Neler Yeni

Yaz Aylarında Performans Düşüşü Normal midir?

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Merhabalar. Bende Ryzen 7 5800H, RTX 3060 ve 16 GB Ram'e sahip Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop var. Mart civarında aldım. İlk aldığım zaman RDR2'de "favor quality" ayarda (barın en sağı) DLSS performanstayken yaklaşık 70 FPS alıyordum. Ara sıra 55'lere kadar iniyordu ancak geçiyordu. Ancak şu an "favor performance" ayarda (ortadan biraz solda) DLSS kapalı bir şekilde oynarken ilk başlarda hiçbir FPS sorunum yokken, oynamaya devam ettikçe FPS değerim kalıcı şekilde düşüyor. Tekrar artması için bilgisayarı kapatıp beklemem gerekiyor. Ekte oyunu oynarken sıcaklık değerleri var.

İşlemci sıcaklığını sınırlamak için Ryzen Controller kullanıyorum. Bu da frekansı ara sıra düşürüyor ama genel olarak 3.9 GHz'de çalışıyor. Sizce performans düşüşü neden oluyor? Yaz aylarına özel bir sorun mudur bu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (427).png
    Ekran Görüntüsü (427).png
    3.6 MB · Hit: 50

FOXN FOR WİN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,153
İsim
Adnan Eren
Merhabalar. Bende Ryzen 7 5800H, RTX 3060 ve 16 GB Ram'e sahip Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop var. Mart civarında aldım. İlk aldığım zaman RDR2'de "favor quality" ayarda (barın en sağı) DLSS performanstayken yaklaşık 70 FPS alıyordum. Ara sıra 55'lere kadar iniyordu ancak geçiyordu. Ancak şu an "favor performance" ayarda (ortadan biraz solda) DLSS kapalı bir şekilde oynarken ilk başlarda hiçbir FPS sorunum yokken, oynamaya devam ettikçe FPS değerim kalıcı şekilde düşüyor. Tekrar artması için bilgisayarı kapatıp beklemem gerekiyor. Ekte oyunu oynarken sıcaklık değerleri var.

İşlemci sıcaklığını sınırlamak için Ryzen Controller kullanıyorum. Bu da frekansı ara sıra düşürüyor ama genel olarak 3.9 GHz'de çalışıyor. Sizce performans düşüşü neden oluyor? Yaz aylarına özel bir sorun mudur bu?

aynı şey bende rx 570 de gta 5 de oluyordu.

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

FOXN FOR WİN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,153
İsim
Adnan Eren
nasıl çözdünüz?
şahsen çözemedim zaten ekran kartı değiştirdim ama bende aktif rdr oyuncusuyum (860) saatim var ama böyle bi sorun hiç yaşamadım bu oyunda. Bi Grafik Ayarlarınızı Restarlayın.

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Sıcaklıklarda sorun yok. Eğer çok performans düşüyorsa mutlaka başka sebebi vardır. Sıcaklıkların ulaştığı en üst derece kaç acaba?
Normalde 95'e kadar yolu var. Ben Ryzen Controller ile sıcaklığı sınırladığım için 81 sabit.

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Bu yılın mart ayı ise termal macun değişmenize gerek yok. Sıcaklıklardan kaynaklanıyor galiba benimde bu günlerde kasam ısınmaya başladı.
Anladım. Evet bu yıl mart. Yeni aldım aleti. Müsait bir zamanda bilgisayardaki tüm gereeksiz uygulamaları silip optimizasyon yapacağım. Bakalım ne değişecek. Teşekkür edeerim yardım için 🙂

Fortunata

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
Uğur Hasmaden
Instagram
ugur_hasmaden
Sıcaklığı 81e sınırladığın için bilgisayar performansını kısıyor diye düşünüyorum. Şöyle bir örnek veriyim ekran kartı 1900mhz de 81 dereceyse şuan 1600-1700mhz 81 derecede çalışacak. Fps kaybının bundan olduğunu tahmin ediyorum.

İzzet388

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İzzet

Bilgisayarinin temizlige ihtiyaci olabilir onu yapsan iyi olur

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Sıcaklığı 81e sınırladığın için bilgisayar performansını kısıyor diye düşünüyorum. Şöyle bir örnek veriyim ekran kartı 1900mhz de 81 dereceyse şuan 1600-1700mhz 81 derecede çalışacak. Fps kaybının bundan olduğunu tahmin ediyorum.
Sınırlama sadece işlemci için geçerli. Ekran kartı zaten kendinden 70+ derece sabit. 1900 MHz'yi rahat görüyor onda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Önceden de sınırlamış olduğum halde güzel FPS veriyordu anvak şu an vermiyor. Teşekkür ederim.

Bilgisayarinin temizlige ihtiyaci olabilir onu yapsan iyi olur
Bir tek bu aklıma geliyor. Temizliğini yaptırmam gerekebilir son zamanlarda biraz tozlu mekanlara giriş yaptım. Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,594
Üyeler
167,522
Son üye
Yusuf4721
Top Bottom