Neler Yeni

Yazılım ile beygir arttırmak

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
2009 model, 110 PS, 1.8 Ford Connect araç sahibiyim. Bu araca yazılım ile beygir yükseltsek herhangi bir sorun çıkarır mı?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Evet, yükselir.
Bu durumu hiç önermem. Bazıları soft yazılımda herhangi bir olumsuz durum yaşanmaz diye iddia ediyor. Eğer uygun olsaydı fabrikadan o şekilde çıkardı zaten.

Kendi görüşlerime yer vereyim.
Yakıt tüketimin, hararetin artar. İlerleyen zamanlarda parça kırması, arızalanması muhtemeller arasında.
Ben kendi aracıma asla yazılım attırmazdım.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Evet, yükselir.
Bu durumu hiç önermem. Bazıları soft yazılımda herhangi bir olumsuz durum yaşanmaz diye iddia ediyor. Eğer uygun olsaydı fabrikadan o şekilde çıkardı zaten.

Kendi görüşlerime yer vereyim.
Yakıt tüketimin, hararetin artar. İlerleyen zamanlarda parça kırması, arızalanması muhtemeller arasında.
Ben kendi aracıma asla yazılım attırmazdım.
Yazılım oturduğu ve üstünde ki şöförün aracın gücüne alıştığı ve güce doyduğu zaman yakıt %15 civarı azalıyor. Hararet konusunda artıracak bir şey yapılmıyor ve eğer hararet yükselirse başka bir sorun vardır her sorunu da yazılıma bağlamamak lazım.
Ama sırf yazılım attın diye hararet bir anda 90 dan 100e çıkmaz. Zaten hararet müşürü de bu yüzden var.
Parça kırma , arızalanma durumu şu şekilde olur.
Eğer stock bir araca Stage 2 stage 3 ve daha ağır bir yazılım atılırsa araba motor kırar. Bu normaldir. Stock araç soft yazılım ise ülkemize girerken kısılmış motorların daha da performans vermesi için yapılması gerek bir şey bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu dediğim stock motor stage 3 yazılım anca mahalle aralarında yapılan yazılım ile olur başka açıklaması yok.

Fazladan 3 4 kmh hız yapcam diye gerek yok
1638050018992.png

Bu Gls 350d için yapılan yazılım performansı
Sence 42 hp 3 4 km/h için mi?
Birisi 1.8 birisi 3.5 motor biliyorum. Fakat çoğu soft yazılım 25-40hp arası veriyor. Ve eğer gerçekten biraz yürütmek istiyorum dersen yapılabilir.

Son düzenleme:

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Arda Gezer
2009 model, 110 PS, 1.8 Ford Connect araç sahibiyim. Bu araca yazılım ile beygir yükseltsek herhangi bir sorun çıkarır mı?
çıkartmaz ülkeye giren çoğu araç zaten motorundan güç kesilerek giriyor yakıt tüketimi sebebiyle
önemli olan işinin ehli kaliteli bir ustaya yaptırman.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam yazılım için önemli bir sebebiniz mi var yoksa hızlı mı olmak istiyorsunuz?
Yok yani 110luk connect demek rakipleri karşısında ortalığı dağıtıp giden bir araç demek.
Gerçekten çok fena gidişleri var neden yaptırmak istiyorsunuz?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Hocam yazılım için önemli bir sebebiniz mi var yoksa hızlı mı olmak istiyorsunuz?
Yok yani 110luk connect demek rakipleri karşısında ortalığı dağıtıp giden bir araç demek.
Gerçekten çok fena gidişleri var neden yaptırmak istiyorsunuz?
Hocam Top Speed 170 aracın. Arada otobana çıkınca yarsın geçsin yolu istiyorum. Tabi ticari olduğundan fazla bir şey beklememek lazım ama biraz daha gitse fena olmaz. O potansiyel var gibi duruyor araçta.

Yazılım oturduğu ve üstünde ki şöförün aracın gücüne alıştığı ve güce doyduğu zaman yakıt %15 civarı azalıyor. Hararet konusunda artıracak bir şey yapılmıyor ve eğer hararet yükselirse başka bir sorun vardır her sorunu da yazılıma bağlamamak lazım.
Ama sırf yazılım attın diye hararet bir anda 90 dan 100e çıkmaz. Zaten hararet müşürü de bu yüzden var.
Parça kırma , arızalanma durumu şu şekilde olur.
Eğer stock bir araca Stage 2 stage 3 ve daha ağır bir yazılım atılırsa araba motor kırar. Bu normaldir. Stock araç soft yazılım ise ülkemize girerken kısılmış motorların daha da performans vermesi için yapılması gerek bir şey bence.

Bu dediğim stock motor stage 3 yazılım anca mahalle aralarında yapılan yazılım ile olur başka açıklaması yok.

Alıntıyı görüntüle
Bu Gls 350d için yapılan yazılım performansı
Sence 42 hp 3 4 km/h için mi?
Birisi 1.8 birisi 3.5 motor biliyorum. Fakat çoğu soft yazılım 25-40hp arası veriyor. Ve eğer gerçekten biraz yürütmek istiyorum dersen yapılabilir.
Hocam amacın sadece tecrübe edinmek. Meraktan yapıcam.

Techno08

80+ Gold
Yapılır bence ya ama riskleri olduğunu duymuştum. Aracın kapasitesini pek zorlamamak gerekiyor

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Yapılır bence ya ama riskleri olduğunu duymuştum. Aracın kapasitesini pek zorlamamak gerekiyor
Aracın işi hız değil zaten. Hepsini geçtim sanırım hızlanmak için vites de yetmeyecek araca. 5 vites araç 4000 de kesiciye giriyor.

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Aracın işi hız değil zaten. Hepsini geçtim sanırım hızlanmak için vites de yetmeyecek araca. 5 vites araç 4000 de kesiciye giriyor.
iyi bilen bir yere yaptırdığında adamlar zaten o marka modele birçok defa yazılım atmış oluyor, merak ettiğin her şeyi sorarsın onlara kafana yatmazsa yaptırmazsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,714
Üyeler
166,072
Son üye
Reul
Top Bottom