Yazılım hakkında soru

Arkadaşlar cevap vermiş ben geleceğin hangi alanlarda olduğunu sıralayayım;
1- Yapay Zeka
2- Arttırılmış Gerçeklik Teklonojisi
3- Veri bilimi
4- IT Mimarlığı
5- Blockchain Uzmanlığı
6- Bulut Sistemleri Uzmanlığı
7- Siber Güvenlik Uzmanı
8- Robotik Kodlama

Şuan aklıma gelenler bunlar. Bunlar gelecekte çok daha fazla rağbet görecek alanlar. Yazılım asla bitmez dostum her mesleğin sonu gelir fakat yazılımın sonu gelmez. Belki bundan 200-300 yıl sonra yapay zeka kendi yazılımını çok profesyonel bi şekilde yapar ve bize gerek kalmaz fakat bu şuan bizi ilgilendirmez çünkü o zaman biz olamayacağız. Araştır ve kendine en yakın hissetiğin alanı seç. Nerde çok para var nerde az para var diye araştırma çünkü işini iyi yaparsan para derdin olmaz , bu çoğu meslekte böyledir.

Ve,
İngilizce önemli. Ticarette, bilişimde, tıb'ta. Uluslar arası iletişimin dili.

Web sitesi yapmaktan bahseden adama başlangıç dili olarak C# tavsiye etmek = yürümeyi bilmeyen çocuktan zıplamasını istemek.
harbi ha web için c# ile başlamak ne alacak bence web için html yi öğrenip öyle programlama dillerine başlamalı(html proglamlama dili değil biliyorum :D )
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar cevap vermiş ben geleceğin hangi alanlarda olduğunu sıralayayım;
1- Yapay Zeka
2- Arttırılmış Gerçeklik Teklonojisi
3- Veri bilimi
4- IT Mimarlığı
5- Blockchain Uzmanlığı
6- Bulut Sistemleri Uzmanlığı
7- Siber Güvenlik Uzmanı
8- Robotik Kodlama

Şuan aklıma gelenler bunlar. Bunlar gelecekte çok daha fazla rağbet görecek alanlar. Yazılım asla bitmez dostum her mesleğin sonu gelir fakat yazılımın sonu gelmez. Belki bundan 200-300 yıl sonra yapay zeka kendi yazılımını çok profesyonel bi şekilde yapar ve bize gerek kalmaz fakat bu şuan bizi ilgilendirmez çünkü o zaman biz olamayacağız. Araştır ve kendine en yakın hissetiğin alanı seç. Nerde çok para var nerde az para var diye araştırma çünkü işini iyi yaparsan para derdin olmaz , bu çoğu meslekte böyledir.
çoğu alan için Python ve c++ bilmek şart

arkadaş geleceğe yönelik de önerebilirsiniz demiş
diğer diller için de yardımcı olacaktır kolay diye python başlanmasını ben tavsiye etmiyorum kendi bilir bu benim önerim
Python kolaylığından ziyade çok anlaşılır olduğu için tercih ediliyor.Programlama mantığını anlamak için Python en iyi dil bence

• Web Sitesi Yapma(Forum,Haber,Portfolyo,İş siteleri gibi)
  • Oyun Yapma
  • Android,İos için uygulama yapma
  • Robot Kodlama
Para kazanmak istiyorum.Üstteki amaçlar için yazılım öğrenmek istiyorum.Ama geleceğe yönelik amaçlar varsa tavsiye edersiniz sevinirim.Yazılıma hangi yazılım dili ile başlamalıyım?
websitesi hariç c++ işini görür bence. başlangıç için de en uygunu, en eski ve en kapsamlı kütüphaneye sahip diye biliyorum. ben de onu öğreniyorum

• Web Sitesi Yapma(Forum,Haber,Portfolyo,İş siteleri gibi)
  • Oyun Yapma
  • Android,İos için uygulama yapma
  • Robot Kodlama
Para kazanmak istiyorum.Üstteki amaçlar için yazılım öğrenmek istiyorum.Ama geleceğe yönelik amaçlar varsa tavsiye edersiniz sevinirim.Yazılıma hangi yazılım dili ile başlamalıyım?
her şeyden önce "Algoritmanın" ne olduğunu öğrenmeniz lazım.İnternette çeşitli algoritma soruları var algoritma sorularını çözerek algoritmanın ne olduğunu öğrenip öyle programlama işine girişmek en mantıklısı(ben öyle yaptım)

Web ile uğraşıyorum, Allah'a sükür güzel paralar kazandırıyor.

- Web sitesi için html, css, js üçlüsü
- Oyun için, kullandığın oyun motoruna göre C# , C++ olabilir
- Android için kotlin yada java, ios için swift yada object-c, yok ben ikisini aynı yerden yazmak istiyorum dersen, flutter yada react native
- Robot için C, C++

Son düzenleme:
Ben HTML ile başladım sonra CSS öğrendim sonra sadece bu ikisi ile statik siteler yaptım, yeni tasarımlar gördüm onları uyguladım ve bu alandan zevk aldığımı farkettiğim için JS'e başladım 3-4 aydırda JavaScript öğreniyorum. Sevdiğin alanı bul, para nerede diye bakma hepsinde para var aç kalan yazılımcı göremezsin çok çok çok zordur. Yeterki sevdiğin alanı bul sevdiğin için zamanla çok iyi bir konuma geleceksindir. Dil önerisi olarak Python ve JS arasında Javascript'in syntaxı bana daha mantıklı ve sade geliyor Python'u ben sevemedim. C ile başlayabilirsin, OOP yapamazsın ama tüm dillerin atasıdır, çok ilkel bir dildir aynı zamanda ama temelleri güzel oturtacaksındır diye düşünüyorum :D

Web ile uğraşıyorum, Allah'a sükür güzel paralar kazandırıyor.
hocam hangi alanda çalışıyorsunuz ? Freelance mi çalışıyorsunuz ?

hocam hangi alanda çalışıyorsunuz ? Freelance mi çalışıyorsunuz ?
Aynen, freelancer şekilde çalışıyorum. Öğrenciyim, güzel bir getirisi oluyor.
Daha çok web paneller yazıyorum, ödeme sistemi entegresi vs.

Aynen, freelancer şekilde çalışıyorum. Öğrenciyim, güzel bir getirisi oluyor.
Daha çok web paneller yazıyorum, ödeme sistemi entegresi vs.
Anladım iyi kazançlar :D Ben de birinci sınıfa başlayacağım bu sene freelance olarak websitesi yapıp satmayı düşünüyorum ama backend bilgim hiç yok, piyasada genelde ben her şeyi tam istiyorum mu diyorlar yoksa sadece frontend işleri bulabilir miyim, siz daha çok backend yazıyorsunuz anladığım kadarıyla hangi dilleri kullanıyorsunuz ?

Anladım iyi kazançlar :D Ben de birinci sınıfa başlayacağım bu sene freelance olarak websitesi yapıp satmayı düşünüyorum ama backend bilgim hiç yok, piyasada genelde ben her şeyi tam istiyorum mu diyorlar yoksa sadece frontend işleri bulabilir miyim, siz daha çok backend yazıyorsunuz anladığım kadarıyla hangi dilleri kullanıyorsunuz ?
İş konusunda özelden yazarsanız yardımcı olabilirim. :)

Geri