performasnlı hem de oldukça iyi güzel bir işlemci. :D yazın ortalarına doğru RTX 3000 serisi çıakcak ve nvıdıanın elindeki 2000 karltarı çıkaracağı söyleniyor yani 2000 serisinin fiyatı baya ucuzlayabilir 2060 super alamasanız bile nvenc çekirdekleri RTX 2060'ta da var ve belki ansel de işinize yarıyabilir DLSS zaten yarar da RTX özelliğini daha yeni yeni önem kazanmaya başladı. :D

Bu arada konuya başlamadan neden RTX ekran kartı almanız gerektiğini göstereyim.

10. nesil intellerde 10400F çıkacak fiyatı hem çok ucuz hem oldukça performasnlı hem de oldukça iyi güzel bir işlemci. :D yazın ortalarına doğru RTX 3000 serisi çıakcak ve nvıdıanın elindeki 2000 karltarı çıkaracağı söyleniyor yani 2000 serisinin fiyatı baya ucuzlayabilir 2060 super alamasanız bile nvenc çekirdekleri RTX 2060'ta da var ve belki ansel de işinize yarıyabilir DLSS zaten yarar da RTX özelliğini daha yeni yeni önem kazanmaya başladı. :D
Dostum fikirlerin için gerçekten teşekkür ederim, benim için çok önemliler ❤️
Ayrıca vermiş olduğun link beni resmen aydınlattı diyebilirim :D RTX ekran kartlarına ayrı bir ilgim vardı evet ama yayın işinde böyle özellikleri olduğunu ne yalan söyleyeyim bilmiyordum :D ayrıca amd işlemciler önceliğim fakat bahsettiğin 10400F modelini de merak etmedim değil. Amd tarafında rakipleri hangi işlemcilerdir acaba?

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Dostum fikirlerin için gerçekten teşekkür ederim, benim için çok önemliler ❤
Ayrıca vermiş olduğun link beni resmen aydınlattı diyebilirim :D RTX ekran kartlarına ayrı bir ilgim vardı evet ama yayın işinde böyle özellikleri olduğunu ne yalan söyleyeyim bilmiyordum :D ayrıca AMD işlemciler önceliğim fakat bahsettiğin 10400F modelini de merak etmedim değil. AMD tarafında rakipleri hangi işlemcilerdir acaba?
3600-3600X gibi işlemciler ama 10400F daha iyi bence ve LGA 1200 tabanlı bir sistem daha iyi olur zaten neyse fiyatı ise önerilen fiyatlarda 9400F kadar yani fiyat olarak 9400F gibi düşünebilirsin performans olarak 3600X civarı ama oyun performasnı konusunda sollayacak diye düşünüyorum.

3600-3600X gibi işlemciler ama 10400F daha iyi bence ve LGA 1200 tabanlı bir sistem daha iyi olur zaten neyse fiyatı ise önerilen fiyatlarda 9400F kadar yani fiyat olarak 9400F gibi düşünebilirsin performans olarak 3600X civarı ama oyun performasnı konusunda sollayacak diye düşünüyorum.
İlgin için çok teşekkür ederim ❤️ 10400f modelleri çıktığında fiyat karşılaştırması yapıp düşünebilirim. Başka önerilerin varsa seve seve okurum :D ❤️

Geri