taşınabilirlik önemli aslında benim için ultrabook larıda düşünebilirm ama sarj süresi mac kadar uzun olur mu bilimiyorum3-4+ sene kullanırsın . fakat şöyle bir olay var illali geforce now almak zorunda değil . oynayacağı zaman alıp kullanabilir . şu fiyat ile çok mantıklı görünmüyor fakat yine de alternatif olabilir ki apple ürünlerinin fiyatı talepten dolayı çok az* düşüyor . Masaüstü çoğu koşullarda yine iyi fakat biraz da gezmeyi seviyor kablolarla uğraşmak istemiyorsa m1 tercihi yapabilir .
taşınabilirlikten ve sarj süresinden dolayı oyuncu laptop u düşünmüyorum teşekkürlerTulpar T5 V20.1 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Tulpar T5 V20.1 15,6" Gaming Laptop, Nvidia RTX 2060 ekran kartı ve Intel i7 - 10750H ile oluşturduğu kompakt sistemiyle sadece en iyisini sunar!www.monsternotebook.com.tr
m1 işlemcinin gerçekten tüketim açısından iyi olacağını düşünüyorum. özelliklerden bak tek tek bakmaı önerirrim tüketim açısından çok farklılık görülebiliyor.taşınabilirlik önemli aslında benim için ultrabook larıda düşünebilirm ama sarj süresi mac kadar uzun olur mu bilimiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
taşınabilirlikten ve sarj süresinden dolayı oyuncu laptop u düşünmüyorum teşekkürler
bana 11k ya gtx 1660 lı bir sistem almak çok mantıklı gelmedi açıkçasıMacbook tercih edebilirsin ama masaüstü diyorsan gamegaraj üzerinden bir sistem oluşturdum sizin için.
Ne düşünürsünüz bilmem ama bence gayet güzel bir sistem oldu.
GameGaraj MAG Forge 5A MSI (Bu arada ben sistemi kişiselleştirip onun linkini attım yani gamegarajdan aynı isimle aratırsanız daha düşük bir sistem çıkar)
500gb Sata ssd - 500gb m2ssd kullandım sistemde ama sata ssd yi iptal edemediğim için size tavsiyem sata ssd yi 256 gb ye düşürüp kingson a 2000 1b m2 ssd yi seçeneklerden seçmeniz.
2x8 16gb crucial in 3200mhz ramleri var 3000mhz sini kendim kullanıyorum 3600e overclock yapmayı bile düşünüyorum genelde kaliteli çipler kullanıyorlar.
Ryzen 5 3600 var sistemde kodlamada gayet iş görür diye düşünüyorum. (gönül isterdi 5600x ama gamegarajda 5600x li uygun pc bulamadım.)
GTX1660TI Var aldığınız zaman bir oyun yaptınız diyelim rahatlıkla test edebileceğiniz güçlü bir ekran kartı.
MSI ın kasası var bu kasa tasarım olarakta hava sirkülasyonu olarakta çok hoşuma gidiyor.
Dediğim gibi masaüstü almayı düşünürseniz yardımcı olurum. Çok düzenli bir yazı olmadı ama biraz meşgulum eğer detaylı bilgi isterseniz ve daha uzun süre araştırıp daha iyi bir sistem toplamamı isterseniz özelden yazabilirsiniz
Dediğim gibi size asıl önerim kingston a400 480 gb sata ssd yerine 240gb seçip m2 ssd yi kingston a2000 1tb yapmanız olacaktır m2 ssd ler çok hızlı ard arda program açmak yazdığınız kodları derlemede falan daha hızlı olucağını düşünüyorum
bana 11k ya gtx 1660 lı bir sistem almak çok mantıklı gelmedi açıkçasıMacbook tercih edebilirsin ama masaüstü diyorsan gamegaraj üzerinden bir sistem oluşturdum sizin için.
Ne düşünürsünüz bilmem ama bence gayet güzel bir sistem oldu.
GameGaraj MAG Forge 5A MSI (Bu arada ben sistemi kişiselleştirip onun linkini attım yani gamegarajdan aynı isimle aratırsanız daha düşük bir sistem çıkar)
500gb Sata ssd - 500gb m2ssd kullandım sistemde ama sata ssd yi iptal edemediğim için size tavsiyem sata ssd yi 256 gb ye düşürüp kingson a 2000 1b m2 ssd yi seçeneklerden seçmeniz.
2x8 16gb crucial in 3200mhz ramleri var 3000mhz sini kendim kullanıyorum 3600e overclock yapmayı bile düşünüyorum genelde kaliteli çipler kullanıyorlar.
Ryzen 5 3600 var sistemde kodlamada gayet iş görür diye düşünüyorum. (gönül isterdi 5600x ama gamegarajda 5600x li uygun pc bulamadım.)
GTX1660TI Var aldığınız zaman bir oyun yaptınız diyelim rahatlıkla test edebileceğiniz güçlü bir ekran kartı.
MSI ın kasası var bu kasa tasarım olarakta hava sirkülasyonu olarakta çok hoşuma gidiyor.
Dediğim gibi masaüstü almayı düşünürseniz yardımcı olurum. Çok düzenli bir yazı olmadı ama biraz meşgulum eğer detaylı bilgi isterseniz ve daha uzun süre araştırıp daha iyi bir sistem toplamamı isterseniz özelden yazabilirsiniz
Dediğim gibi size asıl önerim kingston a400 480 gb sata ssd yerine 240gb seçip m2 ssd yi kingston a2000 1tb yapmanız olacaktır m2 ssd ler çok hızlı ard arda program açmak yazdığınız kodları derlemede falan daha hızlı olucağını düşünüyorum
2933mhz ye kadar ram destekleyen anakartlar harici sorun yok bence sistemde.Hocam o sistemi toplarken kafam neredeydi bilmiyorum ama bu sistemede bakabilirsiniz. Ama şuan fiyat zıplamalarından dolayı 10000tl bandına kadar 1660 ti dan başka çare yok gibi. ayrıyetten o sistemde gereksiz koyduğum 2 ssd yüzünden fiyat çok zıpladı şuna bakabilirsiniz.
RTX 2060 i5 10400f