YAZILIM API & Google Clouds / Google Maps Platform hakkında soru

robop

80+
Reaksiyon skoru
91
Maps ve Geocoding API'larını kullanmak istiyorum. Anladığım kadarıyla ödeme bilgilerimizi girdikten sonra doğrulama için karttan 0-1$ arası bir para çekiyor daha sonra kullanmamız için aylık 200$dolar veriyor bize Google. Bu sistemi kullanan yazılımcı arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse sevinirim. Durduk yere borca girer miyim bu sistemi kullanırsam :D

Google Maps API için aylık 1000 istekte 2 dolar ücret alır. 200 dolar verdiğini belirtmişsin zaten 100.000 istek hakkı veriyor yani. Geliştireceğin uygulamanın kullanım alanına bağlı olarak çok kısa sürede bu istek sayısına ulaşıyorsun. Bir de üzerinde değişiklik yapabildiğin(İstediğin bölgeyi boyamak, kategorilere göre renklendirmek veya özel alanlar eklemek vb.) versiyonunda da 1000 istekte 7 dolar ücreti oluyor. Benim sana tavsiyem OpenStreetMap API'sini kullanman olur. Hem ücretsiz hem de daha özelleştirilebilir.
İstek derken, uygulama içeresinde haritanın her açılışında veya haritadaki her dolaştığında birer istek atmış oluyorsun. Yani harita üzerinde 10 kere sağa doğru gitsen 10 istek atmış oluyorsun. Ben bir şehir için halk otobüsleri takip/ bilgi uygulaması geliştirmiştim mobilde, yaygınlaştıktan sonra günde 7 8 bin istek oluyordu. Bir noktadan sonra inanılmaz maliyetlere çıkıyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,047
Üyeler
188,201
Son üye
quapra
Geri