Neler Yeni

Yazılım mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliği arasındaki fark nedir?

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
Ben yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama baktığım zaman üniversitelerin geneli vakıf bilgisayar mühendisliğindeki üniversiteler devlet üniversitesi farkı nedir acaba bilgisayar mühendisliği okusam önüm açık olur mu bilen varsa bilgi verebilir mi

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,788
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Ben yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama baktığım zaman üniversitelerin geneli vakıf bilgisayar mühendisliğindeki üniversiteler devlet üniversitesi farkı nedir acaba bilgisayar mühendisliği okusam önüm açık olur mu bilen varsa bilgi verebilir mi
Bilgisayar mühendisliği daha kapsamlıdır. Yazılım da öğrenirler. Yazılım mühendisliği sadece yazılım üzerine odaklanır.
Eğer sağlam bir üniversiteye gidersen önün açık olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,929
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Bilgisayar mühendisliğinde yazılım+ Donanım öğrenirsin yazılım mühendisliğinde sadece yazılım öğrenirsin bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,949
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Dersleri 10 üzerinden düşünürsek:
Bilgisayar mühendisliği : 5 yazılım 5 donanım
Yazılım mühendisliği : 8 yazılım 2 donanım
Birinde donanım tarafında daha fazla bilgi edinirsin diğerinde yazılım alanında daha fazla bilgi edinirsin. Yanlış hatırlamıyorsam ilk 2 senenin konuları aynıydı 2 bölümde de.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bilgisayar mühendisliği daha kapsamlıdır. Yazılım da öğrenirler. Yazılım mühendisliği sadece yazılım üzerine odaklanır.
Eğer sağlam bir üniversiteye gidersen önün açık olur.
sağlamdan kastın nedir? çünkü yazılım mühendisliğinde en yüksek puanlı devlet üniversitesi 48k ile Ankara yıldırım beyazıt

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,788
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
sağlamdan kastın nedir? çünkü yazılım mühendisliğinde en yüksek puanlı devlet üniversitesi 48k ile Ankara yıldırım beyazıt
Bilgisayar mühendisliğini kast etmiştim ama açıklayıcı olmamış herhalde.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bildiğim kadarı ile yazılım mühendisliği puanları daha yüksek.
Birisnde yazılım daha ağırlıklı birisinde ya eşit ya da donanım ağır basıyor gibi gibi.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Bilgisayar mühendisliğinde bilgisayar parçaları hakkındada eğitim görüyorlar diye biliyorum.

Tre-x

80+ Silver
Dersleri 10 üzerinden düşünürsek:
Bilgisayar mühendisliği : 5 yazılım 5 donanım
Yazılım mühendisliği : 8 yazılım 2 donanım
Birinde donanım tarafında daha fazla bilgi edinirsin diğerinde yazılım alanında daha fazla bilgi edinirsin. Yanlış hatırlamıyorsam ilk 2 senenin konuları aynıydı 2 bölümde de.
Yazılım mühendisliği okuyan birinin bilgisayar mühendisliği okuyan birinden yazılım bilgisi daha mı fazla

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,949
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Yazılım mühendisliği okuyan birinin bilgisayar mühendisliği okuyan birinden yazılım bilgisi daha mı fazla
Evet. Üni'de öğretilen olarak daha fazla. Bilg. mühendisinin de donanım bilgisi daha fazla.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,788
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Bildiğim kadarı ile yazılım mühendisliği puanları daha yüksek.
Birisnde yazılım daha ağırlıklı birisinde ya eşit ya da donanım ağır basıyor gibi gibi.
Yanlış bilgi verme.
Bilgisayar mühendisliği taban puanları yaz bir de yazılım mühendisliği taban puanları yaz.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yanlış bilgi verme.
Bilgisayar mühendisliği taban puanları yaz bir de yazılım mühendisliği taban puanları yaz.
Vallahi hocam eskilerden konuştum eklemeyi unuttum.
Öyledir saolun bilgilendirme için :)

Top Bottom