Neler Yeni

Yazılım mühendisliği için en iyi üniversite ?

husulu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Hüseyin Gazi Karabolat
ODTÜ'de öğrencilerle bir söyleşiye katılmıştım. Bana o zaman yazılım mühendisliğini çok önermemişlerdi. Bilgisayar mühendisliğini tercih et demişlerdi daha kapsamlı olduğundan kaynaklı. Zaten üniversitelerde de çok yok bu bölüm. Bizim sistemin sıkıntısı tabii. Benim tavsiyem ne kadar doğru bilemem ama bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği vb. tercih etmen. Bu işi yapanlar da genel olarak direkt bu bölümü okumuş olmuyorlar. Yakın bölümleri okuyorlar yazılımı kendileri öğreniyorlar.

Tosbağa

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
750
İsim
SAMET SAMET
ODTÜ'de öğrencilerle bir söyleşiye katılmıştım. Bana o zaman yazılım mühendisliğini çok önermemişlerdi. Bilgisayar mühendisliğini tercih et demişlerdi daha kapsamlı olduğundan kaynaklı. Zaten üniversitelerde de çok yok bu bölüm. Bizim sistemin sıkıntısı tabii. Benim tavsiyem ne kadar doğru bilemem ama bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği vb. tercih etmen. Bu işi yapanlar da genel olarak direkt bu bölümü okumuş olmuyorlar. Yakın bölümleri okuyorlar yazılımı kendileri öğreniyorlar.
bilgisayar müh.de donanım da görülüyor e.e. de de aynı şekilde bence yazılıma yönelicekse gereksiz krediler

Satashke

80+ Bronze
Kardeşim Bahçeşehirde okuyor 50 burslu yazılım. Kendim de Işık üniversitesindeyim. Ama Bahçeşehir in yeri , etrafı , ortamı , havası çok farklı. Kesinlikle Bahçeşehir. Yazılımda zirvede kendileri var zaten. Alacağınız eğitim üst düzey olur. Fakat sanırım yazılımda en yüksek puan Bahçeşehirde.

Eeprom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
182
İsim
Emre
Elektrik elektronik mühendisliği düşünebilirsin, baktın yazılıma yatkınlığın var son sene yazılım ağırlıklı dersleri seçersin. Aynı anda donanım tarafında da kendini geliştirmiş olursun.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Boğaziçi

husulu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Hüseyin Gazi Karabolat
bilgisayar müh.de donanım da görülüyor e.e. de de aynı şekilde bence yazılıma yönelicekse gereksiz krediler
Ben eem okuyorum. Eem doğru donanım kaynaklı ama bilgisayar mühendisliğinde yazılım eğitimi de çok. İki bölümde de yazılıma ucundan köşesinden dokunuyor. Benim bölümde en azından programlanabilir kart kullanırken vs. C dilini kullanıyoruz.
Yazılım okuma kısmında seçenekleri az. Devlet üniversitelerinde 5 tane üniversitede anca var. Yazılım okuyup çalışmak yerine kendisi öğrenip freelancer olarak çalışan da çok. Yani demek istediğim yazılım öğrenmek istese şimdi de başlayabilir basit bir bilgisayarla. Ama dediğim bölümleri tercih ederse hem donanım kısmını geliştirip hem de yazılım öğrenebilir. Ayrıca bizim ülkede iş bulmak zor olduğundan daha geniş iş kollarına sahip olur. Yani amacım heves kırmak falan değil yazılan bölümlerin puanı yüksek 10 numara hedef olurlar :)

Tosbağa

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
750
İsim
SAMET SAMET
Ben eem okuyorum. Eem doğru donanım kaynaklı ama bilgisayar mühendisliğinde yazılım eğitimi de çok. İki bölümde de yazılıma ucundan köşesinden dokunuyor. Benim bölümde en azından programlanabilir kart kullanırken vs. C dilini kullanıyoruz.
Yazılım okuma kısmında seçenekleri az. Devlet üniversitelerinde 5 tane üniversitede anca var. Yazılım okuyup çalışmak yerine kendisi öğrenip freelancer olarak çalışan da çok. Yani demek istediğim yazılım öğrenmek istese şimdi de başlayabilir basit bir bilgisayarla. Ama dediğim bölümleri tercih ederse hem donanım kısmını geliştirip hem de yazılım öğrenebilir. Ayrıca bizim ülkede iş bulmak zor olduğundan daha geniş iş kollarına sahip olur. Yani amacım heves kırmak falan değil yazılan bölümlerin puanı yüksek 10 numara hedef olurlar :)
eğer donanım ile ilgili bir işe girmeyecekse donanım derslerinin ayrıntılarını görmesi gereksiz
iş bulma konusunda sana katılıyorum bu arada fakat eğer elektrik ve elektroniğe ilgi duymuyorsa o bölümü okurken zorlanır b.m.deki donanım derslerinde de aynı şekilde.

triggedid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Oğuzhan Arslan
ışık üniversitesi yazılım alanında 2. diye biliyorum gayet güzel kadrosu var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular