AEnic31
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 73
- İsim
- Abdurrahman Eniç
Merhabalar. Bende Ryzen 7 5800H, RTX 3060 ve 16 GB Ram'e sahip Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop var. Mart civarında aldım. İlk aldığım zaman RDR2'de "favor quality" ayarda (barın en sağı) DLSS performanstayken yaklaşık 70 FPS alıyordum. Ara sıra 55'lere kadar iniyordu ancak geçiyordu. Ancak şu an "favor performance" ayarda (ortadan biraz solda) DLSS kapalı bir şekilde oynarken ilk başlarda hiçbir FPS sorunum yokken, oynamaya devam ettikçe FPS değerim kalıcı şekilde düşüyor. Tekrar artması için bilgisayarı kapatıp beklemem gerekiyor. Ekte oyunu oynarken sıcaklık değerleri var.
İşlemci sıcaklığını sınırlamak için Ryzen Controller kullanıyorum. Bu da frekansı ara sıra düşürüyor ama genel olarak 3.9 GHz'de çalışıyor. Sizce performans düşüşü neden oluyor? Yaz aylarına özel bir sorun mudur bu?
Şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci sıcaklığını sınırlamak için Ryzen Controller kullanıyorum. Bu da frekansı ara sıra düşürüyor ama genel olarak 3.9 GHz'de çalışıyor. Sizce performans düşüşü neden oluyor? Yaz aylarına özel bir sorun mudur bu?
Şimdiden teşekkür ederim.