Neler Yeni

Yayıncılıkta ses nasıl gidiyor

Arkadaşlar merhaba yayıncılıkta ses nasıl gidiyor mesela adam mikrofonu kapatıyor ama oyunun sesi hala geliyor yayıncılık için illaki kulaklık gereklimi mesela bu adam kulaklık sız sesi hoparlöre verip ses öyle gelemez mi bi aydinlatirmisiniz?

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
Arkadaşlar merhaba yayıncılıkta ses nasıl gidiyor mesela adam mikrofonu kapatıyor ama oyunun sesi hala geliyor yayıncılık için illaki kulaklık gereklimi mesela bu adam kulaklık sız sesi hoparlöre verip ses öyle gelemez mi bu aydinlatirmisiniz?
Şöyleki mikrofon giriş sesini kapatıyor obs den yada kendi mikini kapatıyor karttan sonrasında diğer sesleri kendi obs topluyor zateb
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar merhaba yayıncılıkta ses nasıl gidiyor mesela adam mikrofonu kapatıyor ama oyunun sesi hala geliyor yayıncılık için illaki kulaklık gereklimi mesela bu adam kulaklık sız sesi hoparlöre verip ses öyle gelemez mi bi aydinlatirmisiniz?
Son sorunuzu yarın sabah obs den deneyeceğim şuan net bilgim yok

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Şöyleki mikrofon giriş sesini kapatıyor obs den yada kendi mikini kapatıyor karttan sonrasında diğer sesleri kendi obs topluyor zateb

Karttan derken hocam

Hocam o ses işte kulaklıktan geliyor dimi?

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
Karttan derken hocam

Hocam o ses işte kulaklıktan geliyor dimi?
Ses kulaklıktan geliyorda şimdi şöyle sen obs den mikrofonu kapatıp kulakligi açarsan sesin gitmez yayina kulaklığa gelen tüm ses gider anlatmak istediğim o

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Ses kulaklıktan geliyorda şimdi şöyle sen obs den mikrofonu kapatıp kulakligi açarsan sesin gitmez yayina kulaklığa gelen tüm ses gider anlatmak istediğim o
Anladım hocam sistem sesi için illaki kulaklık lazım hoparlör ilede ses sekmesi olur yani?

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Bilgisayarlar yazılımsal olarak ses sekmesini azaltmaya çalışıyor ama yine de olur hocam. Mesela bilgisayardan zoomda veya discordda konuşurken (laptop hoparlör ve mikrofonunu kullanıyorum) hiç ses sekmesi sorunu yaşamıyorum. Uzaktan konuşuyorum mesela 1-1.5 metre uzaktan yine de sesimi algılıyor. Ama bilgisayardan çıkan sesi mikrofon algılamıyor.

Oyun oynarkende kulaklik takmıyorum discorddan konuşuyorum ama oyunun sesi vs hiç arkadaşıma gitmiyor. Yazılımsal olarak ses sekmesini engelliyor anlayacağınız.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
voice meeter ile 1 farklı deiver yapıp birini yayına birini oyuna verirsin yayında kapatmak isteyince oradan sesi kısarsın

bazı yayıncılar kulaklık birde ek mikrofon kullanıyor genellikle ek mikrofon yayına gidiyor o şekildede yapılabilir daha bir sürü yolu var voicemeeter başta kullanımı karışık gelebilir ama aslında o kadar karışık değil

Top Bottom